To jsou ale kur*y... a u benalu až po delším provozu... zastřelit nebo nechat vypít

Původní majitel zřejmě tankoval jen podle ceny paliva.. A takhle to dopadá.Klidně se vsadím,že po ujetí 100 t km bude můj motor vypadat právě kvůli používání aditiv o 40 % líp,než ten kdo aditiva nepoužívá. Proto jsou totiž vymyšlena a je to jejich funkce-zlepšovat kvalitu paliva a uchovávat motor v lepší kondici.Lišák píše:Jsem okolnostmi nucen předběžně změnit názor na aditiva, neboť můj motor (předesílám přímý vstřik) je kompletně zakarbonovaný (ložiska vačkových hřídelů, stěny, sací, výfukové kanálky). Mám auto 10 000 km a netuším jak se k němu choval předešlý majitel. Auto má oficiálně najeto 135 000 km. Doporučena mi byla častější výměna oleje (tj. po těch 10 000 km). Máte někdo jiný s přímovstřikovým benzinem podobnou zkušenost?
Ty biosložku, přesněji ETBE, obsahují. Díky ní dosahují tak vysokého oktanového čísla, viz stránky OMV:radohanno píše:Snad Benzina 100verva???? Ale jistý si nejsem. A zřejmě i jiné 100 oktanové značkové benziny.