SUBARU <i> YOSHIMURA syst3M 4x4
Re: SCION "TC" (Celica 2014) + Subaru XV
No přeju ti microne, aby ti to s tou výměnou už konečně dopadlo, a aby se ty nový tlumiče ukázaly jako dobrý. Přeci jen ty nervy co kolem toho máš ti nezávidím. Ale to že se nenecháš vosrat je pro mě docela dobrá inspirace. Už jen proto ti držím palce.
Toyota Celica 1,8/85kW (7A-FE) r.v.1999
Ford Focus kombi 1,6/85kw r.v.2010
Toyota Yaris 1,3/66kW r.v.2007
ex:Škoda Felicia kombi 1,3 Lxi/50kW r.v.1996
ex:Toyota Corolla E11 kombi 4WD 1,8/81kw (7A-FE) r.v.2000
Ford Focus kombi 1,6/85kw r.v.2010
Toyota Yaris 1,3/66kW r.v.2007
ex:Škoda Felicia kombi 1,3 Lxi/50kW r.v.1996
ex:Toyota Corolla E11 kombi 4WD 1,8/81kw (7A-FE) r.v.2000
- micron
- Fantom fóra
- Kontaktovat uživatele:
Myfune> ne jen 4x tlumiče, ale i 4x jiný pružiny je to jaksi spojený... celej podvozek prostě jinej, nový bombarďáky
zase jo jako i když sem pesimista, tak musim říct, že teda když i změněj pružiny... tak se tim asi opravdu zabejvali... tohle bych já asi neřešil, teda 100% ne a nikoho v servisu subaru by to ani nenapadlo... uvidíme... v praxi. Ty rány byly tak masivní že normálně ta vibrace jak se přenesla do kufru, tak vyhodila třeba součástky z úložnýho prostoru v kufru, odtahovací šroub, nebo podobný blbiny prostě vyskočily z přihrádky
i když tam maj ty věci svoje místo a přesně tam maj zapadnout do dírek v plastu, vylítaly z přihrádek
tohle teď neočekávám, a to sem jezdil slušně, jako s celi... 

Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++

- micron
- Fantom fóra
- Kontaktovat uživatele:
Today is D DAY final test... subaru +/- wait 4 refference...
first contact on Earth... Subaru XV with new Suspension setUP.... I´m nervous, many people are nervous... let´s see, test.... final product + final decision question? Is Subaru XV great perfect car after this SHOCK + Spring absorbing complete Xchange, or is it still only stupid concept for stupids... ???!!! What a game
Let´s PLAY a GAME... [looser X winner]
no změna, jak sem tak běžel pro balík s kotoučema od DPD, to je paráda když to člověku přijde takhle před barák...
a už sem něco vypil, že, nechce se mi, dneska... tak sem volal Freyovi že dneska to rušim, vyhrálo víno... nemam náladu... a test bude zejtra... já mam rád klid, a dneska po noční bych po pár hodinách spánku třeba neslyšel jako "ostříž" na takovej sound test se musim připravit... i únava člověku ničí sluch... musí bejt perfektní...
uši si musej odpočinout, bejt v pohodě--- no stress, prostě si psychicky nasimuluju že sem si to moje XV právě koupil a vyjedu na normální projížďku kolem a kolem... jako kdysi... kdysi sem si ovšem myslel že to auto testovací je poškozený... testovací vozy můžou bejt... ne nový, tak to vymažem a znova jako bych svý auto neznal a právě ho koupil a chtěl z něj mít radost... uběhlo 6 měsíců... ale proč nedat druhou šanci... uvidí se jestli je subaru hodná holka když dostane "parfacek" nebo je to pořád kurva... 
Bylo jasně řečeno že se Frey přizpůsobí mně... tak toho využiju... já mam čas prostě zejtra
dneska se nechám napínat
Jinak sem s XV naprosto spokojenej, a baví mě... ale kdyby to pořád bouchalo, nebo cokoliv jinýho, pak nezájem, počkám si buďto na tu zvláštní toyotu co má přijít příští rok, resp. je to něco podobnýho co sem se před pár lety ptal proč už to neni... takovej coupe teréňáček, prostě vyšší celica... co existovala v gran turismu... ale ne dál... a nebo mitsubishi, který plánuje něco podobnýho.... logicky, otázkou jsou dveře... 3/5 ??? dřív sem preferoval 3, ale Subaru XV má všech 5 dveří tak krásně "pohromadě" že mi v tom designu vůbec nevaděj... takže je otázka udělat menší auto kam se 5 dveří nehodí, nebo udělat dveře jen na 1 straně jak to umělo mitsubishi u space runneru... nebo jen 3 dveře, nebo 5 dveří a 2 zadní posuvný vzad.... vysouvací zadní dveře mě vždycky bavily...
ne jen že je to praktický, kdyby to mělo XV byl bych nadšenej... nevim proč se to neujalo...

no změna, jak sem tak běžel pro balík s kotoučema od DPD, to je paráda když to člověku přijde takhle před barák...

Bylo jasně řečeno že se Frey přizpůsobí mně... tak toho využiju... já mam čas prostě zejtra

Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++

- micron
- Fantom fóra
- Kontaktovat uživatele:
Mno tak sem tak testoval do 14:00 do 18:00 čož by mělo stačit-- za 1.vý nakonec se japonci nevim proč ale rozmysleli se že nezměněj tlumiče, ale jen pružiny!!!!! pozooor ????" tohle mě zarazilo... i když posílali info že pošlou nový tlumiče a pružiny, přišly jen pružiny... možná pochopili že jsou všechny stejný... tlumiče a je to blbost řešit---- ale je zvláštní, že pružiny! maj ano maj vliv na chování vozu... no nejsem nespokojenej, ale nejsem ani spokojenej... !je to u mě čistě za 3! brácha kterej si to dal taky, muj test, tak byl milejší, dal by 2-(mínus),,,, No rozdíl je razantní, ale výsledek neni perfektní... je to prostě Voskovcova Test za 3 dobrý, ne Nedostatečný---- jako doposavaď ale čekal sem víc... chvalitebný 2. a to tohle neni... ani omylem... pfofesor micron by nebyl objektivní kdby lhal..... ne čistá 3--- dá se to skousnout ale je to trapárna... mno je to každopádně lepší než to co bylo, ale neni to perfektní... je to jen mnohem lepší, ale je to málo....
abych to dal do reálu... prostě původní system byl za 5 totálně nedostatečnej.... 2014 XV
Po změně pružin předních a zadních je pocit z vozu za 3, dobrý... ne chvalitebný, absolutně ne výborný... jen dobrý... za 3, proč? si povíme----
možná si to vzali až moc osobně, japonci, ale víc než 20 km/h přes retarder nemá smysl zkoušet, 10-15-19-5 a pak okej...... ne přes 20 nikdy přes 20km/h.
ani omylem----
ale co si pamatuju nebylo možný přeject retarder 10/5km/h bez fláknutí zadních tlumičů což teď jde... takže za 3.... jakmile ovšem šlověk jede 20+km/h tak dostane ťufku... na kterou byl zvyklej.... je to tam....
abych to dal do reálu... prostě původní system byl za 5 totálně nedostatečnej.... 2014 XV
Po změně pružin předních a zadních je pocit z vozu za 3, dobrý... ne chvalitebný, absolutně ne výborný... jen dobrý... za 3, proč? si povíme----
možná si to vzali až moc osobně, japonci, ale víc než 20 km/h přes retarder nemá smysl zkoušet, 10-15-19-5 a pak okej...... ne přes 20 nikdy přes 20km/h.

ale co si pamatuju nebylo možný přeject retarder 10/5km/h bez fláknutí zadních tlumičů což teď jde... takže za 3.... jakmile ovšem šlověk jede 20+km/h tak dostane ťufku... na kterou byl zvyklej.... je to tam....

- biscuit
- Věčnej rejpal
ja nevim, ale vic jak dvacet, to snad muze jet jen nejakej regulerni offroad, nebo peugeot, ne? problem je, jaky prahy se u nas pouzivaj. je to dementni reseni. to te nema usmernit k predepsane rychlosti, ale uplne zastavit. vzdy prejizdim rychlosti cca 5 km/h, protoze si svejch aut vazim. to uz neni fail auta, ale fail ministerstva dopravy a spravy uzemnich celku.
nicmene, jestli jsem to pochopil, bude ted auto zase tvrdsi a min komfortni na rozbitejch silnicich.
nicmene, jestli jsem to pochopil, bude ted auto zase tvrdsi a min komfortni na rozbitejch silnicich.
1992 AT180 coupé | 1997 AE101 GLi sedan | 1995 MX-3 V6 | 2017 M3 BN Revolution Top | 2020 CX-3 Takumi
...To auto neni naše ani cizí, to auto neni v realitě vizí. To auto neni to, na co si hraje. To je taková škoda...
...To auto neni naše ani cizí, to auto neni v realitě vizí. To auto neni to, na co si hraje. To je taková škoda...
- micron
- Fantom fóra
- Kontaktovat uživatele:
Biscuit> dneska sem poprvý zajel z práce na benzinku, koupil 2x Bránik- pivo v každým pivu a tam čekal vždycky takovej rozježděnej chudák retarda gumovej, co kolem těch 20km/h ale i 10km/h fláknul, ale tentokrát ticho.... ooooo jaká radost si konečně bez nasrání otevřít pivko, tam je situace u tohodle retardy zvláštní zase v tom, že je z kopce... takže váha auta se přenáší jinak než na rovině
když dupneš na brzdu před nim, že
ale teda tichoučko, konečně sem spokojenej, ale byl to boj
XV prostě propruží úplně jinak než předtim, už to nemá tendenci vystřelit prdel do kosmu... úžasný, si dát pivko, doutníček po krásným letu... konečně nemam ten pocit že je to auto postižený...
Voskovcova je extrém, souhlasim, jsou betonový, ne gumový, dost vysoký, ale existujou tu ještě v postranní uličce ultra extremní, gumový, ale taaak vysoký že předtim by to prakticky nebylo možný s XV vůbec přeject bez rány... ps: i Land Cruiser, nebo Pajero to jede 5km/h přehoupnutím a celý auto zapruží i do stran.... teď krásně propruží i XV, tohle jsou ale ultra extreme retarders... předtim nebylo možný tudy project s XV, jak to vystřelilo prdel i při přejezdu houpnutím- nebylo auto schopný se zhoupnout, teď už je. Zhoupnout se na takovým extremu nedělá problém ale ani celice, která má podvozek mnooohem sportovnější než XV...
Faktem ale je, že podvozek u XV je taky sportovní, to je dobře, daj se s tim i když je 22cm nad zemí střílet zatáčky jako v celi... to je výhoda oproti nudným těžkým podobným smradlavým diesel SUV... tohle má 1350Kg a drží jak přibitý a tahle zvláštní kombinace mě prostě baví... + supr interier, exterier, místo v kabině všude, perfektní rejd, přehled při parkování... výhled, jo teď je to teprve Fain XV
Totiž kdyby se podvozek choval jako v těžkým teréňáku, pak by zase auto stálo za hovno v zatáčkách, naklánělo by se, tohle je kompromis... tedy za 3 jako optimum co se retarderů týče, ale jinak za 1... na jakýmkoliv povrchu, ok
ps: ty ultra extremní jsou tyhle: sice nevypadaj, ale je to brutál... tyhle našel fogi, a měl pravdu, nezkoušej je jinak než se přehoupnout, i v Pajeru tě to vyhodí ze zadní sedačky
Teď to XV dá, předtim ani omylem....
https://www.google.cz/maps/@50.0268839, ... !2e0?hl=cs
případně tyhle... no máme tu opravdu na výběr...
https://www.google.cz/maps/@50.0273467, ... !2e0?hl=cs
o těhle Japonci nevěděli, to sem jim radši ani neukazoval
Ale testem XV prošlo... přes tyhlety ject 20 a víc, tak máš po podvozku a na normálním autě urazíš min. vejfuk, případně ti vylítaj šroubky a matky... drsný končiny 
ps: taky sem přemejšlel jestli jsou teda ty pružiny tvrdší nebo naopak měkčí, nevim... kostky, díry se zdaj stejně v pohodě, jako předtim, jde asi o tu přesnou kombinaci předku a zadku u pružin... už sem se o tom bavil s pár lidma a někdo tvrdí že jsou tvrdší, někdo že jsou měkčí... já to nechápu... zkusim se zeptat mechanika, ale asi jde o tu kombinaci... když jinak propruží předek, pak i zadek... nevim
víc předek míň zadek nebo třeba opačně... je to na palici... celkem laborování 
Zvláštní to je, že se to dá takhle poladit... když sem na celi kupoval nový zadní pružiny Monroe, vůbec sem o tomhle nepřemejšlel, a žádnýho rozdílu sem si nevšim... XV je prostě citlivka
Front COIL Code> 20330FJ120 Rear COIL Code> 20380FJ180
CASE No1 případ micron

Voskovcova je extrém, souhlasim, jsou betonový, ne gumový, dost vysoký, ale existujou tu ještě v postranní uličce ultra extremní, gumový, ale taaak vysoký že předtim by to prakticky nebylo možný s XV vůbec přeject bez rány... ps: i Land Cruiser, nebo Pajero to jede 5km/h přehoupnutím a celý auto zapruží i do stran.... teď krásně propruží i XV, tohle jsou ale ultra extreme retarders... předtim nebylo možný tudy project s XV, jak to vystřelilo prdel i při přejezdu houpnutím- nebylo auto schopný se zhoupnout, teď už je. Zhoupnout se na takovým extremu nedělá problém ale ani celice, která má podvozek mnooohem sportovnější než XV...
Faktem ale je, že podvozek u XV je taky sportovní, to je dobře, daj se s tim i když je 22cm nad zemí střílet zatáčky jako v celi... to je výhoda oproti nudným těžkým podobným smradlavým diesel SUV... tohle má 1350Kg a drží jak přibitý a tahle zvláštní kombinace mě prostě baví... + supr interier, exterier, místo v kabině všude, perfektní rejd, přehled při parkování... výhled, jo teď je to teprve Fain XV

Totiž kdyby se podvozek choval jako v těžkým teréňáku, pak by zase auto stálo za hovno v zatáčkách, naklánělo by se, tohle je kompromis... tedy za 3 jako optimum co se retarderů týče, ale jinak za 1... na jakýmkoliv povrchu, ok

ps: ty ultra extremní jsou tyhle: sice nevypadaj, ale je to brutál... tyhle našel fogi, a měl pravdu, nezkoušej je jinak než se přehoupnout, i v Pajeru tě to vyhodí ze zadní sedačky

https://www.google.cz/maps/@50.0268839, ... !2e0?hl=cs
případně tyhle... no máme tu opravdu na výběr...

https://www.google.cz/maps/@50.0273467, ... !2e0?hl=cs
o těhle Japonci nevěděli, to sem jim radši ani neukazoval

ps: taky sem přemejšlel jestli jsou teda ty pružiny tvrdší nebo naopak měkčí, nevim... kostky, díry se zdaj stejně v pohodě, jako předtim, jde asi o tu přesnou kombinaci předku a zadku u pružin... už sem se o tom bavil s pár lidma a někdo tvrdí že jsou tvrdší, někdo že jsou měkčí... já to nechápu... zkusim se zeptat mechanika, ale asi jde o tu kombinaci... když jinak propruží předek, pak i zadek... nevim

Zvláštní to je, že se to dá takhle poladit... když sem na celi kupoval nový zadní pružiny Monroe, vůbec sem o tomhle nepřemejšlel, a žádnýho rozdílu sem si nevšim... XV je prostě citlivka

Front COIL Code> 20330FJ120 Rear COIL Code> 20380FJ180
CASE No1 případ micron

- micron
- Fantom fóra
- Kontaktovat uživatele:
Před pár minutama sem se ohlásil do servisu Frey, šéfíkovi, co zařizoval upgrade pružin s mým výsledkem testování. "Tak je to lepší, už to neni propadák za 5, ale je to za 3, je to o dost lepší, ale výborný ani chvalitebný to neni"... v tom mi do toho šéfík ihned zareagoval, že jo, že se tu byl s autem project a taky se mu to nezdálo optimální-perfekní, "jen lepší" a teď pozor, tohle bych absolutně nečekal, sám iniciuje a osobně mimo mě automaticky japoncům řek, že to přesto neni úplně to pravý vořechový tyhle pružiny, a za každou cenu chce perfektní chování na retarderech
protože mi znovu zopakoval, že kdyby to bylo jeho auto, že by ho to sralo... doslova cituju.
Tak tomuhle řikám fain jednání, za tohle + velký +. Člověk když ten pazvuk- tu ránu zná, zažere se až do morku kostí, a i po výměně těhle pružin člověk ví, že tam ten hňup stejně je, jen je tišší... ale je tam, je to jak virus
choroba
Japonci prej nechtěj měnit tlumiče, protože by to dělalo neplechu, ale pána od Freye napadlo jedno řešení, sice to, že by se auto snížilo o 1cm nebo podobně, prostě kratší další SPC pružiny a tim by se mělo docílit toho, že se tlumiče nedostanou do dorazu. Tohle sám od sebe navrhnul Japoncům, a čeká na odpověď, já sem každopádně pro, 1, 2 cm co je to oproti tý ráně z dorazů..... jeeemine
Takže teď prudim už ne já
, ale sám šéfík, a sám od sebe, i když sem jeho i kolegy pochválil, a nechal sem po něm všem co se na tom podíleli vyřídit mý poděkování.
Mnooo tak to vypadá, že mý XV bude opět znovu prvním testovacím vzorkem na planetě, měl bych si tam dát logo XV concept1 yoshimura
Já sem pro... fakt nepotřebuju 22cm nad zemí, radši níž a komfort... No tohle nespěchá, ale sem rád, že CASE 1 Czech republic continues... aniž bych to vlastně sám požadoval, to klobouk dolu,
+
XV "péračka" nebo "pružinka" bych jí moh řikat
a nebo XV případ, prostě to je případ 
Teď teda objednám lauf Borla, aby byl konec prskání, pšoukání a jen příjemný brumlání z prdelky... a čekám na zadní sedačku s loketní opěrkou, to si vychutnám
až si tam otevřu pívo, usadim ho do nápojovýho prostoru v opěrce a pak plácnu tu plyšovou opici co tam furt tak sedí v zadu po prdeli
zasměju se a budu mít radost
ze 100% komfortu i v zadu, kterej pak ocení ne jen Hopka opička že a magor micron
Já sem prostě na zadní loketní opěrce vyrost, s bráchou, vůbec si nedokážu představit, že by v Mitsubishi Galantovi GLS 92 nebyla, to bysme se s bráchou umlátili v zadu... opěrka přesně vymezí prostor, a za ten se nesmí... a pamatuju si že jsme se chtěli opírat oba
tak nám to fogi měřil, každej hodinu... aby nebyly hádky typu: "di s tou rukou do prdele
" Ty di do prdele, co se roztahuješ, vole, buch buch, ty hňupe
No musí bejt... byla to dobrá prdel... 

Japonci prej nechtěj měnit tlumiče, protože by to dělalo neplechu, ale pána od Freye napadlo jedno řešení, sice to, že by se auto snížilo o 1cm nebo podobně, prostě kratší další SPC pružiny a tim by se mělo docílit toho, že se tlumiče nedostanou do dorazu. Tohle sám od sebe navrhnul Japoncům, a čeká na odpověď, já sem každopádně pro, 1, 2 cm co je to oproti tý ráně z dorazů..... jeeemine
Takže teď prudim už ne já

Mnooo tak to vypadá, že mý XV bude opět znovu prvním testovacím vzorkem na planetě, měl bych si tam dát logo XV concept1 yoshimura

Já sem pro... fakt nepotřebuju 22cm nad zemí, radši níž a komfort... No tohle nespěchá, ale sem rád, že CASE 1 Czech republic continues... aniž bych to vlastně sám požadoval, to klobouk dolu,

Teď teda objednám lauf Borla, aby byl konec prskání, pšoukání a jen příjemný brumlání z prdelky... a čekám na zadní sedačku s loketní opěrkou, to si vychutnám

- micron
- Fantom fóra
- Kontaktovat uživatele:
Yoshimura emblem nalezen ve schránce... ooooole krásná obálka z Thajska, maj krásný známky poštovní Thajci... no je to paráda, už se těšim až bude pod XV, tohle tomu chybělo... něco nad čim si bude pár lidí co se o to auto zajímá lámat hlavu... just perfect. Navíc první test focení macro Sony Experia M (v životě by mě nenapadlo že by tohle ten srandovní foťáček dal... wow wow takový zaostření bych teda nečekal, tak tohle by bejvalej Android fakt nedal... wtf ?! good fain SONY

Ani brácha co se vyzná v motorkách, neměl ani tušení že existuje nějaká Yoshimura lauf japan firma... nikdy o tom neslyšel, a to je magor hooodně na motorky... tak sem ho poučil
ale podstatný je že ta firma má skvělýho grafika, a takový nádherný emblemy žádná firma nemá... perfect.
Časem se pár lidí začne ptát... co to je... a to bude ta prča... no tak já sem chtěl od subaru japan dovalit tune lauf fujitsubo, ale vybodli se na mě, tak teď tam je USA Borla lauf a logo Yoshimura... proč logo yoshimura? protože je to za A provokace a za B dokonalý logo, už jen proto- že se na to ptáš... tak je dokonalý... kapišto? logiku to má... a ještě víc mě baví to, že je to firma od který si tady nic nekoupíš ani kdybyses uprdal...
Ale podstatný je to, že to logo zvýšilo zájem o nalezení podstaty co to je ta yoshimura... a pak si chytřejší

resp. je v tom i taková podlinková reklama... že by takhle subaru mohlo ve spolupráci s Yoshimurou prodávat laufy jako standardní příslušenství... když se jim nezamlouvá nabídnutá spolupráce s Fujitsubo... kdyby totiž takovej lauf byl na prodej rovnou s autem, měl bych ho.... zvuk original laufu subaru je prostě total trapárna!!!! VS ten skvělej zvuk motoru...děsná kombinace---- Ale ne taková jako odpružení že... to bylo TOTAL Fail! Faul!
ale tak hrajem další utkání... to utkání musíme tkát dokud nebude výsledek perfektní... FHI, výsledek finální podoby odpružení subaru XV 2015 musí bejt prostě chvalitebnej nebo výbornej.... do tý doby bude 2015 blocklá...
nikde na celým netu neni verze subaru XV 2015--- proč? pro tohle...
jinak už by tam měsíc a víc bylo napsáno k jakým změnám došlo... nikde ani slovo... pššššt čekám já a čekaj další... čim dřív tim líp pro FHI... jo srandička 22cm nad zemí jo byl to hezkej marketingovej tah, ale jak víme my co jsme marketing studovali pár let... je to šajze... o tomhle totiž tohle auto vůbec neni, to má takových jiných + než těch 22cm- že je to k smíchu... stejně jako tahle fotka... takže tohle je zbytečný... naprosto... a nevim koho napadlo srovnávat XV s těmahle autama... no ale takže takhle ne... ale pokus to byl dobrej... to jo... 

otázka je má se utkat 25 letá toyota celica 5G 1989 VS XV 2014 na retarderech? má existovat takový zdrcující, ikvidační video? ano či ne?

Ani brácha co se vyzná v motorkách, neměl ani tušení že existuje nějaká Yoshimura lauf japan firma... nikdy o tom neslyšel, a to je magor hooodně na motorky... tak sem ho poučil

Časem se pár lidí začne ptát... co to je... a to bude ta prča... no tak já sem chtěl od subaru japan dovalit tune lauf fujitsubo, ale vybodli se na mě, tak teď tam je USA Borla lauf a logo Yoshimura... proč logo yoshimura? protože je to za A provokace a za B dokonalý logo, už jen proto- že se na to ptáš... tak je dokonalý... kapišto? logiku to má... a ještě víc mě baví to, že je to firma od který si tady nic nekoupíš ani kdybyses uprdal...

resp. je v tom i taková podlinková reklama... že by takhle subaru mohlo ve spolupráci s Yoshimurou prodávat laufy jako standardní příslušenství... když se jim nezamlouvá nabídnutá spolupráce s Fujitsubo... kdyby totiž takovej lauf byl na prodej rovnou s autem, měl bych ho.... zvuk original laufu subaru je prostě total trapárna!!!! VS ten skvělej zvuk motoru...děsná kombinace---- Ale ne taková jako odpružení že... to bylo TOTAL Fail! Faul!
ale tak hrajem další utkání... to utkání musíme tkát dokud nebude výsledek perfektní... FHI, výsledek finální podoby odpružení subaru XV 2015 musí bejt prostě chvalitebnej nebo výbornej.... do tý doby bude 2015 blocklá...

otázka je má se utkat 25 letá toyota celica 5G 1989 VS XV 2014 na retarderech? má existovat takový zdrcující, ikvidační video? ano či ne?

- micron
- Fantom fóra
- Kontaktovat uživatele:
Dnes objednán BORLA system, za 13.000,- co bych neudělal pro zvuk z pšoukalky na decentní drumnbass doprovod Boxera... cena je konečná vč. dopravy a bez záseku na clech/daních pěkně až před barák delivery... 10.000,- lauf + 3.000,- "bez komplikací delivery" až ke dveřím... těšim se... pak si dáme Injen Luft system...
celice sem takovej drahej dárek nekoupil protože ho nepotřebuje, její standard lauf system je perfect... zvukově perfect... ale tak počítám že ten původní díl pak prodám v budoucnu jako novej nějakýmu joudovi co má rád pšoukání až začnou prdat original laufy subaru... takže člověk neprodělá
pro milovníky ticha a pšouků...
já preferuju koncert... a koncert vznikne když motor ladí s laufem... pak je to symfonie.... lahoda 
http://www.ebay.com/itm/Borla-Axle-Back ... 1604801023
celice sem takovej drahej dárek nekoupil protože ho nepotřebuje, její standard lauf system je perfect... zvukově perfect... ale tak počítám že ten původní díl pak prodám v budoucnu jako novej nějakýmu joudovi co má rád pšoukání až začnou prdat original laufy subaru... takže člověk neprodělá

http://www.ebay.com/itm/Borla-Axle-Back ... 1604801023

- micron
- Fantom fóra
- Kontaktovat uživatele:
Borla je odedneška na cestě Boston > Barrandov, celkem sem zvědavej kdy dorazí.... sem si dneska přesedlal z celi zase do XV, a jo ten motor boxer benzínek má fakt fantastickej zvuk, miluju ho stejně jako motorovku-pilu 3SGE... ta frekvence zvuku co produkuje Boxer je taky totálně originální, hrubej basovej sound, si tak rubá přesně dle tlaku na pedál... s timhle laufem to bude přímo lahodnej poslech...
ještě zvýrazní přesně tu frekvenci... jejej to se těšim 
3SGE je na pohodu jen syčící vrnící číča... která se po vytočení mění v motorovou pilu.
Boxer je na pohodu neslyšitelnej, cvrdlikající duch... kterej se po vytočení mění v "ležící kopající vzteklý dítě, co kope do zdi dle tlaku na pedál" tak se to dá přirovnat přesně... to horizontal čutání
supr ovšem je to, že se to čutání dá aktivovat už i mezi třeba 2000-3000 rpm úplně přesně nechápu aktivaci toho haranta
ale co vim, že s Borla se bude ten hňup ozývat i zezadu-echo, ne jen z motoru, tedy cca dolby surround pro logic II boxer... 

3SGE je na pohodu jen syčící vrnící číča... která se po vytočení mění v motorovou pilu.
Boxer je na pohodu neslyšitelnej, cvrdlikající duch... kterej se po vytočení mění v "ležící kopající vzteklý dítě, co kope do zdi dle tlaku na pedál" tak se to dá přirovnat přesně... to horizontal čutání

supr ovšem je to, že se to čutání dá aktivovat už i mezi třeba 2000-3000 rpm úplně přesně nechápu aktivaci toho haranta

- micron
- Fantom fóra
- Kontaktovat uživatele:
Dneska řídil fogi, ze šumavy home... já prej že jezdim moc rychle, tak aby máti vzadu nenadávala... byla v klidu, ale loketní opěrka vzadu jí chyběla, to přiznala
no ale fain fogi jel jako s dieselem a poslouchal přesně co mu radil počítač co má zařadit
no jel za 6.5l/100 ze strakonic do prahy... ale jo dá se s XV benzinem jezdit jako s dieselem... ten přiblblej počítač fakt radí kde přeřadit jako v dieselu.
no sranda.... ale jo bavio ho to auto... strašně se divil že se nic neklepe, nedrnčí v kabině.... v Mitsubishi Pajeru s TDi 3.2 drnčí všechno, všechny plasty
tak mu řikám, ne tady je totální klid... chlapče
jen dveře sem lehce odizoloval ale to jen když máš hudbu fakt dost na plný kule
jinak se tady nehne ani hovno... totální dokonalý ticho- to se mu může u mitsubishi pajero jen zdát... tady uslyšís prdnutí
až tak ale podle mě za to může diesel... vibrace.
Tak teď bych si už teda pomalu dal tu zadní sedačku s loketní opěrkou a rád bych otestoval další verzi pružin.... pobavil mě a dostal mě týpek u tesly kdy sem si tam byl pro ty kabely na celicu... hrozně se o XV zajímal, že to neviděl... atd.... řikám to je takový divný auto, no, prostě divný, vysoký 22cm přitom zvládá zatáčky jako sporťák, cca 160 ps, 1350 kg oproti normálním suv je to divnej koncept.... ale má vzadu 3 prdele místa na nohy, nad hlavou, a frčí to... jako celica sporťák... dotaz: "má nějakou konkurenci"? no dá se říct že nemá.... řikám jo nemá, nikdo XV nedal do testu s jiným autem... XV si jede prostě vlastní štaci--- nezajímá ho konkurence..... nechce se zaškatulkovat, chce bejt mimo, nechce se s ničim srovnávat, něčemu konkurovat... je to koncept---- má zaujmout pozornost, toť vše... kdo chce si ho najde... a i když se už pár let vyrábí, pořád je to koncept.... lidi ho neznaj a má chybičky... musí se ladit... ale nechce bejt konkurentem... chce bejt originálem.
ale jo rozsekal mě týpek od tesly... prej jestli to má kabely...??? do týhle chvíle sem si myslel že všechny auta maj kabely... no tak mě dostal.... XV nemá kabely ke svíčkám
ne jen že byl ten človíček milej, ale je i chytrej... ne nemam v XV kabely a to sem čuměl
hmmmm
i když sem si ten motor studoval fest... to že by neměl kabely ke svíčkám mě nenapadlo... 
ps: tohle by moh vysvětlit třeba Libor 12 jak je možný obejít kabely... je to mimo mý chápání.... resp. místo 4 kabelů máš 1 jestli to chápu logicky
nebo žádnej....?

Tak teď bych si už teda pomalu dal tu zadní sedačku s loketní opěrkou a rád bych otestoval další verzi pružin.... pobavil mě a dostal mě týpek u tesly kdy sem si tam byl pro ty kabely na celicu... hrozně se o XV zajímal, že to neviděl... atd.... řikám to je takový divný auto, no, prostě divný, vysoký 22cm přitom zvládá zatáčky jako sporťák, cca 160 ps, 1350 kg oproti normálním suv je to divnej koncept.... ale má vzadu 3 prdele místa na nohy, nad hlavou, a frčí to... jako celica sporťák... dotaz: "má nějakou konkurenci"? no dá se říct že nemá.... řikám jo nemá, nikdo XV nedal do testu s jiným autem... XV si jede prostě vlastní štaci--- nezajímá ho konkurence..... nechce se zaškatulkovat, chce bejt mimo, nechce se s ničim srovnávat, něčemu konkurovat... je to koncept---- má zaujmout pozornost, toť vše... kdo chce si ho najde... a i když se už pár let vyrábí, pořád je to koncept.... lidi ho neznaj a má chybičky... musí se ladit... ale nechce bejt konkurentem... chce bejt originálem.
ale jo rozsekal mě týpek od tesly... prej jestli to má kabely...??? do týhle chvíle sem si myslel že všechny auta maj kabely... no tak mě dostal.... XV nemá kabely ke svíčkám

ps: tohle by moh vysvětlit třeba Libor 12 jak je možný obejít kabely... je to mimo mý chápání.... resp. místo 4 kabelů máš 1 jestli to chápu logicky

Tyhle tlusté kabely jsou tam proto, že je potřeba přenest velmi krátký, ale silný impulz vysokého napětí z cívky ke svíčkám. Obejít se dají tím, že se cívky dají přímo na svíčky. (Coil on plug, tuším, že na ZZ motorech je to taky). Cívky samotné se nabíjejí 12V řádově delší dobu, než je impuls jiskry, takže k nim stačí normální káblík.
- micron
- Fantom fóra
- Kontaktovat uživatele:
Gramo, jo musí mi to ukázat pak mechanik kde tam co a jak je... v 3SGE se vyznám, tady u FB20 mi připadalo všechno jasný a ono prdlajs
nevim přesně co je co a chci vědět všechno, sem takovej zvídavej
do minulýho tejdne kdyby mi někdo řek, že má auto bez kabelů, asi bych se smál a bral bych to jako dobrej joke... hmmm tak i tak to jde
Tesla by ráda něco vyráběla na Subaru XV, ale zatim neni potřeba, až někdy bude něco potřeba za pár let, udělaj co nám na srdci/motoru uviděj. zapalovací kábly to ale teda nebudou 
včera mi zazvonil foun, když sem chrápal a nějak sem cejtil Borla závan... zvednul sem... a dobrý den mam pro vás balík, co že? jak velkej? velkej? jo velkej a zaplacenej... a sem před barákem....wtf?.. ooooo tak sem navlík gatě mikinu a jop Borla přistála fakt před barákem GLS akční celkem, nikdo nevolal předem, jako by věděli že zrovna hnípu
podpis a hotovo.
Jo tak to funguje, žádný brždění balíku na clech apod... fakt až před vchod... perfect!!! člověk sice trochu asi přeplatil, ale ten komfort je komfort... supr.
9 dnů Boston> Barrandov až před práh... to je fofr! 10/10 Ebay loga na krabici...
pak sem si šel ještě schrupnout na 2 hoďky a když sem spal, nekecám, ale nevim proč se mi zdálo, že by v tý krabici mohly bejt nějaký samolepky nebo kšiltovka třeba, jo kšiltovka Borla... přísahám že tohle se mi zdálo, nebo sem na to myslel jakmile sem se probudil...
Pak sem si dal kafe, a odpečetil balík... a no ty vole no tak to si nedělej prdel.... to neni možnýýýý neeeee tak to je okej
fakt na mě vykoukla kšiltovka Borla... tak tohle mě položilo

Jo tak u Borly v US asi čtou myšlenky nebo co.... COOL a dobrej nápad to jo.
Vstával sem z postele a řikal sem si, no kšiltovka... taková píčovina, ale jo kdyby jí tam třeba dali, bylo by to dobrý.... vůbec sem neočekával že tam fakt bude, taková kravina
ale jak mě to pobavilo, no někdo tam přemejšlí jaksi marketingově v US to jo...
"otevřu balík a řikám no tak to si děláš prdel???!!!! fakt tu je
asi 7 minut sem se chechtal smíchy.... jo udělá to radost... supr tah... celkem mě to rozsekalo... jo proč bych si jí někdy nedal na palici... je to na palici
SEm se pokochal jak je malej... a lehkej... lauf hodil sem ho do XV do kufru a šup do práce....budeme vážit.... váha na zavazadla ukázala hmotnost 4Kg a 200g schválně to pak porovnám s original Subaru.... na to sem zvědavej.... čekal sem vyšší hmotnost... originál subaru by měl bej tipuju 7-8Kg, uvidíme... + nahraju sound video standard + Borla... cool start a hot start... o tom zvuku to má bejt hlavně... váha je až jen takovej bonus...

včera mi zazvonil foun, když sem chrápal a nějak sem cejtil Borla závan... zvednul sem... a dobrý den mam pro vás balík, co že? jak velkej? velkej? jo velkej a zaplacenej... a sem před barákem....wtf?.. ooooo tak sem navlík gatě mikinu a jop Borla přistála fakt před barákem GLS akční celkem, nikdo nevolal předem, jako by věděli že zrovna hnípu

Jo tak to funguje, žádný brždění balíku na clech apod... fakt až před vchod... perfect!!! člověk sice trochu asi přeplatil, ale ten komfort je komfort... supr.
9 dnů Boston> Barrandov až před práh... to je fofr! 10/10 Ebay loga na krabici...
pak sem si šel ještě schrupnout na 2 hoďky a když sem spal, nekecám, ale nevim proč se mi zdálo, že by v tý krabici mohly bejt nějaký samolepky nebo kšiltovka třeba, jo kšiltovka Borla... přísahám že tohle se mi zdálo, nebo sem na to myslel jakmile sem se probudil...

Pak sem si dal kafe, a odpečetil balík... a no ty vole no tak to si nedělej prdel.... to neni možnýýýý neeeee tak to je okej

Jo tak u Borly v US asi čtou myšlenky nebo co.... COOL a dobrej nápad to jo.
Vstával sem z postele a řikal sem si, no kšiltovka... taková píčovina, ale jo kdyby jí tam třeba dali, bylo by to dobrý.... vůbec sem neočekával že tam fakt bude, taková kravina

SEm se pokochal jak je malej... a lehkej... lauf hodil sem ho do XV do kufru a šup do práce....budeme vážit.... váha na zavazadla ukázala hmotnost 4Kg a 200g schválně to pak porovnám s original Subaru.... na to sem zvědavej.... čekal sem vyšší hmotnost... originál subaru by měl bej tipuju 7-8Kg, uvidíme... + nahraju sound video standard + Borla... cool start a hot start... o tom zvuku to má bejt hlavně... váha je až jen takovej bonus...

- micron
- Fantom fóra
- Kontaktovat uživatele:
Nejdřív sem si řikal, že si lehnu pod auto, a využiju že je vysoký a lauf vyměnim pěkně na ulici, počasí dneska řeklo že ne-e celej den lilo jak z konve, tak sem zavolal do mýho servisu numero 2... jo, přijeď mezi 3-4 a uděláš si to to pěkně sám
ok, povolit 2 šrouby a 2 matky to by šlo, teda ještě že pršelo a nepouštěl sem se do toho na ulici
sundat toho hňupa z těch 3 gum, na kterejch visí, tak to bych pod autem nedal, jo ještě že pršelo, joj to bych byl nasranej, vzteklej joooj, ještě bych si ublížil, nebo XVčku, ještě že chcalo... tak mi nakonec musel asistovat takovej pohodář, syn majitele dílny a vyškubali jsme ten lauf po promazání nakonec ven, no ležet pod autem, nedal bych to ani omylem
Instalace Borla šla 1 báseň, přesně má úchyty tam kde má mít, držáky zajely jako "dick do prcinky" utáhnout a hotovo. Sice oproti původnímu systemu neni koncovka Borly skoro vůbec vidět- je zastrčená, moje původní add-on trčela trochu ven, což bylo sice hezčí, ale zvuk byl tragédos... zvuk subaru original + koncovky zněl asi jako "prskavka" nebo "prskolet" jo prskolet, to je výstižný slovo... když si člověk šel poslechnout do zadu při zaparkování... ee sem zvyklej na dunění celica... ta tak krásně duní...

Borla má zvuk na neutrál 500rpm téměř neslyšící, každopádně ale neprská
jen hlubší ale jemnej bas... bas je mnoooohem tišší než na celice, Borla se rozjede až při jízdě, rozdíl to je poslechovej okamžitej, je to příjemnej zvuk s motorem, jojo, mohlo to bejt ještě hlasitější, celica je hlasitější Bosal standard, ale tak zase někdo kdo je třeba zvyklej na ticho, tak Borla upgrade mu vadit rozhodně nebude, ten zvuk neruší, je to takový fakt decentní, ale jo, je to slyšet to zase jo... XV neni sporťák že
No každopádně už se za ten zvuk ze zadu človek nemusí stydět, za ten "prskolet", ale decentní uchu lahodící rozdíl to je... Fain.
dá se říct, že takhle nějak by měl znít lauf u XV jako standard, kdyby tam bylo totiž tohle, lauf bych neřešil, stejně jako sem ho neřešil u celicy, kde má výbornej zvuk copy Bosal + jakýkoliv koncovky. Jo tohle XV chybělo.
Člověk má až pocit, že snad to auto když ho testovali v roce 2012, tak byl kontrolor fakt nahluchlej, nebo sluchově postiženej, neslyšel rány přes retardéry a neslyšel to trapný prskání z laufu, na druhou stranu kontrolor interieru slyšel asi ultra dobře, to musel bejt někdo jinej
i fogi jak jel ze šumavy do prahy, tak si chválil že nikde ale NIKDE nic nevrže, a reproduktory jsou 1 báseň, supr dá se říct fest nadstandard, hrát to umí, zpracování interieru 1*. (až na strop, do kterýho když bouchneš, je to jak žigul... ale tak to už je blbina, koho by napadlo bouchat do stropu že)
Fogi si v Pajeru fakt vyhrál s utěsňováním, tam totiž vrzalo, klepalo, pokřupávalo snad všechno... v interieru Subaru vydrtí kvalitou Mitsubishi totálně. Vliv může mít ale i tichej Benzin vs vibračnější Diesel. Ale moc bych tomu nevěřil, spíš byl zase hluchej tester interieru u mitsubishi že

ps: samolepky Borla sem nakonec taky našel
v balení laufu v katalogu, sem se zasmál... no jo, propaganda
ale lepší bude Yoshimura... design samolepek Borla je fest nuda... kšiltovka ale ujde, good 
ps: celkem mě zarazilo, teda nejen mě, ale i kolegu automechanika, že ten origo zadní tlumič Subaru byl plnej vody... jako že na to že je 1/2 roku starej, asi nebude problém ho teda celkem brzy někomu prodat... doooost vody... dooost
Borla by měla tu vodu víc vystřelovat... než hromadit, nemá prostor kde jí hromadit
no prostě ty koncový tlumiče budou odcházet velmi ale velmi brzy... aqua absorber... standard subaru lauf prostě nemá tu správnou teplotu aby vypálil veškerou vodu z tlumiče... Borla vodu vypálí... tim sem si jistej, horkej je ten lauf fest. spíš sem si po šáhnutí na koncovku řikal jestli se nezačne tavit ten plastovej nárazník
no snad ne 
Si řikám, že zejtřejší vážení origo subaru laufu vlastně nebude objektivní, když je tam voda???!!! to je fuck... neměla by tam ale bejt, a už vůbec ne tolik, aby si toho každej všimnul...
zvážíme real i s vodou... realitu.

ok, povolit 2 šrouby a 2 matky to by šlo, teda ještě že pršelo a nepouštěl sem se do toho na ulici

Instalace Borla šla 1 báseň, přesně má úchyty tam kde má mít, držáky zajely jako "dick do prcinky" utáhnout a hotovo. Sice oproti původnímu systemu neni koncovka Borly skoro vůbec vidět- je zastrčená, moje původní add-on trčela trochu ven, což bylo sice hezčí, ale zvuk byl tragédos... zvuk subaru original + koncovky zněl asi jako "prskavka" nebo "prskolet" jo prskolet, to je výstižný slovo... když si člověk šel poslechnout do zadu při zaparkování... ee sem zvyklej na dunění celica... ta tak krásně duní...

Borla má zvuk na neutrál 500rpm téměř neslyšící, každopádně ale neprská

Člověk má až pocit, že snad to auto když ho testovali v roce 2012, tak byl kontrolor fakt nahluchlej, nebo sluchově postiženej, neslyšel rány přes retardéry a neslyšel to trapný prskání z laufu, na druhou stranu kontrolor interieru slyšel asi ultra dobře, to musel bejt někdo jinej

ps: samolepky Borla sem nakonec taky našel

ps: celkem mě zarazilo, teda nejen mě, ale i kolegu automechanika, že ten origo zadní tlumič Subaru byl plnej vody... jako že na to že je 1/2 roku starej, asi nebude problém ho teda celkem brzy někomu prodat... doooost vody... dooost

Si řikám, že zejtřejší vážení origo subaru laufu vlastně nebude objektivní, když je tam voda???!!! to je fuck... neměla by tam ale bejt, a už vůbec ne tolik, aby si toho každej všimnul...

- Stan
- Carina crusader
- Kontaktovat uživatele:
Takže origo byl tlumič s implementovanou inverzní vodní dýmkou? Teď mě ale napadá, žes řikal, že čím lehčí kufr, tím víc bouchaj tlumiče, ne? Ale jo, vypadá to krásně 

Celica 5G gti 11/89 2.0 115kw 3S-GE (věčný ladění)
Carina E 92 liftback 2,0 16v 98kW 3S-FE (daily car)
EX Carina E 93 liftback 1,6 16V 85kW 4A-FE (5x vymazleno/5x rozbito/na díly)
Carina E 92 liftback 2,0 16v 98kW 3S-FE (daily car)
EX Carina E 93 liftback 1,6 16V 85kW 4A-FE (5x vymazleno/5x rozbito/na díly)