RAV4 2010 - větrák, brzdy a baterka

vše ohledně modelové řady Rav 4
Odpovědět
tenge
Člen Týmu

RAV4 2010 - větrák, brzdy a baterka

Příspěvek od tenge »

ZDravím,
nechci zakládat x vláken ale potřeboval bych poradit. Mám RAV4 2,2D4D 110KW rv 2010
1) Po servisní prohlídce začal z větráku znít zvuk jako když Vám tam spadne list, tudíž jsem si myslel, že tam spadnul, ale když jsem to vše prošel, nikde list, pak se zvuk změnil a začalo to lehce znít jako když není namazaná vrtulka větráku..tak jsem se s tím stavil v Toyotě, chlapi se na to mrkli a řekli oprava za 12,5 tis. - něco s větrákem - nevěděli byste co by to mohlo být a případně kolik je reálná cena opravy?

2) po téže servisní prohlídce mi bylo oznámeno že baterka umírá - je potřeba nová - tady mi ani nic nenabídli a tudíž bych se zeptal Vás jakou koupit nejlépe, aby zvládala v pohodě zimní starty i tu kupu elektroniky co to auto má

3) zároveň mi řekli, že brzdy jsou potřeba vyměnit přední...jaké vzít a kde to nechat udělat? V toyotě tomu dají potřebnou péči? Mám za to připlatit? Pokud ne, jaké brzdy by tam měly být?

Nemůžu říct, že bych si pod auto uměl lehnout a přemontovat, ale v rodině takový je, zvládneme udělat brzdy? Auto už není v záruce, takže jsem si říkal, že co ušetřím na práci, můžu dát do kvalitního obutí a kvalitního materiálu.

Jsem z Hradce Králové.
díky
Rav 4 FWD 2016 2.0 d-4d
Corolla 1.6 multidrive S active trend+
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Re: RAV4 2010 - větrák, brzdy a baterka

Příspěvek od Beaver »

Pokud je špatný elektromotor, jde vyměnit samostatně. Jsou tam dva, jeden blíž k chladiči na straně přes spolujezdcem, vede z něj kabel s konektorem. Druhej trochu odsazenej, na straně řidiče, kabel z něj myslím nevede. Ten na straně před řidičem bych pravděpodobně byl schopný sehnat nový originál do 4 tisíc. Ten na straně spolujezdce bohužel ne (paradoxně přitom oba budou nejspíš plus mínus stejné). Druhá možnost - obvolej si pár vrakovišť, můžou ho tam mít za rozumnou cenu. Třetí možnost - hoď na to bobek a nech ho, ať si šustí :)

Baterku kup podle staré - řiď se hlavně startovacím proudem, dýzly zpravidla potřebují vyšší proud, protože motor překonává větší odpory než benzín.

Brzdy se doma udělat dají v pohodě, já kupuju většinou TRW destičky a kotouče, je to rozumná kvalita za rozumnou cenu. Do Toyoty bych s tím asi nejezdil, na tohle je mají většinou nesmyslnou sazbu. Alternativně to zavez do nějakého obyčejného menšího servisu, destičky a kotouče umí vyměnit každý průměrný mechanik :)
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Odpovědět

Zpět na „Rav 4“