RAV4 na Kutnohorské

vše ohledně modelové řady Rav 4
Odpovědět
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

RAV4 na Kutnohorské

Příspěvek od Idaho »

Byl jsem pro jednoho místního člena skouknout tuto RAVku :
http://www.autocentrumkutnohorska.cz/cz ... -KNIHA-355

Nakonec se rozhodl pro jinou takže dávám do placu, pokud by někoho zajímalo :

1) celkem hezká ( pohledově vzhledem k věku ), LZ blatník evidentně přestříkán ( tlouška laku místy 0,3mm+ ostatní díly 0,1mm ). Na P straně zadek odřený, už to nikdo neopravoval, prasklý dekl rezervy ( mohu dodat dobrý )
2) interiér čistý, zachovalý, dle stavu interiéru bych stav km ( 140tis ) považoval za reálný,.klima klimuje fest a rychle
3) podvozek bez koroze, lemy bez koroze, podlahy zachovalé, zadní tlumiče už mají mapy - lehce prosakují a i při projíždce byla silně houpavá ( v porovnání s jinými téže generace ), uložení zadních tlumičů silně zpuchřelé - určitě počítat s výměnou při výměně tlumičů, předek take trosku uplavaný, bohužel po dlouhém stání takže vule čepu a silentu, která se za jízdy neprojevila se pravděpodobně stejně projeví brzy, ale nevypadalo to nijak fatálně.
4) automat řadí celkem dobře a svižně bez vedlejších zvukových projevů a prodlev.
5) Motor tichý, za studena ani po zahřátí nemá spatný zvukový projev, je tam ale jedno velké ALE ( napíšu nakonec )
6) brzdy vepředu kotouče krásné, desky pod 30% bude stačit po sjetí dát nové desky, vzadu bubny, ručka už moc aktivne neručkovala ale vzhledem k automatu ji zřejmě málokdo používá tak bude chtít asi jen seřídit.
7) Prodejce píše servisní knížka, a první majitel. Ano první majitel to je a servisní knížka je také ale uplně prázdná. Majitel mne dříve autoservis ( a ted mu patří tento bazar ) a vse mu dělali jeho zamestnanci. Zároven se prodejce zmínil že auto mel majitel dlouhodobe ve francii a jezdil s ním jen tam, vetšinu roku stálo v garáži ( tuto informaci nebyl schopen vysvětlit, takhel mu to prý řekli ) - takže servisní historie žádná.

Auto čeká brzká výměna tlumiču P+Z vč uložení, předních desek, rozvodu ( není nikde zdokumentovaná výměna a prodejce si mylsí že to "sotva někdo dělal" ( cituji doslova ). Zárověn mi řekl že výměna oleje byla pravidelně co 30tis.. (grrr.. )

V polovině projíždky začalo na předku neco pravidelne bouchat, souviselo to s rotací kola a nebylo to od brzd, takový gumový zvuk ( vzhledem k tomu že jsem byl rozhodnut auto nedoporučit sem to dál neřešil ).

Auto má jeden velký problém ( který probléme být nemusí ale jelikož vše sleduji kvuli zákazníkum vždy z te nejkritičtější stránky vidím to já jako potencionální velký problém ) - pri sundání víčka oleje motor lehce tlakuje do olej pravdepodobne budou dlouhým stáním připečené kroužky, zároven jsme si všiml velkého uniku oleje z pod výměníku voda/olej pod olejovým filtrem a měrky byla po vytažení uplně suchá. Pokud sem si čichnul k víčku oleje cítil jsme spáleninu se silnou příměsí výfukových plynů.
Auto je to hezké, není na vyhození ale ta cena je absolutně nereálná vzhledem k pracem které je na autě třeba odvést.

Pro případné zájemce uvedu výčet cena dílu a předpokládaných prací ( práce berte s rezervou ) :
přední desky, vyčištění promazání třmenu - 870,- + 400,-
výměna rozvodů - 2483,- ( řemen, dve kladky, gufera ) + WP ( doporučuji, hnaná rozvodem ) 1200,- + těsnění víka ventilu 200 ,-+ práce cca 2000,-
Odstranění rezunujících, uhnilých plechu u kolena svodu ( nepříjemný zvuk ) krom lehce ohnilého ( ale zatím neprdícího ) vstuku do koncového tlumiče je výfuk OK.
olej + olej filtr + vzd filtr - max 800,-
Výměna oleje automatu ( do4L tj cca 800,- ) + filtr automatu ( toyota +-1000,- odad ) + přetěsnění vany automatu v rámci výměny ( práce celkem cca 200,-
výměna tesnícího kroužku pod výměníkem voda olej ( toyota max 350 ,- ) prác rámci výměny olejového filtru.
Seřízení ruční brzdy, rozhýbání, vyčištěníé a rpomazání adních brzd a lanek - práce cca 500,-

Podvozkové díly nespecifikuji nebyl jsem schopen stanovit konkrétní závadu, auto tam stálo evidentne dlouho ( všude pavučiny )) takže vse tuhé, chtělo by to delší projíždku.
Pokud to shrnu jistá investice do vozidla ( v případě že si to nový majitel neudelá svépomocí začíná na cca 9,5tis czk s tím že pujde výše jakmile s epodvozek rozhýbe a začnou se lépe projevovat vule.

Neměl jsem už chut meřit komprese ( navíc va aute totálně vytřískaná baterka ) takže jsem je neměřil ale mám silné podezření na přilepené kroužky, takže pokud by to chtel nekjdo dát do kupy je třeba počítat s částkou cca 5tis za práci a materiál kolem 2-3,5tis podle toho co vše se objeví ( zda bude třeba měnit šály, kroužky nebo jen tesnení hlavy ). Každopádně si mylsím že projíždka bez oleje tomu autu také neprospěla a buhví kolikrát byla projížděna ( auto stálo v šikmině takže jsem olej na merce kontroloval až po příjezdu z projíždky a odstání.

Pokud to shrnu, pokud bych mel to auto předat zákazníkovi tak abych se nemusel bát že mi ho otluče o hlavu, očekávám investici kolem 15-20tis ( vč tlumiču, které nejsou akutní ihned ale brzy budou )
Fotky z prohlídky najdete na naší FB galerii ( https://www.facebook.com/media/set/?set ... 610&type=1 ).

EDIT při prohídce a nahrávání fotek jsem si vzpomnel na utržený šteft v zadním kolem ( oprava do 500kč )
oversizedteddybear
Člen Týmu

Re: RAV4 na Kutnohorské

Příspěvek od oversizedteddybear »

...a tady je výřez z Autotraceru od Cebia:
autotracer_RAV4_kutnohorska_vyrez.jpg
(48.98 KiB) Staženo 1190 x
Celý dokument není problém poslat mailem.
První Toyota a hned RAV4.1! ;-)
A druhá má dveří pět :-P
Obrázek Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Rav 4“