Sporťákem na dlouhé trasy?
Sporťákem na dlouhé trasy?
Zdravím přátelé,
měl bych takovej dotaz. Do budoucna mám v plánu splnit si svůj sen a vlastnit Celicu.. 5. nebo 6. generace, chci nějakej dvoulitr, ať to trošku jede. Chtěl bych se vejít do 50ti tisíc a jezdit s autem jen s přítelkyní, než bude potřeba rodinné auto. A tady je právě problém - chceme jezdit hodně po výletech a i dlouhé trasy, třeba na týden do itálie, po německu, apod.. Prostě zevl.
Máte někdo zkušenosti s jízdou malým sporťákem na takhle dlouhé trasy? Je vůbec reálný narvat tam všechny věci, co s sebou ženský tahaj? Jak je to s komfortem?
Vždy jsem byl zastáncem malých aut a dokud jsem mlád a relativně "sám", tak bych chtěl toho japonskýho sporťáka chvíli vlastnit. Pokud to není moc reálný tak se podívám po e12 1.6l nebo mazda 3 (nejlépe 2.0l). Nechci hned kupovat velký rodinný auto, i když na to cestování by to bylo nejideálnější. Pokud bych si ale měl vybrat tak asi Mazda6 2.0l.
Omlouvám se za možný chaos v dotazu, rád bych slyšel Vaše názory a připomínky a komentáře.
Díky:)
měl bych takovej dotaz. Do budoucna mám v plánu splnit si svůj sen a vlastnit Celicu.. 5. nebo 6. generace, chci nějakej dvoulitr, ať to trošku jede. Chtěl bych se vejít do 50ti tisíc a jezdit s autem jen s přítelkyní, než bude potřeba rodinné auto. A tady je právě problém - chceme jezdit hodně po výletech a i dlouhé trasy, třeba na týden do itálie, po německu, apod.. Prostě zevl.
Máte někdo zkušenosti s jízdou malým sporťákem na takhle dlouhé trasy? Je vůbec reálný narvat tam všechny věci, co s sebou ženský tahaj? Jak je to s komfortem?
Vždy jsem byl zastáncem malých aut a dokud jsem mlád a relativně "sám", tak bych chtěl toho japonskýho sporťáka chvíli vlastnit. Pokud to není moc reálný tak se podívám po e12 1.6l nebo mazda 3 (nejlépe 2.0l). Nechci hned kupovat velký rodinný auto, i když na to cestování by to bylo nejideálnější. Pokud bych si ale měl vybrat tak asi Mazda6 2.0l.
Omlouvám se za možný chaos v dotazu, rád bych slyšel Vaše názory a připomínky a komentáře.
Díky:)
Re: Sporťákem na dlouhé trasy?
nevidim v tom problem idealni auto pro dva na dovcu 

Toyota Celica 2.0 GT
Toyota Celica 2.0 GT na dily - http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 21&t=33639
Toyota Corolla 1.3 16V na dily - http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 21&t=35106
Toyota Celica 2.0 GT na dily - http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 21&t=33639
Toyota Corolla 1.3 16V na dily - http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 21&t=35106
- Tygr
- Věčnej rejpal
Kdysi jsem jezdil 2x tydne do NL s Celicou 5g. Ve 2 lidech, obcas ve trech. Slo to v pohodě. Celica neni zadny sportak, je to GT, takze ve 2 na dlouhe cesty uplne hezky.
Kup si Toyotu a zustanes s ni navzdy a Celica je srdecni zalezitost:o)
díky za odpovědi..
můžu se hloupě zeptat co znamená GT - jakože gran tour nebo tak něco? Nepříjde mě jako auto na dlouhé cesty, ale možná se pletu..
můžu se hloupě zeptat co znamená GT - jakože gran tour nebo tak něco? Nepříjde mě jako auto na dlouhé cesty, ale možná se pletu..
- zmaxxx
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
svět: Grand Touring
Itálie: Grand Turismo

Itálie: Grand Turismo
wikipedia píše: "used to represent automobiles regarded as grand tourers, able to make long-distance, high-speed journeys in both comfort and style."

netušil jsem, že Celice je dáno jméno GT.. vždy jsem ji bral jako stylový polosportovní vůz... na dlouhé cesty mi přišla nevhodná, ale pokud hovoříte takto, beru v potaz a jsem rád za novou informaci.. Díky:)
ja si ziju podle sebe a podle financni situace, ale dcl me prekvapuje, ze Vam to prijde malo.. vzdyt na netu, kde hledam na sauto.cz, sportovnivozy.cz, tipcars.cz, bazos.cz auta za 30 40 kKč (5gen).. i za více peněz jsem nenasel 5gen..
bud hledam spatne nebo nevim.. poucte me nekdo prosim, protoze se v tom prestavam orientovat
bud hledam spatne nebo nevim.. poucte me nekdo prosim, protoze se v tom prestavam orientovat

parťák z hokny má celdu 7gen. ženu a teď už i druhý dítě a psa. cestu do HR zvládli taky v poho. takže je to i o skromnosti a využití prostoru a nebrat zbytečný věci 

Toyota Avensis 2,2 D4D 110KW
- destabilizator
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Zrovna 7g ma kufr jak cypgooffyy píše:parťák z hokny má celdu 7gen. ženu a teď už i druhý dítě a psa. cestu do HR zvládli taky v poho. takže je to i o skromnosti a využití prostoru a nebrat zbytečný věci

(¨ `v´ ¨)
.`·.¸.·´
¸.·´¸.·´¨) ¸.·*¨)
(¸.·´ (¸.·´ Toyota Celica T23 TS Lambo Style Door
You know you own Celica when you roll into lift and have to say to the passengers SORRY I CAN'T HEAR YOU OVER THE SOUND OF HOW AWESOME MY ENGINE IS.
.`·.¸.·´
¸.·´¸.·´¨) ¸.·*¨)
You know you own Celica when you roll into lift and have to say to the passengers SORRY I CAN'T HEAR YOU OVER THE SOUND OF HOW AWESOME MY ENGINE IS.
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
destabilizator píše:Zrovna 7g ma kufr jak cypgooffyy píše:parťák z hokny má celdu 7gen. ženu a teď už i druhý dítě a psa. cestu do HR zvládli taky v poho. takže je to i o skromnosti a využití prostoru a nebrat zbytečný věciZvlast kdyz rodinu nechas doma
mohu potvrdit, to by človek neřekl jak dlouho se v tom kufru může hledat zapadlej šroubek

Teda Cyp = kozel, takže jako myslíš malej? Protože kdyby jsi řekl jako kráva tak ta je samo větší 
Ljubo motorizace jsou u Celic různé, takže nejsou všechny GT. Pro dlouhé jízdy je důležité mít výfuk v originálu a né místo vejfuku laďák co ti bude rachotit. A druh věc je ta, že mít v zadu v kufru rozpěrnou tyč mezi tlumičema taky znesnadnuje využití úložného prostoru. Jinak je celica velice praktická a dost se do ní vejde. Když mi rupl vejfuk u felicie takže auto netáhlo, tak jsem se otočil vrátil domů a přeházel věci do Celici a jel. Jeli jsme ve čtyřech lidech, takže objem kufru u Felicie kombi vs objem kufru u Celica 6.G Liftback. Jediná nepraktická věc je ta, že zadní dvě místa mají málo prostoru nad hlavou, takže to je auto pro dva dospěláky a dvě děti a nebo pro 4 malé japonce

Ljubo motorizace jsou u Celic různé, takže nejsou všechny GT. Pro dlouhé jízdy je důležité mít výfuk v originálu a né místo vejfuku laďák co ti bude rachotit. A druh věc je ta, že mít v zadu v kufru rozpěrnou tyč mezi tlumičema taky znesnadnuje využití úložného prostoru. Jinak je celica velice praktická a dost se do ní vejde. Když mi rupl vejfuk u felicie takže auto netáhlo, tak jsem se otočil vrátil domů a přeházel věci do Celici a jel. Jeli jsme ve čtyřech lidech, takže objem kufru u Felicie kombi vs objem kufru u Celica 6.G Liftback. Jediná nepraktická věc je ta, že zadní dvě místa mají málo prostoru nad hlavou, takže to je auto pro dva dospěláky a dvě děti a nebo pro 4 malé japonce

Toyota Celica 1,8/85kW (7A-FE) r.v.1999
Ford Focus kombi 1,6/85kw r.v.2010
Toyota Yaris 1,3/66kW r.v.2007
ex:Škoda Felicia kombi 1,3 Lxi/50kW r.v.1996
ex:Toyota Corolla E11 kombi 4WD 1,8/81kw (7A-FE) r.v.2000
Ford Focus kombi 1,6/85kw r.v.2010
Toyota Yaris 1,3/66kW r.v.2007
ex:Škoda Felicia kombi 1,3 Lxi/50kW r.v.1996
ex:Toyota Corolla E11 kombi 4WD 1,8/81kw (7A-FE) r.v.2000
-
- Věčnej rejpal
Co se týče Japonců do 50 tisíc Kč, je na dlouhé trasy optimální Chevrolet Corvette C6 ZR1.

- destabilizator
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Souhlasim s biscuitovym vykladem, ze by cyp byl kozel jsem teda jeste nejel 

(¨ `v´ ¨)
.`·.¸.·´
¸.·´¸.·´¨) ¸.·*¨)
.`·.¸.·´
¸.·´¸.·´¨) ¸.·*¨)
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
No na to, ze jsi prazak od narozeni, tak jsi tu nasi ostravskou mluvu vysvetlil celkem obstojnebiscuit píše:mily kolego, mas v tom hokej cyp neni cap!
jinak slovo cyp je hornicka nadavka - oznaceni hornika budizknicemu. pravdepodobne pochazi z nemeckeho slova zipfel, ktere je nekdy pouzivano pro muzsky penis. kdybych ti pripadal nejakej moc chytrej, tak to ja jsem

2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

-
- Věčnej rejpal
Cyp neni kozel. Cyp je plzeň.
Alespoň mezi námi abstinenty se to tak traduje...