Zkušenosti

vše ohledně modelové řady Prius
Odpovědět
tuzezlypes
Řidič

Re: Zkušenosti

Příspěvek od tuzezlypes »

Náhodou, měla jsem Twingo a bylo to fajn auto. Akorát na něm trochu haprovala elektrika, bez příčiny svítily airbagy a tak. Také se jednou pokazil snímač otáček a auto nestartovalo - prý se ušpinil. Tož tak.
Toyota Corolla 1,4 VVTi
Toyota Auris HSD 1,8 SOL
Fiat Panda 1,2 4x4
Caruso_P1
Navigátor

Příspěvek od Caruso_P1 »

Ano, měli jsme právě Twingo. Do roka odešlo snad všechno, brzdy, elektronika, motor (podpálené ventily). Sice vše uznáno na záruku, ale auto bylo víc v servisu, než doma. Jinak jízdní vlastnosti skvělé, prostorný interiér, pohodlné. Ale ta poruchovost.
Miluju to ticho na křižovatce.
Jaroslavn
Navigátor

Příspěvek od Jaroslavn »

Já měl kdysi 2x R19, to bylo celkem spolehlivý auto, pak Citroen ZX, to bylo už mnohem horší, zrovna tak jako P 205. Hlavně u společnosti PSA neustále haprovala elektrika a ani motory nešlapaly tak jak by měly. I tak jsem žil v bláhovém přesvědčení, že jsou to celkem držáky. Ale jen do doby, než jsem si koupil Nissan Sunny a za ním dvě Almery. S těma se jen a jen jezdilo. Bohužel na dalšího Nissana jsem po spojení týhle firmy s Renaultem rezignoval.
ex-Corolla Verso 2007, 2,2 100kw
ex-Toyota Prius 2008, 1,5
Toyota Avensis T27 1,8 valvematic 2010
mida
Manager Týmu

Příspěvek od mida »

Jaroslavn píše:Já měl kdysi 2x R19, to bylo celkem spolehlivý auto, pak Citroen ZX, to bylo už mnohem horší, zrovna tak jako P 205. Hlavně u společnosti PSA neustále haprovala elektrika a ani motory nešlapaly tak jak by měly. I tak jsem žil v bláhovém přesvědčení, že jsou to celkem držáky. Ale jen do doby, než jsem si koupil Nissan Sunny a za ním dvě Almery. S těma se jen a jen jezdilo. Bohužel na dalšího Nissana jsem po spojení týhle firmy s Renaultem rezignoval.
Já byl jednou (před asi 10 lety) v servise Peugeot svědkem rozmluvy mezi mechanikem, mistrem a skladníkem. Problém byl v někde v elektroinstalaci, ale proto museli vyměnit půlku auta, aby to bylo schopné fungovat. Jak jsem pochopil, tak existuje několik dodavatelů toho stejného příslušenství (ostatně jako u všech výrobců), ale zde jednotlivé části toho řetězce nebylo možné zaměnit za to samé od jiného dodavatele, protože to jako celek nefungovalo. Francouzské auto nikdy.
Zeman není můj prezident
švihák
Řidič

Příspěvek od švihák »

Hlásím koupi již šestého Priuse! :lol:
tuzezlypes
Řidič

Příspěvek od tuzezlypes »

wow! A to jezdíš se všema najednou? Nechceš mi nějakého pustit?
Toyota Corolla 1,4 VVTi
Toyota Auris HSD 1,8 SOL
Fiat Panda 1,2 4x4
mida
Manager Týmu

Příspěvek od mida »

Minulý týden jsem na svém PIII absolvoval 90000 km prohlídku (stáří vozu 2,5 roku), mimo jiné měnili jednu žárovku v hlavním světle (H11). Ani jsem netušil, že to nesvítilo, ale dokažte jim to... starou žárovku jsem měl "poctivě" v autě - no hádejte se s nimi, který že z mechaniků potřeboval žárovku do svého auta. Budiž. Přesně po 8 dnech mi přestalo svítit pravé světlo, hned jsem zajel do servisu a ptal jsem se, kterou tu žárovku to měnili. Technik zalovil v počítači a říká že levou. Natočil monitor ke mně a skutečně tam byla uvedena výměna H11-ky v levém světlometu. Auto přijíždět neviděli, takže to tam narychlo napsat nemohli. Mám smůlu? Mají to ti japončíci skutečně tak zmáklé, že obě žárovky zdechnou +/- ve stejnou dobu? Dříve jsem se zde dočetl, že Prius obecně má problém s žárovkami v hlavních světlech, ale prý to byla slabost PII, já jezdím PIII po FL. Máte s tím někdo svou zkušenost?
Zeman není můj prezident
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

mne odisli xenonove ziarivky po 3,5r v ramci jedneho mesiaca. Neviem ale, co sa da z tejto informacie uzavriet :)
Caruso_P1
Navigátor

Příspěvek od Caruso_P1 »

mida ... ano, je to tak, stejná zkušenost. Žárovky mi už na Hondě odcházely vždy v rozmezí čtrnácti dnů. Na Priusu jsem je měnil jednou a odešla jedna a za týden druhá. Měnil jsem je sám, Prius je má proti jiným autům docela přístupné. Jinak teď předpokládám delší životnost, protože co mám dodělané LED denní, tak už světla používám mnohem méně, hlavně přes jaro, léto pochopitelně, teď v zimě to bude zase skoro stále. Problém s výdrží měly údajně skutečně jen některé modely II. gen.
Miluju to ticho na křižovatce.
Tomi87
Navigátor

Příspěvek od Tomi87 »

Čus borci.
OT. Podarilo sa mi rozflákat pravé zadné svetlo :oops: , nemáte tip na alternatívu k origo toyota servisu? Niečo ako polské alegro...
Prius 2012
Obrázek
mida
Manager Týmu

Příspěvek od mida »

Polské alegro neznám, ale pátral bych u Elitu, Intercars apod.
Zeman není můj prezident
DavidDDD
Věčnej rejpal

Příspěvek od DavidDDD »

Tomi87 píše:Čus borci.
OT. Podarilo sa mi rozflákat pravé zadné svetlo :oops: , nemáte tip na alternatívu k origo toyota servisu? Niečo ako polské alegro...
Kdyby originál "za lépe" na Toyota-parts.eu, pan Svoboda je o.k.
Prius - ta obrazovka je droga :-)
EX : Prius, Lexus RX h, LC120, LC100, Previe,Camry...atd.
Nyní LC100 (nafurt) + Prius+ a Verso 1,8...
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

Tomi87 píše:Čus borci.
poslal som ti sukromnu spravu
Obrázek
gold1
Člen Týmu

Příspěvek od gold1 »

Hledej na ebay.com
Poslat ze zamori jde dnes uz cokoliv bez problemu.A ve statech je tech dilu prehrsel.
Prius III 2014,výbava Prius,černá hvězdná
lajdak.miki
Řidič

Příspěvek od lajdak.miki »

Čaute chlapci,vyzerá to tak že budem musieť vymeniť stierače.Teraz tam mám orginál z toyoty,neviete niekto kolko stoja orginál nové v toyote,alebo mám ísť do FLATOVýCH?Rozmýšlam nad BOSCH za nejakých 28e.Za dobrú radu budem vďačný.Čus borci.
teraz prius a čo potom?TESLA S!!! späť ani krok.
Odpovědět

Zpět na „Prius“