Kontrolka teploty.

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
Renda1966
Člen Týmu

Kontrolka teploty.

Příspěvek od Renda1966 »

Koupili jsme Yarise 1.0 r.v. 2000. Prý vyrobený v Japonsku, potřebuji poradit s kontrolkou teploty. Když je auto studené svítí modře a pak zhasne. Tak to asi má být, problém ale vidím v tom, že se mi občas za jízdy rozsvítí červeně a za chvilku zhasne. Někdy to dělá i při parkování. Většinu cesty je ale zhasnutá. Nádržka s chladící kapalinou je skoro prázdná ale pod víčkem chladiče je plno. Čistá červená kapalina. Koupil jsem červenou kapalinu a dolil do expanzky. Ale po nastartování, chvíli zase svítila červená. Nevíte čím to může být? Teplotní čidlo? nebo je to normální? Díky za radu.
Toyota RAV 4, r.v.2002, 2.0 VVTi, 110 kW
aczasa
Věčnej rejpal

Re: Kontrolka teploty.

Příspěvek od aczasa »

Termostat, zaneseny chladič, foukly těsnění... Je toho moc co to muze byt..
Back in Czech.
vtec16
Člen Týmu

Příspěvek od vtec16 »

Renda1966 píše:Koupili jsme Yarise 1.0 r.v. 2000. Prý vyrobený v Japonsku, potřebuji poradit s kontrolkou teploty. Když je auto studené svítí modře a pak zhasne. Tak to asi má být, problém ale vidím v tom, že se mi občas za jízdy rozsvítí červeně a za chvilku zhasne. Někdy to dělá i při parkování. Většinu cesty je ale zhasnutá. Nádržka s chladící kapalinou je skoro prázdná ale pod víčkem chladiče je plno. Čistá červená kapalina. Koupil jsem červenou kapalinu a dolil do expanzky. Ale po nastartování, chvíli zase svítila červená. Nevíte čím to může být? Teplotní čidlo? nebo je to normální? Díky za radu.

Ahoj, dela mi to same, jen s tim rozdilem ze mi nesviti cervena kontrolka. Kdyz nastartuju, rozsviti se modra, a po par kilometrech zhasne.
Kde byla zavada u tebe?
Co znamena ta modra kontrolka?
díky
Yaris I 1.0 16V 50kw
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

to ci je modra alebo cervena je len rozdiel v ledke a samotnej verzie yarisu. to ze sa po case zas rozsvieti nie je dobre.
Obrázek
Peto
Řidič

Příspěvek od Peto »

Modrá kontrolka znamená, že je studený motor, čiže to funguje dobre, keď zo začiatku svieti a po čase zhasne (zhasína približne pri teplote 50-55°C). Červená znamená prehrievanie chladiacej kvapaliny - vtedy treba zistiť príčinu (ako písal aczasa).
Toyota Yaris 1,3 Terra Cool 2008
Toyota RAV4 2,0 Valvematic Lux 2013

Obrázek
vtec16
Člen Týmu

Příspěvek od vtec16 »

Peto píše:Modrá kontrolka znamená, že je studený motor, čiže to funguje dobre, keď zo začiatku svieti a po čase zhasne (zhasína približne pri teplote 50-55°C). Červená znamená prehrievanie chladiacej kvapaliny - vtedy treba zistiť príčinu (ako písal aczasa).
díky, myslel jsem si ze je blbost to co napsal Tomko... protoze kdyz otocim klicem do druhe polohy a rozsviti se kontrolky(nez nastartuju) tak ta kontrolka je cervena. po nastartovani sviti modra, a po chvili zhasne, takze urcite nebude rozdil v LEDke :)
Takze je to urcite normalni??? Mam Toyotu poprve takze s timto nemam zkusenosti, u ostatnich jinych znacek jsem se s tim nesetkal... Jinak cervena kontrolka vody vim co znamena, ale ta modra me fakt zmatla :) Tak se radsi ptam

jeste jednou dekuju
Yaris I 1.0 16V 50kw
Peto
Řidič

Příspěvek od Peto »

Je to určite normálne, tá modrá kontrolka :) Keďže Yaris nemá teplomer chladiacej kvapaliny, tak je teplota indikovaná len týmito kontrolkami.
Toyota Yaris 1,3 Terra Cool 2008
Toyota RAV4 2,0 Valvematic Lux 2013

Obrázek
vtec16
Člen Týmu

Příspěvek od vtec16 »

aha, tak teduz tomu rozumim :)
tak díky :mrgreen:
Yaris I 1.0 16V 50kw
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

ja mam len modru kontrolu, ziadnu inu, preto so si myslel ze aj vy to tak mate.
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Yaris“