Kam strčit hydraulický zvedák

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
Demon
Manager Týmu

Kam strčit hydraulický zvedák

Příspěvek od Demon »

Tak jsem neodolal ódám na radost mých známých z hydraulického zvedáku nejen při výměně kol a pořidil si, zatím jeden :wink: , v Lidlu, kterýžto mi byl doporučován.

Má to akorát jeden háček, se kterým jsem sice dopoředu počítal - kam strčit zvedák a neponičit si přitom antikorozní ochranu na autě.
U těchto zvedáků je totiž kontaktní plocha taková korunka, k dispozici jsou u zvedáku dvě různé. Ale zdvihnout na tom auto je tak trochu barbarství.
Mí kolegové to řeší různě, od oddělením dřívkem či gumou po vyrobení si speciálních patek. Ale zajímalo by mne, jak to konkrétně nejelegantněji řešit na Avensisu - jestli máte někdo dobrou zkušenost.

A kde jsou vlastně zdvihací body na Avensisu? Nemyslím ty na prahu. Jsou to ty poplastované kruhové otvory, odhadem průměr cca 15mm ?
Toyota Avensis T27 combi, 2.2 D-4D 150, Premium
vandal
Manager Týmu

Re: Kam strčit hydraulický zvedák

Příspěvek od vandal »

Ja dávam hydr zdvihak tam, kde aj štandardný, ale na tej "korunke" zdvihaku mám položený puk(asi kotouc po vasom) ;-)
AVE 2l 1AZ-FSE AuTomat
Obrázek
ic.m.
Člen Týmu

Příspěvek od ic.m. »

Co tak vyuzit na T25 ty dva zvedaci body.Ve predu ve prostred na nosniku motoru a vzadu uprostred napravy.Zvednes bez problemu celou predni nebo zadni napravu.Na prahy jsem zvedak nikdy nedaval.
vandal
Manager Týmu

Příspěvek od vandal »

také niečo tam je? nikdy som si to nejak nevšimol a vlastne ani stále neviem z tvojho opisu čo myslíš :D
AVE 2l 1AZ-FSE AuTomat
Obrázek
ic.m.
Člen Týmu

Příspěvek od ic.m. »

Podivej se pod motor primo uprostred pred vanou a nemuzes to prehlednout.Je to soucast taznyho oka.A v zadu na naprave takovej trn primo uprostred napravy.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“