klaksón, teplota, zamykanie - baterka?

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
piglet
Navigátor

klaksón, teplota, zamykanie - baterka?

Příspěvek od piglet »

Zdravím yarisákov, dlhsie som tu nebol, snad niekto poradi, taketo zvlastnosti sa mi udiali:

* 3 mesiace dozadu prestal fungovat klakson
* vcera som prvy krat videl ako zablikal ukazovatel teploty vonkajsej, zablikali 3 stupne celziove, to som si nikdy nevsimol, neblbne elektronika? alebo to je normal, ze pozor poladovica?
* odomknem auto dialkovym, a hned na to sa samo zamkne, ziadnych 30 sekund, takme hned

Nejake napady co by to mohlo byt? Ten klakson, dajme tomu pokazeny... Ta teplota - zvlastne... ale to odomkuntie a zamknutie? Jednoducho prilis vela nahod, zeby baterka slaba? Ale nastartujem v pohode, iba ak by elektronika nejako na mraze dochadzala...
radohanno
Manager Týmu

Re: klaksón, teplota, zamykanie - baterka?

Příspěvek od radohanno »

U klaksonu to chce proměřit zda do něj de šťáva. Pokud jsou mrtvé dráty tak autoelektrikáře. Pokud je závada v klaksonu stačí výměna. Možná bude jen někde uklepaný kablík.
Teploměr pokud se dostane pod 3 stupně. Bliká i u Opelu. Hold tím chce upozornit na možnost namrzání a tím pádem na přizpůsobení rychlosti stavu povrchu
S centrálem bych šel na diagnostiku.
Možná bych nejdříve vyzkoušel odpojení baterie- před zimou je dobré ji dobít- a pak znovu odzkoušet zamykání. Někdy se nastaví hodnoty. Prostě ze zkušeností je elektronika svéhlavá a někdy postačí oprava stylem VYPNI-ZAPNI. Jinak vše už jen přes diag.
Lexus LS 430. 2002
Když mám názor, řeknu to.
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

ked som mal yarisa, tak ked mi raz zblbol central, tak to bola "zavada" poistky-tusim tam bola slaba od vyroby poistka. tak all urobili v ramci zaruky
Obrázek
jakubbukaj
Navigátor

Příspěvek od jakubbukaj »

Mne sa zamkli predne dvere a nerozsvecovalo svetlo na strope potom, ako mi museli opravovat dvere, do ktorych narazila srna. Vsimol som si to az o par mesiacov na jesen, ked sa zacalo skorej stmievat. Proste zabudli zapnut kablik, ktory detekuje otvorenie dveri...
Toyota Yaris 009 1.33 Dual VVT-i, 5dv., biela
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Aspoň si "ušetril energiu" v aku :lol: a hlavne ti nič tým neohrozili :) 8) :lol: :lol: :lol:
No ak ti zabudnú pri výmene oleja zastrčiť nazad kontrolnú tyčku oleja položenú pod kapotou na umelohmotnom "kryte motora" a ty po nich čirou náááhodou neskontroluješ "robotu", tak by bol velmi zaujímavý rachot ak by počas jazdy tá tyčka sklzla niekde k alternátoru :twisted: :roll:
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
jakubbukaj
Navigátor

Příspěvek od jakubbukaj »

Ako sa to vezme. Napr. cisto hypoteticky - auto na dvore, prsi. Odomknem auto, kluc dam do zapalovania a niekto ma zavola. Vystupim, zavriem dvere a auto sa zamkne... Asi by ma to moc nepotesilo ;)
Toyota Yaris 009 1.33 Dual VVT-i, 5dv., biela
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

No pokial je to z hladiska hypotetického, tak by si sa sice nesmial ,no stále sme pri tom, že ti prakticky nič nepoškodili :wink:
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Odpovědět

Zpět na „Yaris“