SCV ventily
Re: SCV ventily
Ahoj
Tak já vám trošku zamotám hlavu .
Měli jsme vstřiky načatý , avensiska jezdila ale v pohodě a hlavně startovala jak za studena tak za tepla bez problémů .
Takže došlo na výměnu vstřiků - všech , palivovej filtr a vše kolem co bylo potřeba , a nastal problém za tepla , když se motor zahřál a chtěl jsem nastartovat tak byl problém štěkalo to jako pes , tak až na 2 či 3 start to chytlo .
Před vstřikama ok a teď po nich je to špatný , a ještě se ozývá zvuk ( jako elektrický motůrek ) při sešlápnutí plynu cca 2.200 otáčkách na všech stupních , je to vždy při záběru kolem těch 2-2.200 ot.
Tak poraďte kde může být problém , vstřiky jsou překontrolovaný a v pohodě .
Měli jsme vstřiky načatý , avensiska jezdila ale v pohodě a hlavně startovala jak za studena tak za tepla bez problémů .
Takže došlo na výměnu vstřiků - všech , palivovej filtr a vše kolem co bylo potřeba , a nastal problém za tepla , když se motor zahřál a chtěl jsem nastartovat tak byl problém štěkalo to jako pes , tak až na 2 či 3 start to chytlo .
Před vstřikama ok a teď po nich je to špatný , a ještě se ozývá zvuk ( jako elektrický motůrek ) při sešlápnutí plynu cca 2.200 otáčkách na všech stupních , je to vždy při záběru kolem těch 2-2.200 ot.
ze by nizky tlak cerpadla ??
<I>ja sem vlastne nepatrim (prerostly a hlasity Jeep Grand Cherokee WJ 4,7 V8 & Chrysler PT cruiser & Mitsubishi Pajero I 2,6), ale shanim info pro tatu (RAV4)
</I>

To je možný , a je to spojený s těma scv ventilama ?JaCi píše:ze by nizky tlak cerpadla ??
- kopir
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Bude to mat niečo s prívodom paliva, jedno čerpadlo máš v nádrži, potom vysokotlaké na motore v ktorom sú namontované SCV-čka. osobne by so ich dal prečistiť ultrazvukom a uvidíš. Je to najlacnejšia alternatíva, kde začat. Ak nepomôže prečistiť znovu aj celú palivovú sústavu (nádrž, trubky).
RAV 4, 2D4D, 1CDFTV, r.v. 2004
-
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
MikeTT píše:Ahoj
Ahoj
olejové čerpadlo nám taky dělalo divné zvuky, není to žádná láce a hučí a škrčí jak zadřený elektromotor...
J5
Mám stejný problém jako píše dost z vás.Máme rav4 r.v.01 při akceleraci se to téměř vždy hodí do nouzového režimu. Při opětovném nastartování je to ok nic nesvíti nic .Vyměnil jsem scv ventily a naftový filtr nepomohlo to vubec.Zkusil jsem tedy rozhýbat táhlo na turbu ovládané podtlakovou membránou není tam sice moc přístup ale šlo to. Trochu jsem to prolil wd 40. Po zkušební jízdě to vypadá dobře. Při rozjezdu to udělalo jen jednou.Pak jsem to projel cca 20km za stálého přidávání a ubírání plynu a držel jsem to pořád 3- 4tis.ot. Prostě aby se rozhýbal ten podtlak může to být lehce přidřené na hřídelkách.Pokud to bude ono tak je jasné ,že to nechce jen tak žužlat na 2tis.ot.prostě to chce někdy pořádně protáhnout.Co vim tak stejný problém řeší více značek nejen toyota.Hlavě aby to bylo ono !!!!!!
Toyota Land cruiser 95- 3.0td, Toyota Corolla e 12 -1,33vvti,Toyota Auris 1,6 valvematic
Ahoj tak sháním SCV ventil na tohle čerpadlo , je tam jeden SCV ventil
Toyota Avensis 1CD-FTV 2004/02
ČÍSLO ČERPADLA
22100-0G010
HU294000-0060
11 E 02719
Toyota Avensis 1CD-FTV 2004/02
ČÍSLO ČERPADLA
22100-0G010
HU294000-0060
11 E 02719
-
- Manager Týmu
Ahoj ventilky mam nove denso za 5800kč a vymena 500
servis vozidel toyota tomas ladra adresa ul. ke kablu 378 Praha 10 Hostivar tel.774174445
Tak výměna SCV ventilu nepomohla . Stále špatné starty , tak nevíme kam dál kde může být zakopán pes 

Po výměně SCV ventilu je to startování ještě horší , je potřeba udělat nějaké nastavení po výměně SCV ventilu , a nebo stačí jen vyměnit a normálka nastartovat ??????MikeTT píše:Tak výměna SCV ventilu nepomohla . Stále špatné starty , tak nevíme kam dál kde může být zakopán pes
MikeTT píše:Po výměně SCV ventilu je to startování ještě horší , je potřeba udělat nějaké nastavení po výměně SCV ventilu , a nebo stačí jen vyměnit a normálka nastartovat ??????MikeTT píše:Tak výměna SCV ventilu nepomohla . Stále špatné starty , tak nevíme kam dál kde může být zakopán pes
A ještě , potřebujeme pořádnou diagnostiku na Toyotu Avensis T25 , Mariánské Lázně a okolí
-
- Člen Týmu
Nazdar,
řešil jsem to a ještě řeším. Může to být v podstatě cokoliv, je nutné to bodnout na diagnostiku a budeš chytřejší. U mě se nejprve měnily SCV ventily na čerpadle - nic, palivový filtr, váha vzduchu - nepatrné zlepšení, pak se zjistilo, že je nadměrný úbytek tlaku paliva na přepadu jednoho vstřikovače (ale to i často dlouho točilo při startu) - problém dočasně vyřešen 1 novým vstřikovačem (pak začaly odcházet zbylé 3
).
Jinak jsem si všiml, že je sání zadělané od oleje z turbodmychadla (olej prolíná přes spoje hadic a dokonce i přes čidlo teploty) a pravděpodobně bude ucpaný i filtřík před snímačem tlaku vzduchu nebo škrtící klapka a lambda sondy
.
Taky se dost často přidírá pneumatický ventil řídící naklápění lopatek turba (zpravidla funguje bez chyby jen v servisu
).
Každopádně se to na D-4Dčkách dost blbě dohledává, pořádnou diagnostiku nemají ani v Toyotě o informacích a zkušenostech s těmito problémy ani nemluvě
.
PS:Já jsem jen do motoru narval už cca. 45 - 65 tKč a pařád to není konečná, tak zvaž jestli ti to za to stojí
řešil jsem to a ještě řeším. Může to být v podstatě cokoliv, je nutné to bodnout na diagnostiku a budeš chytřejší. U mě se nejprve měnily SCV ventily na čerpadle - nic, palivový filtr, váha vzduchu - nepatrné zlepšení, pak se zjistilo, že je nadměrný úbytek tlaku paliva na přepadu jednoho vstřikovače (ale to i často dlouho točilo při startu) - problém dočasně vyřešen 1 novým vstřikovačem (pak začaly odcházet zbylé 3

Jinak jsem si všiml, že je sání zadělané od oleje z turbodmychadla (olej prolíná přes spoje hadic a dokonce i přes čidlo teploty) a pravděpodobně bude ucpaný i filtřík před snímačem tlaku vzduchu nebo škrtící klapka a lambda sondy

Taky se dost často přidírá pneumatický ventil řídící naklápění lopatek turba (zpravidla funguje bez chyby jen v servisu

Každopádně se to na D-4Dčkách dost blbě dohledává, pořádnou diagnostiku nemají ani v Toyotě o informacích a zkušenostech s těmito problémy ani nemluvě

PS:Já jsem jen do motoru narval už cca. 45 - 65 tKč a pařád to není konečná, tak zvaž jestli ti to za to stojí

- kopir
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Takže moja skúsenosť.... začalo to tým, že sa mi zapiekli lopatky na turbe, dali mi nové turbo, tiež mi slzí olej cez klapku, do turba, ževraj je to v norme. Mno, motor išiel v pohode naštartovať, len pri otáčkach to hučí, ako keby bol zanesený katalizátor, alebo by som mal namontovaný rémus ?!? Hučí len ked ho vytáčam. Ďalej zapla sa kontrolka motora, mám diagnostiku na toyoty, hodilo mi chyba v palivovom systéme, podrobne to nenačítate, nemá všade čidlá, lebo do roku 2005 diesel nemal can-bus. Takže, vymenil som scv ventile, štartuje dobre, hodnoty vstrekov sú v norme, váha vzduchu tiež i klapka, akcelerácia, nič zásadné diagnostika už neukazuje, ale kontrolka motora sa zasa občas zobrazí i keď som chybu vymazal hmmm.... asi bude chyba v čidle tlaku paliva, jedno je priamo na čerpadle a druhé na rozvodovej rampe paliva. A zaujímavá je i spotreba - je vyššia, asi 11l/100km. Vytáča ma to auto, budem musieť poriešiť v original servise, viem o mojom aute už dosť a budem sa dotazovať na ich skúsenosti, nedám sa len tak odbiť ! Ešte chcem skúsiť vyčistiť katalizátor a lambda sondu, kvôli tej spotrebe, osobne som spokojný výrobkami pro-tec. Dám do paliva PRO-TEC Oxicat.
- kopir
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Moja ďalšia skúsenosť, pred 3 dňami som sa rozhodol pozrieť na palivové čerpadlo v nádrži. Pod zadnou sedačkou je kovový kryt, ten som odlepil, pod ním je napojené čerpadlo na elektroinštaláciu čidla a 3 palivové hadice, odsunul som plastové poistky a hadice odpojil. 8 klúčom odskrutkoval prstencový kryt. Vytiahol čerpadlo, na ňom je napojená hadica, tú tiež odpojil a bolo vonku. Vyčistil som sitko, všetko čo sa dalo, pekný humus, ale asi nebolo nikdy čistené, takže po 10 rokoch sa nečudujem. Namontoval som ho späť, vymazal kód chyby a verte neverte, kód motora sa už nerozsvietil ( prejdených asi 300km )
FOTO
http://www.ulozisko.sk/727572/IMG_20150226_170236.jpg
http://www.ulozisko.sk/727573/IMG_20150226_183618.jpg
http://www.ulozisko.sk/727574/IMG_20150226_175855.jpg
http://www.ulozisko.sk/727575/IMG_20150226_175907.jpg
[/img]
FOTO
http://www.ulozisko.sk/727572/IMG_20150226_170236.jpg
http://www.ulozisko.sk/727573/IMG_20150226_183618.jpg
http://www.ulozisko.sk/727574/IMG_20150226_175855.jpg
http://www.ulozisko.sk/727575/IMG_20150226_175907.jpg
[/img]
-
- Člen Týmu
Mám jednoduchou otázku chlapi, když pouze vyměním špatné ventily za nové, pojede auto? Nebo je zapotřebí diagnostika?