prosim poradte

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
dethX
Člen Týmu

prosim poradte

Příspěvek od dethX »

zdravim. som tu novy a velmo akutne by som od Vas potreboval poradit

rodicom nadobro odislo auto a vyberaju nove. dnes sa rozhodli, ze zajtra na 99% idu kupit avensis a ja by som sa chel poradit na co dat pozor, co este skontrolovat a ci je to vobc dobra kupa.presiel som si v rychlosti aj forum a zatial to vyzera ze by to nemusela byt zla volba, ale rad by som si to potvrdil

ide o avensis kombi, motor je 2,0 benzin, 108kW, rv. 2003 a je to AUTOMAT...podla tachometra to ma 190T km

cena je 4000€
interier je uplne zachovaly, v super stave,je tam klima, vsetky okna v el, zrkadla v el, senzory v zadu, el. vnutorne zrkadlo, palubny pocitac... neni tam akurat koza a tempomat (teda neviem co vsetko este mohol avensis v tomto roku mat ale je tam dost tlacitok :D )

problem po testovacej jazde bol jedine v huciacich loziskach.automat radi pekne, skoro neni citit kedy preraduje, volant netaha, cepy nebuchaju.motor ma pekny zvuk, ziadny klepot ani nic...proste ako normalny benzinovy motor..z vyfuku nejak extra nesmrdi...

aky mate na to nazor?

na co este kuknut pred kupou?

oplati sa?

co ten automat? (este sme v rodine automat nemali)

velmo pekne Vam dakujem
Buldouš
Navigátor

Re: prosim poradte

Příspěvek od Buldouš »

Někde jsem četl,že některý ročník bral hodně motor.oleje,ale nevím přesně jaký to byl motor.Někde se tady o tom píše pokus se to pohledat.Jak píšeš o hlučných ložiskách kol,tak můj těžší dízl je v pohodě a už mám taky skoro 190000.Nemáš stočený tachometr?
Toyota Avensis D4D Kombi 93kw r.v. 2007
dethX
Člen Týmu

Příspěvek od dethX »

dik za typ, kuknem na to.a to ze zere olej je zavada, alebo je ten motor proste taky a na zivotnosti a spolahlivosti to neubera?

a to netusim ci su kilometre relal.ale volant a aj celkovo interier by tomu poctu Km zodpovedal.a v podstate aj karoseria.je v dobrom stave.ale tazko povedat...
vandal
Manager Týmu

Příspěvek od vandal »

Mne olej nežerie(samozrejme dolievam po troške každých cca 3000km, ale to množstvo sa ani nedá nazvať žraním oleja).
Olej žrali 1.8l do nejakého roku čo viem...
Ložiská, tlmiče a pod. mám ešte pôvodné, jediná výmena týkajúca sa náprav, čo ma čaká, je výmena tyčiek stabilizátorov.
Automat: lotéria pre kupujúceho :D základ je meniť v ňom olej každých 60-90 tis. kilometrov. Oplatiť sa oplatí, šoférovanie takého veľkého/pohodlného auta získa automatom ešte väčší pôžitok.
Rodičov sa opýtaj, či rátajú s tým, že pod 8,5-9l/100km sa dostanú málokedy :D
Max speed: 205 km/h
0 to 100 km/h: 11,1 s

Consumption
city 12,8 l/100km
country 7,2 l/100km
combined 9,2 l/100km
CO2: 221 g/km
http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... g=2&sort=3
AVE 2l 1AZ-FSE AuTomat
Obrázek
Lišák
Řidič

Příspěvek od Lišák »

Já mám Ave 2.4 v automatu a dlouhodobá spotřeba je 8,5 l/100 km, takže to určitě jde.
Dolévám cca 0,5 l MO na 1 000 km; teď 5W-40, zkusím tam dát 10W-40 zda-li se to zlepší.
Automat - záleží na tom, jak kdo s tím jezdí, já měl v předešlé corolle ATF původní a prodával jsem ji když měla 133 tkm - žádný problém, tím však zároveň neříkám, že by se tam olej měnit neměl. To samozřejmě měl, ale těch 100 - 150 tkm by zvládnout měl. Nicméně bych po koupi určitě vyměnil všechny provozní kapaliny a tu ATF nechal minimálně prohlédnout.
Toyota Avensis T25, 2.4, 120 kW Obrázek
Lexus IS200, 2.0, 114 kW Obrázek
ex Toyota Corolla E12, 1.6, 81 kW
dethX
Člen Týmu

Příspěvek od dethX »

dakujem.a este sa opytam takto...ako je to s tymto autom a vymenou beznych spotrebnych veci ako capov, lozisk, tlmicov...je to v pohode a zvladne to akykolvek neautorizovany servis, alebo je tam nejaka "finta" ako pri citroenoch napriklad, ze ked chce clovek vymenit ziarovku, musi rozobrat polku auta?
pretoze predpokladam ze vzhladom na vek auta nebude casto v autorizovanom servise (teda dufam ze ked je to toyota, tak v akomkolvek servise bude minimalne :D )
ale samozrejme s tym automatom (ako som sa docital) len do autorizovaneho :)
Lišák
Řidič

Příspěvek od Lišák »

Měl by to zvládnout každý šikovný mechoš, žádné fičúry tam nejsou, pravda, k žárovkám bývá přístup jako k penězům, ale to je bolest většiny současných aut. Když má člověk větší ruce, je lepší si trochu pohrát s nárazníkem a povytáhnout si světlomet ven. U corolly jsem to zvládal bez demontáže, na jedné straně šlo hnout s baterkou, na druhé je čerpadlo ostřikovačů, s tím se nehlo. Ale když už člověk věděl co a jak, tak to šlo i bez větší ztráty krve :-) Náhradní a spotřební díly jsou sehnatelné, jak origo, tak aftermarket, samosebou se mění brzdové destičky a po čase i kotouče, ale to je ten spotřebák.
vandal
Manager Týmu

Příspěvek od vandal »

Lišák píše:Já mám Ave 2.4 v automatu a dlouhodobá spotřeba je 8,5 l/100 km, takže to určitě jde.
"Len" taký detail: máš 5 stupnovy automat, nie 4. Spotreba je taká, ako vidíš na spritmonitore, resp. aj v mojom podpise.
Btw. mám olej 0W30
AVE 2l 1AZ-FSE AuTomat
Obrázek
Lišák
Řidič

Příspěvek od Lišák »

Papírové spotřeby (mimo město/kombinace/město)
2.0 automat 7.2/9.2/12.8
2.4 automat 7.2/9.5/13.5
Pátý stupeň se dostává ke slovu mimo město, kde jsou spotřeby papírově totožné.
Moje cesty jsou denně pár kiláků do práce a zpátky a o weekendech mimo město.
0W-30? To musí být hodně řídké, nebo se mýlím? To bych si pocitově dával na zimní provoz pro snazší starty. I ta horní hranice (30) mi příjde pro léto jako málo, ale jestli ti to jezdí bez problémů, tak je to nejlepší argument. :)
vandal
Manager Týmu

Příspěvek od vandal »

podľa všetkého je pre tieto motory 0W30 ideál presne kvôli tomu, že je riedky - čím redší, tým skôr po štarte sa dostane k ventilom. Riešili sme to tu

http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... &start=180

a na odporúčanie som dal Motul 8100 X-lite 0W30 - kvôli tomu, že má jednu z najlepších viskozít. Ale tebe by ho asi žralo viac než 5W40.

a inak ty si rekordman čo sa týka spotreby(hoc zatiaľ máš málo tankovaní) :D

http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... g=2&sort=1
AVE 2l 1AZ-FSE AuTomat
Obrázek
Lišák
Řidič

Příspěvek od Lišák »

:D
dethX
Člen Týmu

Příspěvek od dethX »

no Pani, tak Vam dakujem za kazdu radu a typ.nakoniec ale toyota nebude pretoze (ako som im aj ja vravel) su v AAA "perfektne" podmienky...

rozhodli sa pre inu znacku a fungl novu...uvidime :bomb:
Odpovědět

Zpět na „Avensis“