sady zimních pneu Toyota :
sady zimních pneu Toyota :
Pomalu je čas myslet na zimní pneu,Toyota nabízí pro Yaris komplety s pneu Firestone Winterhawk 2 Evo 175/65/15,vč.disků i ventilků TPMS,kterými mají být nové Yarisy vybaveny.Dle testů se jedná spíše o průměrné pneu i když z hlediska hlučnosti se
jeví jako jedny z tišších.Na předešlém Yarisu 2.gen.jsem měl dle testů jednu z nejlépe hodnocených-Michelin Alpine A4 185/60/15,ale upřímně řečeno dosti hlučné.Tak se jeví možnost uvěřit,že Toyota by na své vozy něco špatné nedoporučovala
nebo se zeptat Vás,zda máte s těmito pneu zkušenosti.
Jinak nový facelift mám právě dnes měsíc,najeto cca1800km,spotřeba 5.3l/100km-maximální spokojenost,proti původnímu,kterého jsem měl 5týdnů a raději jsem ho prodal je tišší,komfortnější.Přesto budu rád vzpomínat na Yarise 2.gen.,
kterého jsem měl 8roků.
jeví jako jedny z tišších.Na předešlém Yarisu 2.gen.jsem měl dle testů jednu z nejlépe hodnocených-Michelin Alpine A4 185/60/15,ale upřímně řečeno dosti hlučné.Tak se jeví možnost uvěřit,že Toyota by na své vozy něco špatné nedoporučovala
nebo se zeptat Vás,zda máte s těmito pneu zkušenosti.
Jinak nový facelift mám právě dnes měsíc,najeto cca1800km,spotřeba 5.3l/100km-maximální spokojenost,proti původnímu,kterého jsem měl 5týdnů a raději jsem ho prodal je tišší,komfortnější.Přesto budu rád vzpomínat na Yarise 2.gen.,
kterého jsem měl 8roků.
-
- Člen Týmu
Re: nabidka sady zimních pneu Toyota :
Ahoj. Jaky mas motor? Ja si jdu pro Yarise pristi tyden ve stredu, tak jsem zvedav. Na t pneu jsem take koukal, ale zda se mi hodne drahe. Kdyz si to poskladas sam, vyjde ti aspon 2 tisice rozdil, vcetne senzoru tlaku pneumatik na jednom kole.
to mossad : já to takto neřešil,protože jsem na komplet dostal 10%slevu,což činilo po odečtení17.833kč a za zimní sadu z
předešlého Yarise,kterou jsem odprodal za 4500kč-a to rychle,možná pod cenou.Takže konečná cena byla
hezkých 13333kč.Motorizaci mám 1.33dual a na nový jsem čekat nemusel,protože jsem bral skladový vůz a
barvu bílou,kterou jsem chtěl.
předešlého Yarise,kterou jsem odprodal za 4500kč-a to rychle,možná pod cenou.Takže konečná cena byla
hezkých 13333kč.Motorizaci mám 1.33dual a na nový jsem čekat nemusel,protože jsem bral skladový vůz a
barvu bílou,kterou jsem chtěl.
Ahoj, mám na nového Yarise komplet zimní litá kola včetně Michelinek Alpin. Jsou právě od Toyoty a mají najeto jen 1500 km. Rozměr 185 60 R15 za 15.000,- Kč. Stačí je jen nazout na Yaríska. Kdyby jste měl někdo zájem tady je můj mail: dbaly.s@seznam.cz. Jsou fakt bombácký a o nic se už nemusíte starat.
to dbaly : děkuji-nový yaris má předepsán rozměr 175/65/15 tak jsem ho chtěl mít,litá kola na zimu nemusím a s Alpinama
z hlediska hlučnosti dobré zkušenosti nemám-myslím tím alpine 4,předešlé řady 3 byly tišší a po 6 letech jsem je
měnil pouze,že již byly starší.Mimoto Toyota nikdy Micheliny nenabízela-nevím,proč to tak uvádíš,měj se a
přeji ti dobrý prodej.Také jistě nemáš ventilky TMPS,které mají na nových vozech dle nesmyslného nařízení EU
být.
z hlediska hlučnosti dobré zkušenosti nemám-myslím tím alpine 4,předešlé řady 3 byly tišší a po 6 letech jsem je
měnil pouze,že již byly starší.Mimoto Toyota nikdy Micheliny nenabízela-nevím,proč to tak uvádíš,měj se a
přeji ti dobrý prodej.Také jistě nemáš ventilky TMPS,které mají na nových vozech dle nesmyslného nařízení EU
být.
Zimní pneu namontováno,100% spokojenost-měl jsem obavy z hlučnosti,bohudík se to ani v nejmenším nepotvrdilo.
Je zajímavé,že pneu Firestone Winterhawk 2Evo,které Toyota nabízí jako doporučené komplety má ve štítku 72db,
ale ve všech testech byla vyhodnocena jako nejtišší pneu.
Ještě mne čeká návštěva Toyoty ohledně načipování řídící jednotky na jiné ventilky TPMS-škoda,že se nepočítalo
s 8 pozicemi (4xletní,4xzimní) a musí se po každém přezutí provést tato operace-trochu obtěžující Toyoto?!
Je zajímavé,že pneu Firestone Winterhawk 2Evo,které Toyota nabízí jako doporučené komplety má ve štítku 72db,
ale ve všech testech byla vyhodnocena jako nejtišší pneu.
Ještě mne čeká návštěva Toyoty ohledně načipování řídící jednotky na jiné ventilky TPMS-škoda,že se nepočítalo
s 8 pozicemi (4xletní,4xzimní) a musí se po každém přezutí provést tato operace-trochu obtěžující Toyoto?!
To jako fakt? Jestli je to pravda, tak to je fakt špatnej vtip. To tam chceš jezdit 2x do roka, aby to ti vždycky přeprogramovali a pokaždý za to solit prachy? Na to bych se mohl z vysoka...cream07 píše:Ještě mne čeká návštěva Toyoty ohledně načipování řídící jednotky na jiné ventilky TPMS-škoda,že se nepočítalo

....jak by řekl Pitkin : vo tom to je.
Tak to by mě schválně zajímalo kolik si za to budou účtovat
Schválně sem pak napiš, o kolik tě stáhli...
Jinak si ale myslím, že re-programming TPMS ECU dělají klasicky přes Techstream a OBD2, takže to není nic, co by člověk nezvládl doma sám. OBD2 kabel seženeš z Číny za 15 USD, Techstream stáhneš z internetu a pak 10 minut práce
Tady na to máš video: http://www.youtube.com/watch?v=6ovnbvJmjwA

Jinak si ale myslím, že re-programming TPMS ECU dělají klasicky přes Techstream a OBD2, takže to není nic, co by člověk nezvládl doma sám. OBD2 kabel seženeš z Číny za 15 USD, Techstream stáhneš z internetu a pak 10 minut práce

Tady na to máš video: http://www.youtube.com/watch?v=6ovnbvJmjwA
Re: sady zimních pneu Toyota :
to jees : děkuji dnes jsem si techstream stáhl,seženu kabel a příště to již zkusím.K dnešní návštěvě Toyoty mne vedla mimo
přečipování také objednávka gum.rohoží,protože velur.koberce,které v autě mám by v nastávajícím počasí asi
nebylo to pravé.Takže celková suma za načipování+rohože 1257kč(rohože v akci 20%sleva).
Samotné načipování-účt.0,5hod ze sazby 550kč/hod,minus 5%sleva.Když jsem se informoval na tuto službu v
ostatních servisech Toyota-částka byla 500kč.Krásně vydělané penízky.Jinak řídící jednotka potřebovala od výměny
pneu najetí cca 80km než začala kontrolka blikat.Kódy ventilků mi v servise-Louwman UL automaticky napsali na
fakturač.list -profesionální přístup,spokojenost.
Přes určitý přínos z hlediska bezpečnosti se mi ovšem stále toto nařízení EU zdá jako zbytečné,otázkou také zůstává
jakou životnost TPMS ventilky budou mít,než jim dojde z aku "šťáva".V řídící jednotce to údajně odblokovat nejde-
takže nový zdroj k finančním výdajům.JoJo dřív si každý hlídal pneu sám,dnes jsou nato......
přečipování také objednávka gum.rohoží,protože velur.koberce,které v autě mám by v nastávajícím počasí asi
nebylo to pravé.Takže celková suma za načipování+rohože 1257kč(rohože v akci 20%sleva).
Samotné načipování-účt.0,5hod ze sazby 550kč/hod,minus 5%sleva.Když jsem se informoval na tuto službu v
ostatních servisech Toyota-částka byla 500kč.Krásně vydělané penízky.Jinak řídící jednotka potřebovala od výměny
pneu najetí cca 80km než začala kontrolka blikat.Kódy ventilků mi v servise-Louwman UL automaticky napsali na
fakturač.list -profesionální přístup,spokojenost.
Přes určitý přínos z hlediska bezpečnosti se mi ovšem stále toto nařízení EU zdá jako zbytečné,otázkou také zůstává
jakou životnost TPMS ventilky budou mít,než jim dojde z aku "šťáva".V řídící jednotce to údajně odblokovat nejde-
takže nový zdroj k finančním výdajům.JoJo dřív si každý hlídal pneu sám,dnes jsou nato......
Pouhý dodateček k mému předešlému sdělení.Dnes při návštěvě mechanika v místě bydliště jsme zavedli řeč na naprogramo-
vání ventilků TPMS pomocí Techstreamu,údajně to nepůjde,tak bych se chtěl zeptat zda to někdo hmatatelně zkusil?
vání ventilků TPMS pomocí Techstreamu,údajně to nepůjde,tak bych se chtěl zeptat zda to někdo hmatatelně zkusil?
A proč si myslí, že by to nemělo jít? Má pro to nějaký hmatatelný důvod?cream07 píše:Pouhý dodateček k mému předešlému sdělení.Dnes při návštěvě mechanika v místě bydliště jsme zavedli řeč na naprogramo-
Já mám ještě starší generaci Yarise HSD bez TPMS, takže to bohužel vyzkoušet nemůžu. Ale kdybych to tam měl, tak se budu každopádně snažit si to přeprogramovat doma, protože zrovna tohle mi přijde jako další ze způsobů, jak vytáhnout ještě více peněz z našich kapes

Pro informaci-přišla odpověď z Toyoty na dotaz ohledně ventilků TPMS:
Vážený pane xxxx,
dovolte nám vrátit se k Vám s odpovědí našeho technického oddělení.
Průměrná životnost baterie ventilku je 10 let.
Předávání informace o tlaku v pneumatikách probíhá bezdrátově při stojícím i jedoucím vozidle.
V současné době pro některé typy vozidla Yaris byla výrobcem zavedena možnost zaregistrovat do vozidla obě sady ventilků. Pro ověření možnosti této aktivace je však nutné přistavit vozidlo do prostor autorizovaného servisu.
Funkce zobrazení aktuálního tlaku v pneumatikách je závislá na modelu a výbavě vozidla.
Pokud se týká cen, jejich vývoj bohužel nelze předvídat.
S pozdravem a přáním hezkého dne
Radmila Mecerová
TOYOTA MOTOR CZECH
Bavorská 2662/1
155 00 Praha 5 (Czech Republic)
www.toyota.cz
Vážený pane xxxx,
dovolte nám vrátit se k Vám s odpovědí našeho technického oddělení.
Průměrná životnost baterie ventilku je 10 let.
Předávání informace o tlaku v pneumatikách probíhá bezdrátově při stojícím i jedoucím vozidle.
V současné době pro některé typy vozidla Yaris byla výrobcem zavedena možnost zaregistrovat do vozidla obě sady ventilků. Pro ověření možnosti této aktivace je však nutné přistavit vozidlo do prostor autorizovaného servisu.
Funkce zobrazení aktuálního tlaku v pneumatikách je závislá na modelu a výbavě vozidla.
Pokud se týká cen, jejich vývoj bohužel nelze předvídat.
S pozdravem a přáním hezkého dne
Radmila Mecerová
TOYOTA MOTOR CZECH
Bavorská 2662/1
155 00 Praha 5 (Czech Republic)
www.toyota.cz