Zdravím fandy Toyoty!
Jsem krátce (zatím) spokojeným majitelem Avensise 1.8 Valvematic kombi 2010. Dle manuálu se mi nedaří zrušit automatické zamykání zadních dveří a kufru s vazbou na rychlost. Po rozjezdu se cca ve 20km/h automaticky dveře zamknou, což cestující na zadních sedačkách po zastavení dost otravuje - musí odemknout řidič. Návod říká, že pro zrušení se má klíč v zapalování otočit do pozice ON a při zařazeném neutrálu cca na 5sekund podržet na dveřích u řidiče cumplík centrálního zamykání. Jenže to nefunguje... Nemáte s tím někdo zkušenosti? Předem díky!
Odblokování automatického zámku
Re: Odblokování automatického zámku
Ser na servis a v manualu je to spatne napsany. Sedni do auta, zasun klic (jen zasunout), drz tlacitko odemykani a asi do 10 sekund otoc klicem na on. Zamek zacvaka a mas hotovo
RAV4 HSD FWD
Super, díky! Zítra to zkusím a pak dám vědět.kadel píše:Ser na servis a v manualu je to spatne napsany. Sedni do auta, zasun klic (jen zasunout), drz tlacitko odemykani a asi do 10 sekund otoc klicem na on. Zamek zacvaka a mas hotovo
Tak bohužel, nefunguje... Zastrčím klíč, podržím tlačítko na odemknutí, otočím klíčem do polohy on, zámek zacvaká, rozjedu se, zařadim dvojku a ejhle, automatický zámek se opět aktivuje! Už mě to fakt s..e.
Co s tím?
Co s tím?
Zkus misto odemykani podrzet zamykani, delal jsem to jen kdyz jsem auto privez, tak treba kecam. Ale myslim, ze se to delalo jen tim odemykanim. Udelals to jednou, prestane to zamykat, udelas to podruhy a zase se to aktivuje
RAV4 HSD FWD
Tak se mi to konečně povedlo
POSTUP je opravdu malinko odlišný od manuálu (podotýkám, že mám automat a bezklíčový přístup):
Sednout do auta (zatáhnout nebo aktivovat ruční brzdu aby se auto nerozjelo)
zařadit NEUTRÁL (ten má vliv na zamykání auto po překročení 20 km/h),
zmáčknout a pořád držet symbol ZAMKNUTÍ,
po asi 5 vteřinách zmáčknout 2x ENGINE START (bez zmáčknutého pedálu brzdy (motor neběží))(s klíčkem otočit do polohy ON),
Stále držet symbol ZAMKNUTÍ,
Po asi 5 vteřitách v zámcích dveří cvakne a je hotovo.
Rozjel jsem se a i když jsem překročil 20 km/h auto se samo nezamklo

POSTUP je opravdu malinko odlišný od manuálu (podotýkám, že mám automat a bezklíčový přístup):
Sednout do auta (zatáhnout nebo aktivovat ruční brzdu aby se auto nerozjelo)
zařadit NEUTRÁL (ten má vliv na zamykání auto po překročení 20 km/h),
zmáčknout a pořád držet symbol ZAMKNUTÍ,
po asi 5 vteřinách zmáčknout 2x ENGINE START (bez zmáčknutého pedálu brzdy (motor neběží))(s klíčkem otočit do polohy ON),
Stále držet symbol ZAMKNUTÍ,
Po asi 5 vteřitách v zámcích dveří cvakne a je hotovo.
Rozjel jsem se a i když jsem překročil 20 km/h auto se samo nezamklo