Zdravím , potřeboval bych poradit se špatným startem studeného motoru už když klesne teplota cca pod -1 tak je to hrůza dvakrát, třikrát žhavit a dlouho startovat ! nové žhavičky nepomohli ! není tam ještě nějaké čidlo na předstřik nebo nějaké jiné předžhavení či jiný bazmekt co pomáhá při zimním období ! motor mám 1.9 D4D turbo r.v 2004. Při teplém motoru je to OK.
Dík
Míra B.
bart4@email.cz
špatné starty v zimě corolla 1.9 D4D
Re: špatné starty v zimě corolla 1.9 D4D
Ahoj,
mám podobný ne-li stejný problém:
potřeboval bych poradit s odstraněním problému se startováním Corolly r.v. 2006, 1,4 diesel D4D, nyní najeto 180 000 km. Letos to bude třetí zima, co při otočení klíče u startování při teplotě od -5C nenastartuji okamžite, ale musím klíč déle přidržet a protáčet startér. Při klesající teplotě je potřeba klíč déle přidržet, někdy se i stane, že nenastartuji vubec. Ještě bych podotknul, že pokud je motor zahřátý nebo je teplota do cca -5C, tak není nejmenší problém se startováním. Akumulátor byl vyměněn, problém stále přetrváva. Vyzkoušeno i s několikanásobným zahřátím spirály před startováním, ale opět bezúzpěšně.
Děkuji předem za rady
Petr
mám podobný ne-li stejný problém:
potřeboval bych poradit s odstraněním problému se startováním Corolly r.v. 2006, 1,4 diesel D4D, nyní najeto 180 000 km. Letos to bude třetí zima, co při otočení klíče u startování při teplotě od -5C nenastartuji okamžite, ale musím klíč déle přidržet a protáčet startér. Při klesající teplotě je potřeba klíč déle přidržet, někdy se i stane, že nenastartuji vubec. Ještě bych podotknul, že pokud je motor zahřátý nebo je teplota do cca -5C, tak není nejmenší problém se startováním. Akumulátor byl vyměněn, problém stále přetrváva. Vyzkoušeno i s několikanásobným zahřátím spirály před startováním, ale opět bezúzpěšně.
Děkuji předem za rady
Petr
Ahoj, měl jsem ten samý problém, mam najeto 226tis a žhavící svíčky byly original a dvě už to měly za sebou. Koupil jsem nové ale pořád to startovalo jako traktor.
Tak jsem vyndal svíčky a napojil na žhavení a otočil klíček, a svíčky se pořádně rozžhaví 10s po zhasnutí poslední kontrolky (airback) pak žhavení samo vypne, a už to startuje normálně.
tak vám to třeba pomůže zdar
Tak jsem vyndal svíčky a napojil na žhavení a otočil klíček, a svíčky se pořádně rozžhaví 10s po zhasnutí poslední kontrolky (airback) pak žhavení samo vypne, a už to startuje normálně.
tak vám to třeba pomůže zdar
Naposledy upravil(a) Losík dne sob 30.05.2015, 13:18, celkem upraveno 1 x.
Dík za info 

tak jsem to zkusil , startovat cca 5 s. po zhasnutí kontrolky a je to LEPŠÍ
DÍK

DÍK