cistenie klimatizcie

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
mil
Řidič
Kontaktovat uživatele:

cistenie klimatizcie

Příspěvek od mil »

ahojte,
chcela by som sa spytat akym sposobom si davate cistit klimu (pena, ozon..a pod.) Chcela by som dat vycitit klimu, nielen penou, myslim ze po rokoch uzivania by sa hodilo nieco komplexnejsie :lol: Mate nejake odporucania a hlavne skusenosti?
vdaka :)
aczasa
Věčnej rejpal

Re: cistenie klimatizcie

Příspěvek od aczasa »

Vymontuj si vyparnik a dej ho do myčky.. ;-)))
Back in Czech.
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

No.. aczasa to robí trochu netradične,ale je odporúčam:

http://www.toyota.sk/cars/new_cars/akci ... ampan.tmex

a niet ďalej o čom... poprípade si to môžeš to isté dať spraviť v hocijakom servise či už specializovanom na klimatizaciu alebo v servise ako takom...
Tie spreje čo predávajú sú aj tak okolo 10€ a to si môžem za 12€ dať vyčistiť odbornejšie !
Ale ty potrebuješ urobiť skôr "regenaráciu". A to máš cca 24€ )

Klimatizacia sa čistí v podstate každý rok (podla jazdenia). No učite by som to nerobil doma-jednak to nemá taký účinok a ide predsa o ZDRAVIE !
Inak-uhlikový filter sa dá kupiť o 50% lacnejšie cez internet.
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
mil
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mil »

vyuzila som teda kampan toyoty na cistenie klimy. Zo servisu som odisla lahsia o 94 ecok. Tie akciove ceny su super, ale skutocnst je niekde inde 8) a este mi povedali, ze treba vymenit pumpu..

..a ani auto mi neumyli. to sa uz nerobi? :?:
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

V Čechách a u tsusha jo. Nedávno jsem byl a až mě skoro tlačili. Kafe, umytí auta... Ale odolal jsem. ;-)
Back in Czech.
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

mil píše:vyuzila som teda kampan toyoty na cistenie klimy. Zo servisu som odisla lahsia o 94 ecok. Tie akciove ceny su super, ale skutocnst je niekde inde 8) a este mi povedali, ze treba vymenit pumpu..

..a ani auto mi neumyli. to sa uz nerobi? :?:
Všetko je v "réžii" daného servisu. Niekde sa auto umyje, niekde len povysáva (aj to len tak rýchlo, rýchlo -aby sa nepovedalo), niekde robia kompletku poctivo a inde vôbec nič... - dokonca nedajú ani tyčku (mierku) na olej nazad pri výmene oleja-čo sa mi aj stalo (prvá garančka)...Bola položená na mriežke pod stieračom (nebudem menovať servis nedaleko v mieste môjho bydliska). Ešteže som skontroloval pre istotu (už doma), či je všetko na svojom mieste ...ak by padla tá dlhá tyčka pri jazde do priestoru motora,neviem si predstaviť ten rachot...ak by to zostalo len pri rachote - to len tak na okraj :evil:

A k tomu čisteniu klimy :
pri prehliadke "B" si prečítala všetky písmenká ???!!!

Citujem:
V rámci tejto prehliadky vykonáme:
1.odsatie chladiaceho média z klimatizačného systému
2.regeneráciu chladiva odstránením mechanických nečistôt
a vlhkosti
3.vákuovanie chladiaceho okruhu
4.likvidáciu vlhkosti v chladiacom okruhu
5.spätné naplnenie chladiva a oleja do systému
6.doplnenie nového chladiva v prípade potreby
7.finálnu kontrolu tesnosti systému a funkčnosti klimatizácie

Prípadné doplnenie chladiaceho média hradí zákazník

Pri tej verzii "B" je(myslím si ) ťažko dokázatelné, že či bolo naozaj potrebné doplniť chladivo-ale to je už len o dôvere zákazníka k danému servisu .
Toyota Auris 1.8 hybtid
mil
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mil »

doplnali 50gramov (cena za 100g je 9.60)..takze to je zanedbatelna polozka. ked stihnem, odfotim fakturu :lol:
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Kua.. tak odkial zobrali to číslo....- ved hoď to sem 8)

Inak-tak trochu mimo témy:
Skôr ako som dal auto do servisu som naschvál dolial až po okraj vodu do ostrekovačov lebo som bol zvedavý,či sa chlapák pri pokladni pochváli akú službu zdarma poskytli (mal som na mysli práve toto..)
Samozrejme pri vyplňovaní faktury mi oznámil, že:... doplnili sme vodu do ostrekovačov-ale to máte od nás samozrejme grátis. :roll:
Kua aspon mi nech do očí nekecá voloviny-radšej mi mohli grátis strčíť nazad tú tyčku na olej :roll: :roll: :roll:
Toyota Auris 1.8 hybtid
petervop
Člen Týmu

Příspěvek od petervop »

Nechapem preco by nestacilo cistenie penou. Podla mna v toyote urobia to iste. Inak bol som na ich akciu cistenia klimi a po dvoch tyzdnoch smrad. Nic platne. Minule som cistil sam penou a bez problemov bez zapachu drzi. Vymontovanie vyparnika povazujem za zbytocne ved to vsetko stecie do vyparnika a precisti sa to tam. To nikto nerobi.
Odpovědět

Zpět na „Yaris“