Špinění předních kol

vše ohledně modelové řady Verso
Odpovědět
-kimi-
Člen Týmu

Špinění předních kol

Příspěvek od -kimi- »

Zdravím,

mám otázku ohledně předních kol a to špinění od brzd. Ze všech aut, které byly pořízené v rodině, verso nejvíce špiní brzdným prachem přední disky. Máte někdo s tím zkušenosti? Jestli se nejedná teoreticky o destičky, kde pokulhává kvalita a rychleji se neopotřebovávají. Rok Versa je 2012, benzín a tacho 40 tis, při brzdění se využívá motor (podřazování, třeba z kopce se nestojí na brzdě, ale využívá se motor). Předem díky za odpovědi
Přílohy
zadní.jpg
zadní
(209.5 KiB) Staženo 2674 x
přední.jpg
přední
(238.73 KiB) Staženo 2674 x
Tomulda
Člen Týmu

Re: Špinění předních kol

Příspěvek od Tomulda »

Zdar, mám stejný problém, Verso 2013, benzín, 10. tis km. Brzdy od výrobce, nic nebylo měněno. Kola umyji a za chvíli jsou jak prase. Zadní nemusím skoro umývat a přední hrůza, taky už jsem nad tím přemýšlel, čím by to mohlo být. Na nic jsem nepřišel a tak umývám dále :D.
Čepo
Věčnej rejpal

Příspěvek od Čepo »

Měké brzdove desky. Zkus reklamovat.
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
Tomulda
Člen Týmu

Příspěvek od Tomulda »

Když jsem byl po roce na servisce ( 7 tis km - moc toho nenajedu, většinou město, samé brždění), tak úbytek na deskách byl 0,0 nic, tak zas tak měkké asi nebudou, to už bych tam nic neměl, podle toho jak mám špinavá kola.
Čepo
Věčnej rejpal

Příspěvek od Čepo »

Stejně to zašpinění je abnormální. S tak za.....mi litymi koly bych se styděl jezdit. :oops: Já bych to reklamoval. Jak víš, že úbytek na deskách je 0,0 nic? Měřil si je, nebo porovnal s novými? Nebo věříš servisu? :mrgreen:
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
Tomulda
Člen Týmu

Příspěvek od Tomulda »

Věřím servisu, že bych byl naivní? :roll: Mám i zápis ze servisu, kde je o kolik mm je opotřebení destiček. Zkusím se zeptat i jinde, čím to mohlo být. No vzhledem k tomu, že mne mytí auta dost uklidňuje a myju ho často, tak tak špinavá kola jak má kolega ani nestačím mít.
Tomulda
Člen Týmu

Příspěvek od Tomulda »

Nedalo mi to, a tak jsem se zastavil v jednom velkém pneuservisu u nís v městě, kde mi řekli tohle:

destičky Bosch, které mám v novém Versu používá Toyota do všech svých vozidel stejné,

Na špinění kol má vliv následující:
- styl jízdy ( při stále malých rychlostech se špiní více, jak když jedeš po dálnici, kde bordel od destiček odletí, v malé rychlosti ti dosedne na kola)
- a hlavně tvar litých kol

trochu se mi vysmáli, že slyším trávu růst, mám být v klidu a tak budu, auto brzdí krásně, tak co. To je vše k tématu, více to řešit nebudu.
petsvk
Navigátor

Příspěvek od petsvk »

Možno trochu naivná otázka :D , nepomohlo by aspoň trochu , raz začas , keď sa prezúva napr. , vystriekať brzdy brzdovým čističom v spray? vyplaviť aspoň tú nečistotu ćo tam je . Hmm? :?:
Toyota Yaris II, 1.3 VVT-i, 2008
-kimi-
Člen Týmu

Příspěvek od -kimi- »

no nevím, jestli je to naivní otázka, ale každých 14 dnů by nechtěl nikdo čistit kola. Kola se při přezouvání nastříkají přípravkem pro dokonalé vyčištění + nějakou ochranu, ale moc to nezabíra. Vedle toho u VW nebyly kola myta od začátku přezutí a ani snad nemusí být. Jak jsem psal - u žádného auta nebylo toto špinění tak markantní. Vypadá to tak, jako kdybych neustále jezdil brzda x plyn... V servise se na to dívali a říkali, že je to normální, ale nezdá se mi to, takže to tam zkusím dát na detailnější prohlídku (ze začátku člověk počítá s nějakým špiněním, než si brzdy sednou, ale po 40 tis...).
xvasek
Navigátor

Příspěvek od xvasek »

Tyjo, to je fakt kentus. Mám benzínové verso s automatem (tzn. brzdy používám víc) a na jednu stranu se opravdu špiní trochu nadstandardně, na druhou stranu ale takto teda fakt ne. Je pravda, že mám jiná kola - takové ty lakované "dvoubrevné" elektrony. IMHO docela pomáhá, že ta "zalisklá" oblast u mě je vlastně lakovaná - šedá. A moc to taky neumývám, užívám si stříbrnou, kde není špína moc vidět.

Na druhou stranu jezdím cca každé druhé mytí na WAPku, kde se ta kola přece jenom umyjou mnohem líp, než v kartáčové myčce. WAPka taky umí "oloupat" přischlý hmyz na zrcátkách, světlech a na předku, což s kartáči nejde, nebo jenom po dešti, ale zase tak pěkně neumyje okna a kastli. Nicméně minimálně občas bych ji určitě doporučil, při pohledu na tu první fotku bych neváhal ani minutu...
-kimi-
Člen Týmu

Příspěvek od -kimi- »

Tak kola se myjí cca každých 14 dní a ručně - hezky hadřík, houbička.... Když se vytáhne wapka na mytí celého auta, tak i wapkou se to umyje... Docela zábava... Jinak nyní máme ještě aurise ts a to stejný! - štěstí, že jsou tam černý kola, takže to není tolik vidět, ale člověka to štve...
Odpovědět

Zpět na „Verso“