Nízký volnoběh
Nízký volnoběh
Ahoj,
nevíte někdo co by mohlo způsobovat nízký volnoběh?
Dělá jen při ohřátém motoru na provozní teplotu (od 83 stupnu a vic)!Do te doby za studena bezi jak ma - svycary.
Mel jsem to na diagnostice a zadna chyba, ani zadna kontrolka nesviti.
prosel jsem i hadicky jestli to nekde neprisava vzduch a taky nic...
otacky pri zahratem motoru klesnou na volnoběh na cca 550 ot.
Jinak jede jak ma, bezproblemu.
Yaris 1.0 50kw 1999
díky za rady
nevíte někdo co by mohlo způsobovat nízký volnoběh?
Dělá jen při ohřátém motoru na provozní teplotu (od 83 stupnu a vic)!Do te doby za studena bezi jak ma - svycary.
Mel jsem to na diagnostice a zadna chyba, ani zadna kontrolka nesviti.
prosel jsem i hadicky jestli to nekde neprisava vzduch a taky nic...
otacky pri zahratem motoru klesnou na volnoběh na cca 550 ot.
Jinak jede jak ma, bezproblemu.
Yaris 1.0 50kw 1999
díky za rady
Yaris I 1.0 16V 50kw
Re: Nízký volnoběh
Tak problem je vyresen. Byl zatuhly ventil volnobehu, jak jsem predpokladal...
Takze pro ty kteri by meli stejny problem byva z 90% zavada tam...
Takze pro ty kteri by meli stejny problem byva z 90% zavada tam...
Yaris I 1.0 16V 50kw
A kde ten ventil na yarisku najdu abych ho taky vycistil? Dekuju za pomoc
Toyota yaris 1.0(50 kw) r.v.1999
- Pavel Liška
- Věčnej rejpal
Samozřejmě mám ten samý problém.
Svíce, filtr a čistič palivového sistému byla první věc co jsem na něm udělal.
Také bych rád věděl jako v předposledním příspěvku,kde najdu ten ventil.
Jde o 1.0 48 Kw rv.2003
Dík.
Svíce, filtr a čistič palivového sistému byla první věc co jsem na něm udělal.
Také bych rád věděl jako v předposledním příspěvku,kde najdu ten ventil.
Jde o 1.0 48 Kw rv.2003
Dík.
- Pavel Liška
- Věčnej rejpal
Ve zlineru (dříve první toyota ve zlíně) mě ujistili,že u mého modelu je vše vpořádku.Normální volnoběh 550-650 ot.
Po vyčištění váhy a jiné svíce densa je motor živější,ale po zahřátí jsou ot. kolem 550.
Po vyčištění váhy a jiné svíce densa je motor živější,ale po zahřátí jsou ot. kolem 550.
Naposledy upravil(a) Pavel Liška dne čtv 25.12.2014, 06:05, celkem upraveno 1 x.
je to takovy valecek u sani, u skrtici klapky. Myslim ze je na 2 sroubech a jde do nej konektor.
mit 550-600ot podle me normalni neni, motor lehce jakoby vibruje vlivem tech nizkych otacek. Pri urovni cca 700ot bezi krasne, takze je divny ze ti tohle v Toyote rekli...
mit 550-600ot podle me normalni neni, motor lehce jakoby vibruje vlivem tech nizkych otacek. Pri urovni cca 700ot bezi krasne, takze je divny ze ti tohle v Toyote rekli...
Yaris I 1.0 16V 50kw
Aha tak by to měla být váha vzduchu 
Jinak pěkné svátky

Jinak pěkné svátky

Toyota Yaris Dream(2010) 1,33 Dual VVTi 74KW
jaka vaha vzduchu???satanda píše:Aha tak by to měla být váha vzduchu
Jinak pěkné svátky
Yaris I 1.0 16V 50kw
- Pavel Liška
- Věčnej rejpal
Po demontáži boxu vzduchového filtru je na pravé straně na škrtící klapce zřejmě mechanismus sytiče,ten je na dvou šroubech a jdou tam dráty.Tak tento jde vyšroubovat,protože tam jsou normální šroubky na křížák,ale nad ním je nějaký další mechanismus s hadičkama a jdou do něj také dráty.Ten jsem nevyšrouboval,protože je na nějakých torxech s peticípem no ten jsem doma nenašel.Jeto ten správný (váleček),to je dotaz na vtec16.
Po 6 letech jsem minulý týden u svého Yariska vyměnil baterku. Od té doby mám pocit nízkého volnoběhu, hlavně po zahřátí motoru. Myslíte, že se mohlo "resetnou" nějaké nastavení?
Yaris Selection Sapphire Smart 1,5 VVT-iE (111 k) 6 M/T
Yaris 1,3 Terra Cool (2008) GREEN M.M.
Nissan Almera 1.4
Škoda 110,105L,120LS
Yaris 1,3 Terra Cool (2008) GREEN M.M.
Nissan Almera 1.4
Škoda 110,105L,120LS
Je to ten ventil na obrázku? A jak jej správně vyčistit (musí se vypouštět chladicí kapalina?) Děkuji moc za odpověď.
Vypouštět nic nemusíš. Je třeba odmontovat ten plastový Airbox aby ses dostal na ten ventil "je to to heblo na obrázku" 
Musíš odpojit všechny hadičky a plynové lanko a pak ho vyšroubuješ. Je to na třech šroubcích. No a pak už ho celý rozebereš a vyčistíš. Jen záleží jak ti půjdou povolit ty šroubky. Škoda že to už nemám nafocené.
Mě se to projevovalo takovým pískáním na volnoběh a jelikož mám auto na plyn tak to pěkně blblo na volnoběh. Po vyčištění se vše zpravilo. Jezdí to perfektně a volnoběh na plyn drží parádně. Otáčky se moc nezvýší, ale tak je ten motor prostě stavěný.

Musíš odpojit všechny hadičky a plynové lanko a pak ho vyšroubuješ. Je to na třech šroubcích. No a pak už ho celý rozebereš a vyčistíš. Jen záleží jak ti půjdou povolit ty šroubky. Škoda že to už nemám nafocené.
Mě se to projevovalo takovým pískáním na volnoběh a jelikož mám auto na plyn tak to pěkně blblo na volnoběh. Po vyčištění se vše zpravilo. Jezdí to perfektně a volnoběh na plyn drží parádně. Otáčky se moc nezvýší, ale tak je ten motor prostě stavěný.
Zrovna dnes jsem to dělal přes poledne... rozhodl jsem se měnit i komplet kapalinu. No, ty 3 šrouby jsem prozíravě dopředu objednal a dobře udělal - staré jsem odvrtával
"Ten otáčející plíšek" jsem teda pročistil a zítra uvidím, jestli to pomohlo. Díky za reakci 

Mám pocit, že spíš pomohlo jen to pořádné vyčištění klapky a možná i toho ventilu... je to lepší, ale né dobré.
Trochu zvláštní otázka: jak udělat/jestli vůbec základní nastavení škr. klapky? U koncernu mám zkušenost pře diagnostiku, základní nastavení a hotovo, ale tady nevím...
Trochu zvláštní otázka: jak udělat/jestli vůbec základní nastavení škr. klapky? U koncernu mám zkušenost pře diagnostiku, základní nastavení a hotovo, ale tady nevím...