Dobry den,
parkuji venku a dnes rano me neprijemne prekvapilo zamrzle vicko pro vstup k nadrzi. Tlacitko ve dverich zmacknu, slysim zavrceni a vicko sebou skubne, ale nic vic. Zkousel jsem to odmrazit fenem (cca 25m), zkousel jsem zmacknout tlacitko a pak kanickou do bot dvirka otevrit, ale porad nic, bojim se abych neco neulomil, nebo nebo tak nejak. Stahl jsem si nejake servisni manualy v aj, abych se podival jak je to udelane a ze bych se k tomu zkusil dostat nejak z druhe strany, nebo zjistil co muze byt zamrzle, ale v manualu jsem nic nenasel k temto dvirkam.
Dalsi problem je, ze jsem uz vcera jel cca 20km na kontrolku, takze se neodvazim zajet nekam do krytych garazi to odstavit na par hodin, protoze bych se nemusel uz vratit.
Neresil nekdo neco podobneho? Nemate nekdo manual, kde je popsano jak ten mechanismus funguje (kudy vedou lanka, kde je zamek, ...)? Je to ma prvni zima s toyotou a nechce se mi nechat v servise majlant kuli zamrzlemu vicku, radeji bych vedel jak to resit priste....
Predem moc dekuji za reakce
Avensis T25 combi zamrzle dvirka k palivove nadrzi
Re: Avensis T25 combi zamrzle dvirka k palivove nadrzi
Kolik ti svítí dojezd? Jinak pokud se nepletu, když otevřeš kufru a na levém boku sundáš ten boční kryt, tak je tam táhlo na manuální otevření nádrže.
T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
a to tam máš ledovou krustu a nemůžeš se tam dostat nebo to prostě nereaguje? Pokud druhý případ, tak tu je tu manuální otevření, pokud první, tak.. 

Myšák 2.2 D4D 110kw
----
Jordanidis.cz - Profesionální webové stránky na míru
----
Jordanidis.cz - Profesionální webové stránky na míru
Dobry den,
moc dekuji za rady, zkusil jsem manualni otevirani z kufru a cele tahlo mi zustalo v ruce. Ale podarilo se mi dostat rukou k tomu mechanizmu a zjistil jsem, ze z relativne dost tenkeho plastu je tam kolibka kde je na jedne strane pojistka vicka nadrze a na druhe strane moturek, ktery prez kolebku tu pojistku ovlada. Ten plast nejspis v te zime zkrehl a v kombinaci s krustou na vicku doslo ke zlomeni te kolebky a moturek pak sice vrcel a zdvihal kolebku, ale nic se nedelo. Navic jeste pruzinka ktera ma nadrz otevrit prestala pruzinkovat. Takze jsem nakonec pristoupil k radikalnimu reseni:
- odrizl jsem cast calouneni v kufru, ktere je za zaslepkou po strane kufru, aby to nasledne nebylo videt
- rukou jsem v podstate vytrhl z ruky zbytek toho bazmeku z levneho plastu a nadrz otevrel
- na dvirka jsem pripevnil docasne brzdne lanko z kola a protakl ho az do prostoru kufru
- na lanku udelal ocko, ktere slouzi jako docasny zamek nadrze
neni to skvele reseni, ale mohu alespon tankovat a jezdit. Zkusim ted zjistit kolik stoji ta kolebka, ale spis nekde sezenu jeji rozmery a udelam ji z nejakeho lepsiho materialu. Nejspis jsem jediny na svete komu se to stalo, ale nechapu, proc do jinak spolehliveho vozu cpou takove nesmysly.
moc dekuji za rady, zkusil jsem manualni otevirani z kufru a cele tahlo mi zustalo v ruce. Ale podarilo se mi dostat rukou k tomu mechanizmu a zjistil jsem, ze z relativne dost tenkeho plastu je tam kolibka kde je na jedne strane pojistka vicka nadrze a na druhe strane moturek, ktery prez kolebku tu pojistku ovlada. Ten plast nejspis v te zime zkrehl a v kombinaci s krustou na vicku doslo ke zlomeni te kolebky a moturek pak sice vrcel a zdvihal kolebku, ale nic se nedelo. Navic jeste pruzinka ktera ma nadrz otevrit prestala pruzinkovat. Takze jsem nakonec pristoupil k radikalnimu reseni:
- odrizl jsem cast calouneni v kufru, ktere je za zaslepkou po strane kufru, aby to nasledne nebylo videt
- rukou jsem v podstate vytrhl z ruky zbytek toho bazmeku z levneho plastu a nadrz otevrel
- na dvirka jsem pripevnil docasne brzdne lanko z kola a protakl ho az do prostoru kufru
- na lanku udelal ocko, ktere slouzi jako docasny zamek nadrze
neni to skvele reseni, ale mohu alespon tankovat a jezdit. Zkusim ted zjistit kolik stoji ta kolebka, ale spis nekde sezenu jeji rozmery a udelam ji z nejakeho lepsiho materialu. Nejspis jsem jediny na svete komu se to stalo, ale nechapu, proc do jinak spolehliveho vozu cpou takove nesmysly.
to čumim teda co všechno je možný
Avensis T25 2oo4, 2.o vvti combi
Corolla E12 2oo6, 1.6 vvti 5 door hatchback
už tam budem? jo, je to blízko!
Corolla E12 2oo6, 1.6 vvti 5 door hatchback
už tam budem? jo, je to blízko!