Asistent rozjezdu do kopce

vše ohledně modelové řady Avensis
mix.net
Člen Týmu

Asistent rozjezdu do kopce

Příspěvek od mix.net »

Nevíte náhodou, jestli Avensis r.v. 2012 (tj. ta nejnovější generace) je vybavený asistentem rozjezdu do kopce? (alespoň jako příplatkovou výbavu) ?

Díky za info.
bobanakis
Řidič

Re: Asistent rozjezdu do kopce

Příspěvek od bobanakis »

Standartne ne. Priplatkovou vybavu neznam ale myslim si ze taky ne.
toyota avensis wgn 2,0 d4d ,2017
shediwey
Navigátor

Příspěvek od shediwey »

kdo se neumí bez této berličky rozjet do vršku ať jezdí vlakem, aneb další kurvítko, bez kterého jsem se za více než 20 let za volantem obešel.
Avensis T25 2oo4, 2.o vvti combi
Corolla E12 2oo6, 1.6 vvti 5 door hatchback

už tam budem? jo, je to blízko!
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

Na 99% to nema vobec. S manualom dostanes automaticky "odpojitelnu" elektromechanicku parkovaciu brzdu a tym to pre TTT hasne. Cize do kopca nieco ako hill holder, ked na 1ke sa odisti sama brzda (100% plati pre manual benzin a neplati pre CVT).
Samozrejme ten hill holder chyba, netestovali cely system v zapche do kopca ... blboni, dementi. (Idioti nie ..., to je ina grupa ... defined by "genius69" :D )
Implementacia je jednoducha, ale nie ...
To plati pre T27 a neverim, ze FL T27 to ma inak. Nafta neviem. Predpokladam, ze rovnako.

shediwey:
Skus si na T27 hore popisanu situaciu alebo vyjazd z podzemnej garaze na hlavnu ulicu niekde v Mnichove s tou elektromechanikou ... experte.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

shediwey píše:kdo se neumí bez této berličky rozjet do vršku ať jezdí vlakem, aneb další kurvítko, bez kterého jsem se za více než 20 let za volantem obešel.
za normalnych okolnosti je to naozaj zbytocne, ale ked mas prives, ktory ti rucka neudrzi, tak by sa to fakt zislo.
PaJaSoft
Navigátor

Příspěvek od PaJaSoft »

CommonUser píše:shediwey:
Skus si na T27 hore popisanu situaciu alebo vyjazd z podzemnej garaze na hlavnu ulicu niekde v Mnichove s tou elektromechanikou ... experte.
Je-li v Brne rozjezd na Pekarske, vyjezd z podzemni garaze nobl restaurace na Anenskych terasach, vyjezd az pod vrchol Sv. Jure v Chorvatsku ci vyjezd z parkoviste u Brnenske prehrady (u mola pro lode) dostatecny vzorek, pak nevim v cem vidis problem...

Holt to se mas ucit na stare dobre Skoda 105 nebo necem podobnem a neco jako rozjezd do kopce Te nemuze rozhodit... Pokud i s tou pitomne elektronickou brzdou nezvladnete rozjezd (pochopil bych problemy na ledu) chodte radsi pesku, nerad bych stal v kopci za Vami...

Update: I v tom vzpominanem Mnichove jsem byl, ale s jinym auti a zadna traga se nekonala...
Toyota Avensis T27 2.0 VVT-i kombi, 112 kW, r.v. 2011
Toyota Yaris HSD Style, r.v. 2013
KarlosCZ
Věčnej rejpal

Příspěvek od KarlosCZ »

myslim si ze takovahle fjucra neni ani tak o tom zew by se nekdo neumel rozjizdet do kopce, ale spis o tom ze je to kravinka prispivajici k rozmazlovani ridice, ted sem jezdil nejakou dobu v Hyundai i40 ktera tohle mela a byla to parada :-)
EX: Corolla E12 1.6 VVTi 5d
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi
shediwey
Navigátor

Příspěvek od shediwey »

výše napsané pouze potvrzuje můj názor o kurvítcích všude kolem nás a el.mag. ručku považuju za jeden s nejdebilnějších vynálezů historie automobilismu, samozřejmě věřím že rozjezd s ní v prudkém kopci be HH je hell, no a místo toho abychom se pokorně vrátili ke starý dobrý pákový ručce jsme si začali kupovat auta nejen s elmag. ručkou, ale i s HH... holt aby se těch věcí v autí mohlo pokurvit co nejvíc.... fakt rozumná volba

btw. zkoušel tu někdo z vás dostat paššíka se "zakousnutou" elmag ručkou například s podzemních garáží, nebo 3. patra park. domu? já díky svým kamarádům z řad odtahářů 2x a vyloženě chuťovka. samozřejmě nevím jak je na tom kvalitativně Passat B6 a Ave T27 (absolutní počet případů je zavádějící vzhledem k velmi rozdílnému počtu obou typů na nejen zdejších silnicích), ale tahle zkušenost mi stači, abych měl na výše uvedené názor jaký mám. jo a ty 2 mnou zmíněné příklady nejsou jediný, o kterých vím, prostě 2x jsem se u toho vyskyt, tak nemám problém uvěřit tomu, že tento jev je v mnohem rozšířenější.

teď mě prosím nekamenujte, že jsem dřevní typ, mám rád různé fičury, které jsou pro pohodlí člověka, ale odcamcaď pocamcaď a elmag ručka s HH je prostě pro mě poněkud za hranou

... jsem se nějak rozepsal...
Avensis T25 2oo4, 2.o vvti combi
Corolla E12 2oo6, 1.6 vvti 5 door hatchback

už tam budem? jo, je to blízko!
mix.net
Člen Týmu

Příspěvek od mix.net »

Pánové díky moc za odpovědi.

Diskuze o užitečnosti je nekonečná, je to hodně subjektivní (mě osobně to vždycky v autě spíše otravovalo).

Tady jsem jen potřeboval vědět, jestli to tam je nebo není a tedy jestli mám při koupi ojetiny kontrolovat funkčnost.

Díky
CommonUser
Věčnej rejpal

pajasoft:
EM brzda sa sice uvolnuje sama (len s manualnym radenim !) a nie je to problem, ak hovorime o jednorazovom rozbehu do kopca - cize ciastocne nahradi HILL HOLDER. Akonahle mas ale rychlo reagovat v rade aut s vyjazdom na hlavnu, kde sa potrebujes rychlo zaradit. Skoro nemozne, dovod ?
Ked chces zastat musis najprv zabrzdit normalnou noznou brzdou, potom zatlacit tlacidlo a "cakat" na zatiahnutie a okamzite znova cakas na uvolnenie (doprava).
Cela sranda 4-5 sekund. To uz sa vali dalsie auto 50 km/h zo zakruty, takze brzdis a cele dookola ...
Na aute bez EM proste noha stale na plyne a davkujem ci rucnu ako potrebujem ... rozdiel min 3 sekundy u mna.
Dalsi problem pri pohynani do kopca na cm (v zapche ide sanitka alebo parkujes s tym hoviatkom T27 v narvatej podzemke). Bohuzial nema T27 plyn a brzdu vhodne umiestnenu na rychle presliapnutie, takze zabava zacina ...
Asi si nemal taku situaciu ... bud rad. Ja to riesim kazdy den. EM stoji proste za hovno. U mna vyhrava manual a moze byt podporeny s HH (proti tomu nemam zataial nic).

shediwey:
Zaseknute EM u Passata B6 su zname (prvsie rocniky). Toyota tiez dava navod, ze ked sa to stane, tak ako mas cez kufor rucne odistit ... no proste chujovina.
PaJaSoft
Navigátor

Příspěvek od PaJaSoft »

CommonUser píše:pajasoft:
Ja to riesim kazdy den.
A proc si teda nekde nezajedes na kopec a nenaucis se poradne radit a pouzivat citlive brzda, spojka, plyn...? Nevim jak ty, ale ja se bez plynu uplne v pohode rozjedu (i do mirneho kopce) jen sikovnym ovladanim spojky, je-li vetsi kopec, mas k tomu citlive plyn a nohy dve... Dyt je to jednoduche - stojis na brzde (prava noha), zadny holder ani EM nepotrebujes, levou pomalu poustis spojku, zacne zabirat, citis ze auto ma chut jit dopredu, spojku uvolnujes dal, spolu s ni uvolnujes brzdu, nakonec jsi v rovnovazne poloze (hlavne to nechciplo!), kdy auto nejede dozadu, mozna jede trosku dopredu a nebo stoji (pripadne jde trosku dozadu, ale to nevadi, protoze to hned napravime), premacknes nohu z uz uplne volne brzdy na plyn (nezvedat nohu, ale pootocit na podpatku) a plynule se rozjizdis... - ono to je fakt takto jednoduche jak jsem popsal, jen to chce trosku cviku a prosim nevar spojku...

A mezi nama, mas-li automat, je to jeste o nekolik levelu jednodussi, mam to v Yarisovi...

Resis-li to denne je mi fakt s podivem, zes to jeste nenacvicil...:-) Jako trenazer ti mohu doporucit Parkovaci dum Rozmaryn v Brne (http://www.parkovani-brno-centrum.cz/), kdo zna vi proc...:-r

Drive ti kopnuti spojky auto neodpustilo, hlavne motor, protoze na to nemel silu, dneska muzes celal desny caviky a porad se rozjedes... proto moje poznamka o starych skodovkach byla na miste... rozjizdel-li by ses bez rucky (ta byla pouze na blbnuti na snehu/ledu:-D, beztak ty spalky poradne drzely pouze na technickou) dneska bys nerikal, ze potrebuujes HH.

Ale abys nerek, ja jsem pro zmenu zlenivel a neumim zaparkovat podelne zdaleka jako driv, to mi stacilo od narazniku vepredu i vzadu 10 cm a byl jsem tam... s tim pruzorem jak z tanku co je v T27 si to proste nelajznu a senzory uz davno pouze neprerusovane rvou, ze jsem v prekazce...:-D - od nejakych 18-20cm pistej jak poveseny za koule... Na druhu stranu, brana stavena na skodarnu je ponekud ouzka pro moderni auti, z kazde strany mam od zrcatek cca 3cm kdyz projizdim...:-)
CommonUser
Věčnej rejpal

Clovece asi nevies o com pisem.
Opakujem, ze s manualnou rucnou brzdou je to ovela lepsie - lepsie sa s tym zije, pretoze hovno tu ide o citlive nohy, ale o to, ze to trva skurvene dlho so stavom ON/OFF a praveze musim cakat na spravny zaber. No ano mas moznost drzat nohu na brzde a dufat, ze nenacuvas. Akoze nemam citlive nohy, ked manualnou ruckou to ide lepsie ??? Citlivo si pustam rucnu brzdu ako chcem ja a nie stav ON/OFF.
V malom esicku do kopca ked sa pohynam, tak aby automaticky odbrzdila T27 "a pritom mi valec nedal po hlave", tak potrebujem tak cez 1800 otacok. Inak je nizky tah do kopca a neodbrzdi ! Mladasovi na ockovom 2.0TDI to tu bud zdochne alebo reve ako tur ! Vraj pohnut sa na volnobeh do kopca ... tak na madarskej Puszte. Pocuvas vobec motor, ked v takej zatazi bezi tak nizko ?
Na A4ke so svetlou vyskou 11 cm pri rychlejsom prejazde som strajchol spodok. Na ca 7m mas prevysenie ca do 2,5 - 3m (podurovnova garaz), je tam ale to esicko, takze draha je dlhsia. Za ulohu mas vypocitat prevysenie v percentach, rataj s 12-13m drahou. Su to len odhady by ocko.
PaJaSoft
Navigátor

Příspěvek od PaJaSoft »

Clovece, zkus nejprve pochopit napsany text a pak reaguj. Od zacatku jsem psal, ze je to v poho a bez te EM brzdy, takze tvuj stav ON/OFF mne nechava ledove klidny a problemy za vice jak 3 roky rizeni AVE nemam, v cem to bude?
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

Presne jak pise paja, drzet brzdu, poustet spojku a az zacne jit auto do tahu, tak v klidu preslapnout na plyn a necouvnes ani 5 cm. Je pravda, ze s benzinem se to dela hur nez s dieslem (proto nechapu tu poznamku s octavkou tdi, ta se rozjede do kopce pomalu na volnobeh), ale taky nemam problem se rozjet do kopce. Nicmene jsem pro kazdou ficuru do auta, ktera ridice rozmazluje, takze ja bych asistenta klidne i uvital, ale nechybi mi.

commone, nemel bys s tim zajit do servisu? Se zmacklou parlovackou se rozjedu tak za vterinu, max za 2, nikdy jsem to nepocital, ale o moc to neni pomalejsi nez bez ni. Jeste me napada, kdyz ti dela problem se rpzjet do kopce bez rucky a cchces mit nohu na plynu, tak si tlacitko brzdy drz a mej nohu na plynu, pokud tlacitko drzis, tak se brzda neodjisti. Stejne tak drzenim muzes zabrzdit ruckou i za jizdy.
RAV4 HSD FWD
CommonUser
Věčnej rejpal

paja:
Vies co, zem je gulata a aj ked som nebol vo vesmire, tak tomu verim. Dohodnime sa, ze tebe ta EM vyhovuje a mne nie. Pretoze ja jazdim v inych podmienkach ako ty. Verim, ze dalsim to tiez moze vyhovovat a takisto dalsej grupe nie. A mozno ked sa budes tahat krokom v zapche do kopca cez Alpy alebo sa budes krutit po cm z nejakej starej podzemnej garazi v Reichu, tak si spomenies. :wink:
Tym samozrejme nemyslim modernu garaz v Brne :D , kde auto odbocujuce na hlavnu je uz v rovine a mas krasny vyhlad.

kadel:
skusal si vyjazd z podzemky tak, ze auto je v kolmici na hlavnu s danym prevysenim a neprehladnou zakrutou ? Ty zabudas ratat aj zatiahnutie brzdy. Ja som tie casy spocital, pretoze to je ten moment, kedy som sa rozhodol zatiahnut rucku, ale situacia sa meni okamzite a chcem sa pohnut. Zatiahnut rucku za jazdy som skusal a nic. Ale len som to stlacil, nedrzal som to. Tak som vyhodnotil, ze to asi nezatiahne za jazdy ?!
Nafta ti pri volnobehu v skokovej zatazi skor zhasne ako benzin. Skusal si moderny TDI s prevodom ako pre F1 ?
Odpovědět

Zpět na „Avensis“