VSTRIKOVACI CERPADLO
VSTRIKOVACI CERPADLO
ahojte,potřeboval bych poradit jestli tady někdo z vás řešil vadné čerpadlo na d4d 85kw.konkrétně bych potřeboval vědět jak se projevuje čerpadlo když je na odchodu.asi tak měsíc pozoruju že mi někde z prostoru rozvodů vychází po nastartování studeného auta takový bzučivý zvuk který trvá asi tak 3-4 minuty a pak to ustane.rozvody jsem dělal před 30tis.mechanik měl všechny kladky sundané a dělalo to pořád.řekl že na 99 procent to bude čerpadlo.je možné že ten zvuk dělá fakt to čerpadlo?
T25 85kw
ex.corolla ts 141kw
ex.corolla ts 141kw
Re: VSTRIKOVACI CERPADLO
Určitě bych neukazoval na čerpadlo jen podle zvuků. Zaměř se spíše na starty a akceleraci - pokud motor chytá dobře a na plný plyn ani ve vyšších otáčkách necuká či se jinak negativně neprojevuje, tak bych osobně čerpadlo nechal být. Podle servisního plánu se má měnit každých 300 000km, našemu zbývá do tohoto nájezdu nějakých 40 000km a ještě (ťuk, ťuk, musím zaklepat
) to nevypadá, že by nás chtělo opustit.
Spíše než čerpadlo mohou odejít třeba vstřikovače, cvakat může též EGR ventil, zkrátka věcí může být mnoho...
Jinak ke zvuku - měli jsme problém s hučivým zvukem, mechanik řekl, že to jde od rozvodů, ale jak se později ukázalo, tak to byl alternátor. Už měl dost a baterku téměř nedobíjel - blbá závada, protože baterka se na krátkých trasách nedobila, ale kontrolka dobíjení se nerozsvítila...

Spíše než čerpadlo mohou odejít třeba vstřikovače, cvakat může též EGR ventil, zkrátka věcí může být mnoho...
Jinak ke zvuku - měli jsme problém s hučivým zvukem, mechanik řekl, že to jde od rozvodů, ale jak se později ukázalo, tak to byl alternátor. Už měl dost a baterku téměř nedobíjel - blbá závada, protože baterka se na krátkých trasách nedobila, ale kontrolka dobíjení se nerozsvítila...
Avensis T25 2.0 D4D (1CD-FTV)
Re: VSTRIKOVACI CERPADLO
ted obědnám nové kladky na rozvodech a vyměním je.třba je některá vadná,jěště mě napadá že ten bzučivý zvuk začne asi tak 1-2 sekundy po nastartování,to je divné
T25 85kw
ex.corolla ts 141kw
ex.corolla ts 141kw