long life motorovy olej

vše ohledně modelové řady Avensis
dexter
Navigátor

long life motorovy olej

Příspěvek od dexter »

ahoj nedavno jsem v origo servisu TOYO - (Tshusho) bzl na garancni prohlidce ve 210k. mimo jine mi davali novy olej ale dali mi tam nejakej long life na 30k kilometru. Jsem zvyklej davat olej co 10k a tak nevim jestli ma smysl to vylejt a dat tam klasiku - resil ste to tady nekdo?
Avensis 2005, 2.2 d4d 110kw
marceltokar
Manager Týmu

Re: long life motorovy olej

Příspěvek od marceltokar »

Pokračuj v tom ako si to robil doteraz. Každých 10000km olej preč, a dnu klasiku, nie long life.
Citron
Řidič

Příspěvek od Citron »

Co se týče mě, šel by ven po 15tisicích, kord když máš pres 200, nemam moc důvěru v tydle zázračné oleje, jinak zkušenosti snima nemam a ani nechci, protože by byli špatné :D
2005 - TOYOTA AVENSIS COMBI 2,2 D-CAT 130 kW
dexter
Navigátor

Příspěvek od dexter »

no vidim to stejne, v long life nemam taky duveru a olej je preci jen s dobrou naftou to hlavni co muzu autu dat .....
RIP
Řidič

Příspěvek od RIP »

Jakýkoliv olej, longlife x nelonglife, 10.000 km a vyměnit. Motoru, o turbu ani nemluvě to celkově velmi prospěje. A znám lidi, kteří autům opravdu rozumí a kteří, vzhledem k tomu, že provozují svoje auta velmi často na krátkých trasách (například diesely ve městě) mění motorový olej ještě častěji. Moje doporučení: raději nějaký olej ve střední cenové relaci a měnit častěji, než nějaký ten drahý rádoby long life zázrak a nechat to tam 20 - 30 tis. km. Pokud jezdíte delší trasy, tak těch 15 tis. km je optimálních. Já osobně bych tam motorový olej déle nenechával.
Toyota Avensis T27 combi 2.0 D-4D 93 kW, 2011
Toyota Avensis T25 combi 2.0 D-4D 93 kW, 2006 ex
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Na tohle je mnoho pohledů.. A ještě vice názorů, ale jsem taky pro 15k km. Víc nebrat ani u mega super olejů s nano ultra částicemi...
Back in Czech.
Demon
Manager Týmu

Příspěvek od Demon »

Longlife nelonglife. Kdo jezdí štreky, 20 tisíc je naprosto v pohodě. Kdo jezdí okres, 15 tisíc. Kdo jezdí akorát do kostela a zpátky, 10 tisíc je až moc.
Já měním kolem 15. A radši levnější čistý olej, než špinavý předražený "zázrak".
Toyota Avensis T27 combi, 2.2 D-4D 150, Premium
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

Olej pouzivam lepsi, nez uplnej sunt a menim po 15k. Na longlajf sere bilej tesak, za tech par usetrenejch korun to fakt nestoji.
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007 Obrázek
dexter
Navigátor

Příspěvek od dexter »

no ja souhlasim, nemam tam longlife proto, že bych ho tam chtěl, prostě mi ho tam v Toyotě nalili a ani se neptali - nevim jestli u starších aut dávají automaticky tuhle hrůzu, nebo na tom mají prostě větší vývar......

jinak já měním práve co 10k a sbažím se tam dávat co nejlepší oleje můžu.

každopádně díky za názory, tendle týden to jdu měnit..
frenkyave
Člen Týmu

Příspěvek od frenkyave »

Zdravím..Chtěl bych se zeptat jaký olej lejete..Mám D-Cat 130kw 2007..Naposledy byl v autě Castrol Magnatec..Ten je v pohodě??
RIP
Řidič

Příspěvek od RIP »

RIP píše: ...A protože jsem napsal, co jsem používal já, tak ještě, co bych tam rozhodně nedal, a to je Castrol Magnatec s jeho "inteligentními" molekulami, co Vám inteligentně za.ere časem celý motor....
No, a když chceš radu jaký olej, měl by jsi například napsat, kolik má auto najeto, zda je vybaveno částicovým filtrem, v jakých podmínkách jej nejčastěji provozuješ (dlouhé x krátké trasy, dálnice), zda již motor ve větší míře než obvyklé "baští" olej atd......
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

frenkyave píše:Zdravím..Chtěl bych se zeptat jaký olej lejete..Mám D-Cat 130kw 2007..Naposledy byl v autě Castrol Magnatec..Ten je v pohodě??
je v zasade jedno, aku znacku tam nalejes
dolezite je: 5w-30, acea c3
Kuchta
Řidič

Příspěvek od Kuchta »

frenkyave píše:Zdravím..Chtěl bych se zeptat jaký olej lejete..Mám D-Cat 130kw 2007..Naposledy byl v autě Castrol Magnatec..Ten je v pohodě??
Já tam leju Q8 FORMULA SPECIAL G LONGLIFE 5W-30.Olej měním po 15 000km a všechno v pořádku. Beru to přes práci tak je to za hubičku. 6l vychází asi na 730kč.
Toyota Avensis 2006 2.2 D-CAT 130KW
frenkyave
Člen Týmu

Příspěvek od frenkyave »

RIP píše:
RIP píše: ...A protože jsem napsal, co jsem používal já, tak ještě, co bych tam rozhodně nedal, a to je Castrol Magnatec s jeho "inteligentními" molekulami, co Vám inteligentně za.ere časem celý motor....
No, a když chceš radu jaký olej, měl by jsi například napsat, kolik má auto najeto, zda je vybaveno částicovým filtrem, v jakých podmínkách jej nejčastěji provozuješ (dlouhé x krátké trasy, dálnice), zda již motor ve větší míře než obvyklé "baští" olej atd......
mám najeto 180 000, spíš jezdím město do práce z práce, občas okresky i dálnice výlety...filtr pevných částic tam je..a teď po roce jsem kontroloval olej a musel jsem dolít tak půl litru..najel jsem za rok něco přes 15000km
RIP
Řidič

Příspěvek od RIP »

Tak se spotřebou oleje je to v pohodě, jinak by jsi musel daleko více koukat na viskozity jednotlivých olejů a snažit se vybrat olej s vyšší viskozitou, který by měl mírně onu spotřebu oleje snížit. Potom by byly výhodnější oleje SAE třeba 5w40 i více, ale Ty jsi limitován tím částicovým filterem, takže musíš použít olej ACEA C-něco, konkrétně C2, nebo C3 a těch je většina 5w30. C1 a C4 tu řešit nebudeme.
I když Toyota ve většině případů doporučuje ACEA C2, osobně upřednostńuji C3, protože tyto oleje mívají vyšší viskozity a dle mého názoru je jimi motor lépe chráněn před opotřebením při vyšším namáhání (typicky třeba dálnice v létě při cestě na dovolenou někde k móři na jih), ale i při běžném provozu. Je také několik olejů, které jsou jak C2, tak i C3. Třeba Mobil 1 ESP Formula 5w30. No a charakteru Tvých jízd tyto olej budou také vyhovovat. Závody do vrchu asi nejezdíš a na německé dálnice se dostaneš předpokládám také občas, pokud vůbec. V podstatě vše již napsali Matus nebo Kuchta.
Při výběru oleje je dobré vždy kouknout na tzv. Mazací plány jednotlivých výrobců olejů, třeba zde:
http://motorove-oleje.eu/mazacie-plany
A olej, který používá Kuchta bych také použil. Já jsem v minulosti oleje Q8 používal v předchozím Avensisu, který ovšem něměl DPF (Q8 Formula Excel 5w40). Vyrábí to v Holandsku z Kuvajtské ropy, dobrá kvalita za dobrou cenu.
http://pds.q8research.com/sheetcommerci ... 589&taal=E
Odpovědět

Zpět na „Avensis“