Corolla E170 (2013-2018) - zkušenosti

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
marceltokar
Manager Týmu

Re: Nová Corolla - Vaše zkušenosti

Příspěvek od marceltokar »

Takze toho roku som ju zlomil, potraviny sme vzali len na cestu. Aj tak je auto narvane, i ked som nacpal veci len do kufra, v kabine su len drobnosti. Cela cesta do HR po dialnici od Miskolca, auto slo bez zavahania na sestku cely cas, nikde netrebalo podradit, to je poznamka pre tych co furt melu o tom ze jednasestka nevladze do kopca na dialnici. Spotreba z KE az do Zadaru priemerna 6,6 po dialnici 130 podla navi.
S autom vrcholna spokojnost, voslo do neho vsetko, ide krasne, celu cedtu v lavom pruhu. Predbiehali sme exotov, co setrili na palive a tahali streku devetdesiatkou. V sobotu ideme nazad, tak sa modlim aby nebol ucpany Lučko az po odbocku na Demerlje. Ako ked sme sli tu, ucpavka v protismere 11km.
marceltokar
Manager Týmu

Tak sme už doma v Košiciach späť z Chorvátska, komplet cesta tam späť a nejaké výletíky 1986km, priemerná spotreba 6,74km/100km. Cestou späť v stúpaní pár km pred tunelom Sveti rok bolo treba podradiť do štvorky, bola tam 80ka kvoli vetru na mostoch a výjazdoch z tunelíkov.
Odporúčam 4km pred mýtnicou Lučko pri Zagrebe ísť na výjazd ENC (nieje to len na ENC ale aj na platbu kartou) a zaplatiť za dialnicu kartou, tam niesu žiadne rady. Cez plot sme videli asi kilometrovú zápchu na Lučku. Ono o pár stovák metrov Ďalej sa výjazdy z Lučka a z tohoto výjazdu zasa spoja. Inak v protismere bola zápcha bratu 15km - to sú dobré 4 hodiny stánia. Prechádzali sme sobotu ráno o 9:15. kebyže sme mali ísť v protismere tak to by bolo na mašľu.
marceltokar
Manager Týmu

Zaujimavost - podla spolocnosti Focus2Move v rebricku najpredavanejsich modeloch aut celosvetovo za obdobie januar az maj 2014 je na prvom mieste toyota corolla s poctom 475 725 predanych vozov. Druhe miesto ford focus s 441 753 a tretie vw golf s 379 056 predanymi autami.
marceltokar
Manager Týmu

Inak len taký poznatok - všimol som si že veľmi zriedka radím päťku. V podstate len pri voľných prejazdoch dedinami kade idem 60kou. Keď potom zrýchľujem väčšinou podradím do 4 a pri tej 80ke dávam rovno 6.
horca
Člen Týmu

Příspěvek od horca »

Už se někomu podařilo propojit telefon s Toyota Touch 2 a zobrazit to, co vidíte na displayi telefonu? Mělo by to jít přes MirrorLink. Bohužel návody chybí a obyčejné zapojení do USB vozu rozhodně nestačí. Z Toyoty mi odpověděli, že iPhone spojit nepůjde, protože nemá družbu s MirrorLink. Teď zkouším Samsung, ale žádná aplikace v Samsung Store s názvem Drive Link, jak jsem našel na youtube, neexistuje. Máte někdo nějaké zkušenosti? Napsal jsem opět do Toyoty, že mi přijde, že si z lidí dělaji blázny - reálně tuto funkci nabízejí, ale nikde v manuálech žádná zmínka. Teď jsem zvědavej, co mi podruhý napíšou...
pastika
Navigátor

Příspěvek od pastika »

Tak já nevím, mě se ten Drive link na Samsung store zobrazí a jde mi i nainstalovat,mám Note2. Jenže co používám neoficiální ROM tak mi nejde spustit a stále to hlásí chybu. Jinak pokud o něj stojíš, tak si ho stáhni tady http://www.colmoschinxtreme.com/android/item/drivelink
Já si myslím že by měla existovat nějaká jiná aplikace která by umožnila aby to fungovalo ale žádnou jsem nenašel.
horca
Člen Týmu

Příspěvek od horca »

Tak jsem stáhl z odkazu, nainstaloval, ale po spuštění mi to napsalo "Drive Link se zastavila" :-(.
Nikdo nemá další zkušenosti s funkčností? Díky.
marceltokar
Manager Týmu

V košickom značkovom servise mi povedali že to skúšali s rôznymi telefónmi na školení v Prahe ale nefungovalo to. Ale skúšali to na novom Aygu či Yarise, už neviem. V prešovskom značkovom servise mi technik povedal, že to skúšali s rôznymi fonmi aj s popradskými kolegami a nič.
Vyzerá to tak, že toto ešte majú zatiaľ nedotiahnuté tí naši šikovní japončíci. Prezentujú to na oficiálnom webe ako jasnú vec a takmer nikomu to nefunguje.
Kolega má Samsung S3 a ten drive link mu tiež nenájde ani na samsung apps ani na google play, pritom podla ich vyjadrení to má fungovať. A ani k stiahnutiu mu to neponúkne.
Začína mi občas blbnúť mobil, tak reku si kúpim taký, čo by už dokázal spolupracovať s toyota touch 2. Ale nemám žiadnu istotu, že brčál ktorý je podla nich kompatibilný s touchom, s ním kompatibilný aj naozaj bude.
horca
Člen Týmu

Příspěvek od horca »

Jasně, takže jsem nebyl daleko od pravdy, když jsem napsal do Toyoty, že mi přijde, že zákazníky oblbují a prezentují funkce, které nejsou dostupné. Jsem opravdu zvědavý, co mi odpovědí...
marceltokar
Manager Týmu

No možno u vás v Čechách a na Morave sa toyot predá viac ako u nás a tým pádom majú už vaši servisáci toho aj viac za sebou, možno sa s tým už nejako pohrali.
Inak som len spomenul servisákovi, že s predchádzajúcim citroenom keď som chodil do servisu zakaždým mi tam prehrávali nejaký soft na riadiacu jednotku či na kieho frasa. Tak sa len zasmial, že i oni dostanú občas nejaký nový, ale to len na dízle, na benzíny jak autá zlezú z linky tak s tým softom aj idú do hrobu.
Ja som mu tým chcel naznačiť, že snáď upravia soft k touch 2 aby bol ústretovejší k mobilom. Ale vyzerá to tak že nie, to asi skôr nechá toyota na soft pre mobily, na vývoj nejakej aplikácie.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Tak soft k on board systémům maji update relativně často. Pokud vim, tak touch 1 má cca 5 do roka.
Back in Czech.
marceltokar
Manager Týmu

Fuha, auto mám rok a update k Touch 2 mi nerobili ani raz, a to som bol v servise 2x. Vyslovene na to som sa pýtal.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

To bude tím, že to dělat nechtějí. Ale pokud máš i navigaci, tak naštěstí u Balíku aktualizace map je i update jednotky navigace a sem tam i update systému radia.
Back in Czech.
marceltokar
Manager Týmu

Nie, navigáciu nemám. Práve kvôli nej dumám nad mirror linkom.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Jop, rozumím. Tak jestli někdy najdu čas, mrknu. Teorie říká, že update bude "nějakým" image souborem přes USB. Takže hledat hledat a nevzdavat to.
Back in Czech.
Odpovědět

Zpět na „Corolla“