Tak tady máme vyjádření výrobce FHI po tom, co tady projeli se squadrou všech XV benzin, manual, cvt, a diesely a slyšeli ty rány... naši český technici mi prozradili, že mlátěj všechny XV diesely míň, ale mlátěj taky... a co si myslí FHI
"Dear xxx san,
Replace parts are 2 set (left and right) of the front shock absorber and spring coil and 2 set of the rear shock absorber and spring coil.
FHI thinks XV suspension is OK, and the modification is just only for awfully complaining customer of the JF1GP7LA3EG103584 vehicle. (There is not any other TR from another markets.)
Best regards, FHI"
moje odpověď naší centrále Subaru ( ale chápu že dostat z nich tuhle stupidní opověď nebylo snadný

) je tak stupidní, že dá se říct neni vhodná aby jí micron viděl a další na vlastní oči. když to japonci slyšeli na vlastní uši že

ale je tu a pude dál.... moje odpověď, dal sem si záležet to jooo

asi 15 minut sem jí komponoval v práci... kolegům se líbila, všichni se shodli že moje odpověď nemá chybu.

já rád píšu když to nejde po telefonu... no problem
answer:
"Dobrý den,
děkuji za odpověď... vzhledem k hloupé odpovědi od FHI (kterou jsem obdržel, i když osobně slyšeli co ty auta dělaj za bordel), jsem velmi zvědavý na funkčnost tohoto zcela nového systemu, který prověřím v našich drsných Barrandovských končinách. Pokud se i nadále bude auto chovat absurdně, nebo vydávat divné pazvuky-rány, vrzání atp, budu nucen požadovat okamžité vrácení kupní ceny vozu, a to v plné výši právní cestou...
+ drzou odpověď od FHI samozřejmě zveřejním na globalforu, aby se případně tohoto chytla (už mimo mne) v USA agentura, která hájí práva zákazníků, zde poté hrozí razantní pokuta FHI za každý prodaný vůz Subaru XV, kdy záměrně nebyla řešena závada a všechny vozy nebyly poslány do servisu hromadně od prvního do posledního vadného kusu ---> pokuta 100.000,-Kč cca za každý prodaný vůz... od 2012 jich bude celkem dost.
Tohle už je jen taková třešnička z mé strany... za nepřiznání vady, neomluvení se, FHI potřebuje nakopat. (Toto se nás ale netýká-já osobně už sem nakopanej díky XV přespříliš
Vážím si ovšem Vašeho přístupu, tedy Emila Freye a to takového, že jste mi sám řekl+ další lidé z firmy, že auto co vydává takové rány by jste si nikdy nekoupil a rozhodně by Vás to také brutálně vytáčelo do ruda. Takže dokážete mou zlost za cca 700.000,-Kč pochopit. Toho si velice Vážim.
Už se opravdu těšim až se dostanu poprvé s XV po přejetí pár retarderů před barák a vzadu si otevřu při muzice pívo co bude v loketní opěrce a opřu si haxnu... na to se těšim.
Hezký den přeje micron, a že zdravim Japonce

Sem moc zvědavej, a nejen já... hrajou zajímavou hru..."
ps: teď mě napadlo že sem tam moh dodat ještě že já sem vlastně jen prostředníček... takovej fakáček mezi japan a usa první fakáček... já nechci dělat problémy tady... tady v EU to nemá smysl, problém se musí přenést vedle na kontinent, aby automobilky konečně pochopily jak se jedná s klientama a že existuje globální komunikace.

nejde o dealery, jde čistě o Japan problém výrobce (kterej ale nekomunikuje ani s dealerama když se z nich snažej vymámit termín což je absurdní), zkoušej co si můžou dovolit, a tohle se musí utnout katanou nebo pokutou jako prase.

bez tý pokuty se Subaru FHI Japan prostě neponaučí.... tak to je.
jestli bude komplet podvozek fain, tak objednávám tmavý folie na přední okna konečně, mam rád soukromí, už nebudu mít pocit že to auto mít nemusim... retardovaný auto fakt nechci
a místo stupid firmy fujitsubo / kde mi subaru zamítlo dovalit lauf co by byl poslechově příjemnější alternativou k tomu zbytečnýmu tichu.... a neschopnosti Fujitsubo dealovat do zahraničí za solidní love, tak beru BORLA USA system 10.500,- s dopravou + clo sice jen 1 koncovka, ale neva, hlavně že si člověk poslechne něco lepšího... a ještě zlepší aerodynamiku+ sníží hmotnost.... ten sound je přesně akorát... jako celica standard Bosal+Tips... je tam ten hutnější decentní příjemnej uším basáček najednou v zadu, je tam... přitom u originálu je totál ticho pšouky, original subaru si jen tak popšoukává děs... nudaaaaaaa fataaaal nuda šajze, XV nemá bejt akusticky nudný... takže žádný pšoukání, ale decentní basový brblání bych prosil...

must have:
Dobry dne microne, koncem tohoto tydne budou nahradni dily odchazet z japonska, tzn. na konci dalsiho tydne by melo byt vse u nas. Jakmile bude vse na sklade, obratem Vas prednostne objedname do servisu na vymenu.
V pořádku... čekám, blokuje mi to instalaci vdechování injen usa a vydechování Borla usa... problém subaru se totiž bude vzdušně řečeno řešit tam...

in--->out usa check XV inspection get ready FHI, já sem chtěl jen k dalším dárkům hlavně ten Fujitsubo lauf... je vidět že to byl moc velkej problém s nějakou homologací... ok, ok, teď začne ale jinej problém.... postupně to vygraduje

už mimo mě já jen "prostředníček muzikant".... drzý zlý micron VIN 666 který 1/2 roku čeká na auto a dalšího 1/2 roku čeká na to aby se snad dostal bez mlácení zadní nápravy do přechodnýho paneláku... takže rok čekám na to abych si moh konečně vychutnat nový auto... a to je přesráno milí zlatí japonci FHI.