Vibrace Avensis

vše ohledně modelové řady Avensis
RobertAvensis
Člen Týmu

Vibrace Avensis

Příspěvek od RobertAvensis »

Ahoj , chlapi mám problém u mého avensisu 1.8 95kw r.v. 2004. Závada se vyskytla pár dnů zpět. Při nastartovaném motoru když přidávám plyn tak při 2200 ot auto začne vibrovat. Pak vše v pohodě. A v tahu se to objeví na 2800 ot od 2.rychlostního stupně až po 5.stupeň. Pokud otáčky nedosáhnu nebo překročím tak je klid. Vibrace jdou cítit v celém autě. Nestekal se s tím někdo??? Dík
Corsair
Člen Týmu

Re: Vibrace Avensis

Příspěvek od Corsair »

Tak přesně tohle jsem tu uz resil,zatim bez vysledku,mel jsem to v nekolika servisech a prej je vse ok,i diagnostika v Toyotě,tam mi frajeri vymenily svicky a filtr ze je to pry uz dobry,a ono prd,momentalne jsem ve fazi ,kdy dalsi servisak tipuje hydraulickej silentblok motoru,ale novej jen za 7000,- origo,tak jsem domluvenej s kamosem ze mi ho pujci na zkousku,tak uvidime
:)
RobertAvensis
Člen Týmu

Corsair píše:Tak přesně tohle jsem tu uz resil,zatim bez vysledku,mel jsem to v nekolika servisech a prej je vse ok,i diagnostika v Toyotě,tam mi frajeri vymenily svicky a filtr ze je to pry uz dobry,a ono prd,momentalne jsem ve fazi ,kdy dalsi servisak tipuje hydraulickej silentblok motoru,ale novej jen za 7000,- origo,tak jsem domluvenej s kamosem ze mi ho pujci na zkousku,tak uvidime

No to je hezké , až budeš vědět něco nového dej prosím echo. :(
RobertAvensis
Člen Týmu

Chlapi,nikdo se s tím problémem nesetkal kromě uživatele Corsair ???
Corsair
Člen Týmu

Příspěvek od Corsair »

Jo,pomoci google prekladace jsem zjistil,ze stejny problem resi i na forech v Anglii,Spanelsku,Nemecku,Francii,Slovensku...alespon nemame zas neco speciániho jen my a zavery jsou tam na poloosy ale bez jednoznacneho doporuceni,tak nevim
RobertAvensis
Člen Týmu

Kdyz mi to dela i na volnobeh na miste a pri jinych otackach nez za jizdy tak to poloosy nebudou
Corsair
Člen Týmu

Příspěvek od Corsair »

Tak jsme to na zkousku prehodili a vubec zadna zmena,tak uz fakt nevim,porovnavali jsme i poloosy a kamos v nich ma vyrazne vetsi vůli nez ja ,tak ty jsou asi taky mimo hru,talze tak
RobertAvensis
Člen Týmu

Přehodili jste ten silenblok motoru jestli dobře chápu, že? No tak to už nevím čím to může být. Dělá ti to taky na volnoběh když stojíš?
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

sviecky boli kedy menene?
Plextor
Věčnej rejpal

Příspěvek od Plextor »

Spomínám si že podobnou závadu měl otec na jinym autě, ale projevovalo se to podobně.

Ulomil se mu kousek pístu a ten spadnul do olejové vany, tím se to stalo nevyvážený.

Nevim,ale že by mělo tolik Toyot takovou závadu. :shock:
Yaris 3 / 1.33 2011
VW Tiguan 2.0, 150k, 2018, po Praze do 6,8l, dálnice 6,4l
měl jsem E12U 1.4, E15U 1.6, T27 2.2.aut, RAV 4.4 - 2.2 aut.
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

vsetko je mozne. Mne auto vibrovalo, ked jeden valec stratil tlak. Ale tuto zavadu nepredpokladam.
Corsair
Člen Týmu

Příspěvek od Corsair »

RobertAvensis píše:Přehodili jste ten silenblok motoru jestli dobře chápu, že? No tak to už nevím čím to může být. Dělá ti to taky na volnoběh když stojíš?
Jo jo ten silentblok,ale kdyz stojim tak jsem si toho zatim nevsiml,zitra zkusim ,ale v zaberu v tech otackach co pises jo.
vandal
Manager Týmu

Příspěvek od vandal »

skús vyčistiť škrtiacu klapku, nejaký čistič vstrekov do benzínu, najlacnejšie pred-riešenie :D
AVE 2l 1AZ-FSE AuTomat
Obrázek
Duska
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Duska »

To samé jsem řešil já, jen se otáčky pohybovaly na 1800 ... nejvíc se to projevilo při dojezdech např ke křižovatce se zařazenou rychlostí. Zvukově výrazné, pocitově spíš jen lehce (ty vibrace). Byl jsem s tím v toyotě (T-motors Zlín) a tam to vyřešili za 5 minut, věděli přesně co to je a prý je to časté. Za boha neřeknu co, ale "něco" se dotýkalo něčeho (viz obrázek) a jen to vypodložili trochou molitanu. Věřím, že za takovou odpověď nedostanu rovnou klackem po hlavě :)) leč nerozumím tolik autům a molitan už po 2 letech odpadl a tudíž nedohledám. Bylo to asi v polovině výšky motorového prostoru. třeba to bude stejný případ. Vibrace byly velmi slyšet.
Obrázek
Avensis 2.2 D-CAT (2005)
Romeo
Manager Týmu

Příspěvek od Romeo »

Ahojky už jsem něco podobné řešil taky, psalo se i tady na fóru. Strašnej rachot a vibrace a bylo to u sání. Tedy u přívodu vzduchu k filtru. Stačil molitan a silikon a je po hluku. Klepe připojení přívodu vzduchu o krabici ve které je filtr. :wink:
ex - Yaris 1.0 2001, ex - corolla e11 1.3 1998, ex - corolla sedan e12 1,6 2002, ex - corolla sedan 1,6 e12 2004, ex - Avensis T25 2,2 110kw, ex Avensis T25 2,0 93 kw, nyní Rav4 2010 2,2 D4D 110kw
Odpovědět

Zpět na „Avensis“