Strata vykonu - VSC, TRC OFF
Strata vykonu - VSC, TRC OFF
zdravim, obraciam sa na vas s prosbou o radu, mozno podobny problem co u mojej Toyotky Avensis 2005 2.2 130kW D-Cat pozorujem mal a uspesne vyriesil niekto z vas.
Posledny tyzden sa u nas dost ochladilo a nocna teplota klesla tak pod 10C. Rano ked nastartujem auto vsetko ide ako ma len po chvilke ked sa zaradim do kazdodennej kolony (jednotka, vyradit..) tak mi auto strati vykon - rozsvietia sa tri kontrolky VSC, TRC OFF a taka nepravidelna kocka v pravo hore. Auto vobec nereaguje na plyn, musim vypnut motor. Po opatovnom nastartovani vsetko zasek nabehne ako ma, len tie kontrolky ostanu svietit a svietia vlasten cely den. Deje sa mi to tak dva, tri krat pocas prvych pat minut kym je motor studeny a potom je vsetko ok a auto taha ako ma, nepozorujem ani zvysenu spotrebu, hlucnost. Na druhy den po nastartovani mi uz tie tri kontrolky nesvietia a cyklus sa opakuje?? nenapada vas co by to mohlo byt ?? vdaka za odpoved.
Posledny tyzden sa u nas dost ochladilo a nocna teplota klesla tak pod 10C. Rano ked nastartujem auto vsetko ide ako ma len po chvilke ked sa zaradim do kazdodennej kolony (jednotka, vyradit..) tak mi auto strati vykon - rozsvietia sa tri kontrolky VSC, TRC OFF a taka nepravidelna kocka v pravo hore. Auto vobec nereaguje na plyn, musim vypnut motor. Po opatovnom nastartovani vsetko zasek nabehne ako ma, len tie kontrolky ostanu svietit a svietia vlasten cely den. Deje sa mi to tak dva, tri krat pocas prvych pat minut kym je motor studeny a potom je vsetko ok a auto taha ako ma, nepozorujem ani zvysenu spotrebu, hlucnost. Na druhy den po nastartovani mi uz tie tri kontrolky nesvietia a cyklus sa opakuje?? nenapada vas co by to mohlo byt ?? vdaka za odpoved.
Toyota Avensis T25, 2.2 D-CAT 130KW
Re: Strata vykonu - VSC, TRC OFF
Chtělo by to zajet na diagnostiku.Ta ukáže co to zapříčinilo. U mě když jsme jely domů z Chorvatska,tak v Brně z kopce v tunelu se mi rozsvítily tyhle kontrolky a jelo to v nouzáku. Tak sem zastavil,chcípnul motor a znova nastartoval. Kontrolky svítily pořád ale auto jelo normálně. V Liberci kontrolky zhasly a už se to od té doby už se to neopakovalo. Na diagnostice to ukázalo průtok spalin EGR ventilem.
Toyota Avensis 2006 2.2 D-CAT 130KW
-
- Manager Týmu
ahoj to může být více věcí,chceto načíst
servis vozidel toyota tomas ladra adresa ul. ke kablu 378 Praha 10 Hostivar tel.774174445
-
- Manager Týmu
čidlo tlaku paliva ale i vstřik,cokoli
servis vozidel toyota tomas ladra adresa ul. ke kablu 378 Praha 10 Hostivar tel.774174445
-
- Manager Týmu
předpokládám že servis tomu dal,pak není očem
Víš jak.. Město, diesel, EGR tak klidně i dpf.. Miliarda věcí...
Back in Czech.
dnes po 4 dnoch, sa ziadna chyba neukazala. Jedine co som zmenil je ze som rano nechal motor volne cca 4-5min bezat a az potom som isiel na cesty..skusim to este takto robit cely tyzden, ci sa chyba znova ukaze. Kazdopadne cez vikend opatovne precistim sanie, vymenim vzduchovy filter, vycistim senzor vahy vzduchu.. aj ked som toto vsetko robil jar..egr bol cisteny pred cca 2tyzdnami, tak ten neham tak. Ak sa chyba ukaze nahlasim sa na diagnostiku.
Diagnostiku, co ti vycte standardni chyby z jednotky, tady ma skoro kazdej. Napis, kde se nachazis.
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007 

odkial si? ak chces zastav sa na diagnostiku.. nie je problem urobit
po opatovnom vycisteni sania, vahy vzduchu, vymene vzduchoveho filtera - ten ma prekvapil po necelom pol roku bol dost zaneseny, sa chyba uz druhy tyzden neukazala a to idem rovno bez zahrievania motora, len ho nevytacam, kym sa nezahreje. Opatovne som nasadil VIFko od jari som ho nepouzival, nech sa precisti aj trosku motor, budem ho uz davat pravidelne. Do tyzdna mi pride aj diagnostika, kazdy ju tu ma a veru zide sa ju mat po ruke a nie naslepo hadat.. ked mi dojde nacitam chyby a dam vediet co to bolo, popripade ci sa chyba znova ukaze..este mozno dotaz, skusal som merat aj voltaz na baterke, pisalo sa tu na fore, ze smrtelny trojuholnik moze sposobovat aj umierajuca baterka,a rano pred startom sa mi pohybuje napatie v rozmedzi 11,3-11,6V po nastartovani 13,5-14 ale to uz idem na alternator. Nieje to napatie pred startom nizke ??.
S tym, ze by po nastartovani nieco sposobovala odchadzajuca baterka nemam skusenost. Dokonca co viem, niektore auta funguju aj ked po nastartovani odpojis baterku uplne (nemalo by sa to robit)
Diagnostika je urcite super vec. Niektore veci si vsak musis dopocitat a vydedukovat sam z hodnot, ktore ti to ukaze.. napriklad aj stav dpf, ktory kludne moze toto sposobovat, sa pocita manualne z nameranych hodnot
Diagnostika je urcite super vec. Niektore veci si vsak musis dopocitat a vydedukovat sam z hodnot, ktore ti to ukaze.. napriklad aj stav dpf, ktory kludne moze toto sposobovat, sa pocita manualne z nameranych hodnot
mne to pride byt malo (tych 11.3)DarKieRbk píše:a rano pred startom sa mi pohybuje napatie v rozmedzi 11,3-11,6V po nastartovani 13,5-14 ale to uz idem na alternator. Nieje to napatie pred startom nizke ??.
pokial viem, malo by byt nad 12.
Lenze tam moze byt odber, aj ked je vsetko vypnute. To su tie dnesne vozidla, nevieme co sa tam deje - napr tusim VW a mercedesy zhavia uz vtedy, ked sa otvoria vodicove dvere. Bohvie co sa deje v toyote. Jedine odpojit bateriu a merat tak.
Tak po takmer troch tyzdnoch sa chyba ukazala znova. Tento raz som to uz napichol na diagnostiku.
Chyba P0093 - Fuel System Leak Detected Large Leak. Takze chyba niekde v palivovke. (pumpa, filter..)
- Faulty fuel pump
- Blocked fuel filter
- Faulty fuel pressure solenoid
- Faulty Fuel injecto
Mate s touto chybou niekto skusenosti, ako ist nanu - co by ste mi poradili kde, cim by som mal zacat ?? vdaka
ps. tak len mimo (reakcia na matus69) baterka mala 11,3V pri vlozeni klucika do zapalovania a otoceni do polohy pred startom, pocas prvych 20-30 sekund v aute zjavne prebieha nejaka diagnostika, zhavenie atd.. - po tomto case pocut male cvaknutie a stav napatia razom stupne na cca. 12,5V. (Baterka presla aj zatazovym testom takze je OK)
Chyba P0093 - Fuel System Leak Detected Large Leak. Takze chyba niekde v palivovke. (pumpa, filter..)
- Faulty fuel pump
- Blocked fuel filter
- Faulty fuel pressure solenoid
- Faulty Fuel injecto
Mate s touto chybou niekto skusenosti, ako ist nanu - co by ste mi poradili kde, cim by som mal zacat ?? vdaka
ps. tak len mimo (reakcia na matus69) baterka mala 11,3V pri vlozeni klucika do zapalovania a otoceni do polohy pred startom, pocas prvych 20-30 sekund v aute zjavne prebieha nejaka diagnostika, zhavenie atd.. - po tomto case pocut male cvaknutie a stav napatia razom stupne na cca. 12,5V. (Baterka presla aj zatazovym testom takze je OK)
asi zacat s najlacnejsim => vymenit palivovy filter
inak ma nic nenapada, snad sa niekto ozve so skusenostou.
inak ma nic nenapada, snad sa niekto ozve so skusenostou.