Dvouhmotový setrvačník

vše ohledně modelové řady Avensis
P.T.
Člen Týmu

Re: Dvouhmotový setrvačník

Příspěvek od P.T. »

Co se tyce te nahrady dvouhmoty za jednohmotu, cetl jsem (svet motoru a jednalo se o 1.9 TDI PD)ze majitele pri nutnosti menit dvouhmotu montovali jednohmotu, aby usetrili. Ale jednohmota nema takove tlumici ucinky jako dvouhmota. Pri volnobehu se to nepoznalo ale pri provoznich otackach, se vibrac e v klikove hrideli zvysovali a jak jednohmota nezvladla tyto kmity vyvazovat praskaly klikove hridele atd atd. .. Takze s tema zamenama dvouhmoty za jednohmotu bych byl opatrnejsi. Sice to jsou rozdilene motory ale oba maji kkiky a toci se s vibracemi ;-).
Demon
Manager Týmu

Příspěvek od Demon »

P.T. píše:Pri volnobehu se to nepoznalo ale pri provoznich otackach, se vibrac e v klikove hrideli zvysovali a jak jednohmota nezvladla tyto kmity vyvazovat praskaly klikove hridele atd atd. .. Takze s tema zamenama dvouhmoty za jednohmotu bych byl opatrnejsi. Sice to jsou rozdilene motory ale oba maji kkiky a toci se s vibracemi ;-).
To je kravina. Určitě jim nemohla prasknout klikovka po pár tisících km. A že by dělali statisícový test? Na to nemají české plátky rozpočet. Holt zaloboval Sachs, nebo jiný výrobce dvouhmot ...
Toyota Avensis T27 combi, 2.2 D-4D 150, Premium
P.T.
Člen Týmu

Příspěvek od P.T. »

Samozrejme to nebyl test toho casaku ale vydali se do nejakeho servisu kde delaji je tyto motory a tam to probirali s experty :-D. Vysvětlovalo se to tim ze proste kmity a vybrace ktere jsou prenasene do klikove hridele, jsou vyvedeny az do dvouhmoty ktera je pohlcuje a utlumuju, ale jednohmota v tomhle pripade nemusi vse zvladnou a "uz" doslo k par pripadum praskle klikovky. Jen tlumocim co jsem cetl. Zda se mi to docela verohodne a pravdepodobne.
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

Mne to prijde jako kravina. Klikovka uz dostava takove razy od pistu, ze fakt nevim, jak by necemu mohla uskodit jednohmota.
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007 Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Avensis“