Zhasínanie motora. Motor "chcípne" na voľnobeh.

vše ohledně modelové řady Avensis
CommonUser
Věčnej rejpal

Re: Zhasínanie motora. Motor "chcípne" na voľnobeh.

Příspěvek od CommonUser »

melsoft píše:https://www.youtube.com/watch?v=J6vLv2vA2dk
"Jesus Crist, I need to go to work today..."
A ještě se mi líbí řešení jaké ten borec zvolil (prodal Toyotu): GENTLEMAN`S LAST UPDATE I SOLD MY TOYOTA AND SO I NO LONGER BENEFITING FROM IRRITATING NON STARTING ENGINE
A preco si nedopisal, ze kupil C5 ??? Pockame na dalsie video ... GENTLEMEN, C5 IS NO SOLUTION, NEW FAP BUT STILL TOO HIGH CONSUMPTION AND LOW POWER ... :mrgreen:
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
snoopy
Navigátor

Příspěvek od snoopy »

Přesně tohle mi to dělalo taky. Myslím to video.
Vyměnil jsem pal. filtr a je po problému. Je třeba ho měnit s olejem takže po 15 tisících.
Bohužel Toy. nemá pal. čeprpadlo v nádrži. Podává si pal. podtlakem a to je problém v chladnějším počasí.
Toyota Avensis D4D 93Kw T25 Combi - 07
Ex. Toyota Avensis 2,0 Td T22 Combi 66Kw - 98
melsoft
Navigátor

Příspěvek od melsoft »

Já jsem kvůli tomu nechal palivový filtr vyměnit (teď mám na něm nalítáno tak 2700km) ale nepomohlo to.
Nevíš jestli jsou na tom palivovém potrubí nějaké zpětné ventily? Minimálně na ruční pumpičce musí být ale netuším jestli přes ně jde palivo i standardně nebo nějakou "oklikou". Mám podezření, že mi propouští nějaká zpětná klapka a tudíž trvá, než se palivo natáhne zpět až k filtru.
Jo kdyby si to člověk mohl někde nastudovat, to by se to diagnostikovalo. Nemáte někdo popis/schéma palivové soustavy Avensisu 2.0D-4D 93kW?

Tím "podává podtlakem" myslíš, že to tahá (přes filtr paliva) až ta pumpa (Denso) co tlakuje commonrail ?
Toyota Avensis Combi (model T25), 2.0D-4D 93kW
melsoft
Navigátor

Příspěvek od melsoft »

Tak dnes jsem musel dát novou baterii. Ta stará sice točila ale napětí bylo evidentně tak nízké, že už se nechytala elektronika. Bohužel jsem nesehnal jinou než opět 74Ah, takže očekávám do 3 let zase problémy (tu starou jsem měl skoro přesně 3 roky).

Teď auto startuje jako víno i když bylo po týdnu zmrzlé na kostku...
Toyota Avensis Combi (model T25), 2.0D-4D 93kW
Demon
Manager Týmu

Příspěvek od Demon »

melsoft píše:Tak dnes jsem musel dát novou baterii. Ta stará sice točila ale napětí bylo evidentně tak nízké, že už se nechytala elektronika. Bohužel jsem nesehnal jinou než opět 74Ah, takže očekávám do 3 let zase problémy (tu starou jsem měl skoro přesně 3 roky).
Toyota bohužel dává v prvovýrobě Vartu. Dnešní Varty jsou shity. Skoro se dá říct, že jejich hlavní řada Blue víc jak 5 let nedá... (a ne, není to "náročností" moderní elektroinstalace - jiné baterie ve stejných autech vydží 8 let v pohodě). Zkouším teď jejich prémiovou řadu Silver. Snad bude lepší.
PS: Bosch prodává jen převlečené Varty.
Toyota Avensis T27 combi, 2.2 D-4D 150, Premium
servis tomas
Manager Týmu

Příspěvek od servis tomas »

Může to dělat víc věcí,čidlo tlaku paliva,čerpadlo vyrobí malý tlak,startér
servis vozidel toyota tomas ladra adresa ul. ke kablu 378 Praha 10 Hostivar tel.774174445
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

Demon píše:
melsoft píše:Tak dnes jsem musel dát novou baterii. Ta stará sice točila ale napětí bylo evidentně tak nízké, že už se nechytala elektronika. Bohužel jsem nesehnal jinou než opět 74Ah, takže očekávám do 3 let zase problémy (tu starou jsem měl skoro přesně 3 roky).
Toyota bohužel dává v prvovýrobě Vartu. Dnešní Varty jsou shity. Skoro se dá říct, že jejich hlavní řada Blue víc jak 5 let nedá... (a ne, není to "náročností" moderní elektroinstalace - jiné baterie ve stejných autech vydží 8 let v pohodě). Zkouším teď jejich prémiovou řadu Silver. Snad bude lepší.
PS: Bosch prodává jen převlečené Varty.
Ne, neni to lepsi. Po necelych peti letech se mi Silver odporoucela do vecnych lovist.
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007 Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Avensis“