Dešťový senzor

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
N.Gin
Člen Týmu

Dešťový senzor

Příspěvek od N.Gin »

Chtel bych se zeptat jestli se neda nejak snizit rychlost stirani? I kdyz pada par kapek, tak na nejmensi rychlosti sterace litaji pres celni sklo jako o zivot.

T25 2005 2,2 D4D
Corsair
Člen Týmu

Re: Dešťový senzor

Příspěvek od Corsair »

Ja bych zkusil nove sterace,mne stare rozmatlaly vzdycky tech par kapek a matlo to senzor
:)
Maghreb
Věčnej rejpal

Příspěvek od Maghreb »

Na pravej (stieracovej) packe je otocny nastavovac, ze aku velku citlivost ma mat senzor. Su 4 polohy. Je to popisane v manuale.
Avensis Kombi 6/2006 D-CAT 130kW facelift - ukradnuty
N.Gin
Člen Týmu

Příspěvek od N.Gin »

Corsair: To by mne nenapadlo. Tak se asi konecne dokopu k vymene. Po tom co mi na parkovisti utrhli zadni, tak koupim vsechny.

Maghreb: Prave ze to mam uplne na - a porad je to na mne neskutecne rychly. A celkove se me zda ze rozdil mezi tema stupnema je zanedbatelny.
Honza K.
Manager Týmu

Příspěvek od Honza K. »

Mě se zase zdá, že ten automat má tendenci zůstávát v dané poloze déle než je potřeba, předjíždím třeba kamion, tak to stěrače vyhulí na maximum a pak už stačí málo ale ony furt jedou jak pominutý. Většinou to řeším tak, že nechávám na auto do doby, než prší hodně a stěrače přejdou do nepřerušovaného cyklu a pak to dám na manuál (o polohu níž) = nepřerušované pomalé. Přehazování těch možností na páčce se mi zdá, že v tomhle moc nepomáhá.
TOYOTA AVENSIS COMBI 2,2 D-CAT 130 kW (12/2006)Obrázek
gooffyy
Věčnej rejpal

Příspěvek od gooffyy »

to já automat zapínám až když se blíží déšť, a potom to taky občas vypínám, když je jen mrholení.. hold jsem si zvykl že tam ty prsty musím občas natáhnout ....
jednou se mi taky stalo, že za slunného počasí se mi trefil (asi) "holub" přímo na senzor :lol: ... a co se stalo nemusím ani psát.. :bigups:
Toyota Avensis 2,2 D4D 110KW
fleggy
Člen Týmu

Příspěvek od fleggy »

Taky se to liší model od modelu. V Avensisu r.v.2007 se to chovalo podobně jak popisujete. V novějším r.v.2012 intenzita stírání závisí i na rychlosti vozidla. Třeba při popojíždění na parkovišti nesetře pomalu ani jednou a jak se trochu rozjedu, tak začne. A taky se mi zdá trochu tolerantnější k množství vody na skle. Občas mám cukání setřít, ale senzor je "v klidu". Většinou setře tak vteřinu před tím, než skoro vyměknu :) Ale na náhlé změny (sprška od kamionu apod.) reaguje okamžitě a hned jak to jde, zase zpomalí.
V novém Avensisu jsem osobně s funkčností senzoru spokojený.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“