poznatky

vše ohledně modelové řady Prius
Odpovědět
jezko
Člen Týmu

poznatky

Příspěvek od jezko »

Ahojte,
pred tyždňom som kúpil jazdený prius 1.8 r.v.2009 a ešte v ten deň sa vybral na dovolenku do chorvátska.Prvých 100km som sa zameriaval iba na jazdu v eco mode aby som mal čo naj. spotrebu,ale prestalo ma to baviť,tak neskôr som šiel ako z normálnym autom.Väčšina cesty po dialnici,spotreba rovných 5l,najazdených 1400km.
Zatial som spokojný,snáď budem aj naďalej. :D
majklef
Člen Týmu

Re: poznatky

Příspěvek od majklef »

Ahoj,gratuluji ke koupi a k hezkému výsledku..
No s těmi jízdními režimy je to těžké,záleží na spoustě faktorů...Já jsem ze srandy zkusil ve městě režim POWER který je pro město nevhodný a dosáhl jsem podobné,ne li stejné spotřeby jako na ECO..
Podle toho co jsem zjistil je třeba rozdíl v síle rekuperace.Na ECO mod auto při stejné rychlosti a puštění plynu rekuperuje více a je to vidět i při brždění.Při POWER modu zase motor nezhasíná úplně při každém puštění plynu ale jede na velmi nízké otáčky.Takže pokud člověk lechtá plyn a nejsou moc kopce,lze motor udržet v těchto otáčkách a aktuální spotřeba je pak 2,5-3l/100.
Tak přeji hodně hybridních kilometrů a požitků z jízdy...
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Spíš bych řekl, že má na mysli ukazatel výkonu. Tedyssnažil se to držet od chg po konec Eko. ;-) A né úplně módy auta...Ale je fakt, že těžko soudit..
Jinak k modům.. Eko má vetší rozsah teplot pro motor, takže jej vypíná častěji než normál a při nižší teplotě. Naopak PWR drží motor stále pusteny, aby byl výkon i podmínky pro rychlé reakce za plynem..
Back in Czech.
jezko
Člen Týmu

Příspěvek od jezko »

Aczasa:maš pravdu,zle som to napísal.Snažil som sa auto udržať v tom políčku Eko.
Teraz manželka jazdí každý deň do práce 10km tam,10 naspäť niečo po meste a spotreba 3.8-3.9 podla pp.
jezko
Člen Týmu

Příspěvek od jezko »

Páni,poraďte mi prosím,budem musieť kúpiť nejaké zimné pneu.Letné mám R17_tky a v technickom nemám napísaný žiaden ekvivalent.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Tak buď koupit zimní 17ky nebo nechat dopsat.
Back in Czech.
udo
Manager Týmu

Příspěvek od udo »

Zimní sedmnáctky jsou vražda, za podobné peníze koupíš patnáctky i s diskama a možná i šestnáctky. A vzhledem k tomu, jak silnice (aspoň od Myjavy na západ) vypadají v zimě a po ní, lepší mít pod zadkem víc gumy než kovu. Šestnáctky ti určitě dopsat půjdou a možná i ty patnáctky, zeptej se v Toy podle VINu: info@toyota.sk.
Tomi87
Navigátor

Příspěvek od Tomi87 »

Pneu
http://www.pneumatiky-pneupex.sk/eshop/ ... 1v-xl.html

a disky
http://www.centrumkolies.sk/product/bro ... ny-116746/

Celá sada cca 800€, resp. 3% z ceny auta a neľutujem. Disky prežijú auto a pneu kupuješ raz za 4-5 rokov. Proste nie je o čom...

btw, dve zimy za sebou a zatiaľ bez vraždy :wink: Kto sa bojí, nech nejde do lesa 8)
Prius 2012
Obrázek
lajdak.miki
Řidič

Příspěvek od lajdak.miki »

Tomi87 píše:Pneu
http://www.pneumatiky-pneupex.sk/eshop/ ... 1v-xl.html

a disky
http://www.centrumkolies.sk/product/bro ... ny-116746/

Celá sada cca 800€, resp. 3% z ceny auta a neľutujem. Disky prežijú auto a pneu kupuješ raz za 4-5 rokov. Proste nie je o čom...

btw, dve zimy za sebou a zatiaľ bez vraždy :wink: Kto sa bojí, nech nejde do lesa 8)
pneu si vybral super,ale disky som zohnal origo prius 17-tky za 345 Eur.fungel nové zhodené z priusa.Skús to na REPASOVANé DISKY.SK ešte tam svietia v ponuke.
teraz prius a čo potom?TESLA S!!! späť ani krok.
Odpovědět

Zpět na „Prius“