E10 4EFE a dialnicnych 160km/h
Re: E10 4EFE a dialnicnych 160km/h
Takže definitivně:
Teď jsem vyměnil termostat i u svý Corolly (vydržel skoro dvacet let fungovat bezchybně, klobouk dolů). V posledních dvou letech mi teplota trochu lítala, v zimě se to nedohřávalo, z kopce to chladlo, do kopce nebo nad 130 se to hřálo. Teď drží teploměr jak přibitý. A to mám ten chladič taky vyzobaný jak vysušenou kukuřici. Jinak jsem samozřejmě celý systém propláchnul čistou vodou, ale žádná špína z toho nešla. Jen ve vyrovnávací nádržce se na dně drželo cosi jako tvrdý jíl. Musel jsem to vyškrabat. Ale kde se to tam vzalo, fak' nevím.
Teď jsem vyměnil termostat i u svý Corolly (vydržel skoro dvacet let fungovat bezchybně, klobouk dolů). V posledních dvou letech mi teplota trochu lítala, v zimě se to nedohřávalo, z kopce to chladlo, do kopce nebo nad 130 se to hřálo. Teď drží teploměr jak přibitý. A to mám ten chladič taky vyzobaný jak vysušenou kukuřici. Jinak jsem samozřejmě celý systém propláchnul čistou vodou, ale žádná špína z toho nešla. Jen ve vyrovnávací nádržce se na dně drželo cosi jako tvrdý jíl. Musel jsem to vyškrabat. Ale kde se to tam vzalo, fak' nevím.
Jimmi, akú značku toho termostatu si kupil?
Tak nevím, zda jsem koupil dobře. Od výměny až skoro doteď to fungovalo naprosto skvěle. I teď to drží teplotu při nižších teplotách při jízdě z kopce apod.
Ovšem při vyšších teplotách při jízdě po dálnici se to zase hřeje!
Takže buďto byl nově koupený termostat vadný a neotevírá se úplně, nebo nevím. Chladič je sice trochu vyzobaný, ovšem v kritickém místě kolem větráku voštinky jsou. Větrák taky běží.
Zkusím něco udělat s těma voštinama a pak už jen rozebrat a přezkoušet termostat v horké vodě se zavařovacím teploměrem.
Má někdo jiný nápad.......?
Ovšem při vyšších teplotách při jízdě po dálnici se to zase hřeje!
Takže buďto byl nově koupený termostat vadný a neotevírá se úplně, nebo nevím. Chladič je sice trochu vyzobaný, ovšem v kritickém místě kolem větráku voštinky jsou. Větrák taky běží.
Zkusím něco udělat s těma voštinama a pak už jen rozebrat a přezkoušet termostat v horké vodě se zavařovacím teploměrem.
Má někdo jiný nápad.......?

Jimmi, to mi ani nevrav, od piatku tam mám nový termostat zn. wahler...
inak z kopca mi to drží teplotu lepśie jak so starým, uvidím na dialnici...
tak potom už jedine chladič zarastený zvnútra, iné to byť nemôže

inak z kopca mi to drží teplotu lepśie jak so starým, uvidím na dialnici...
tak potom už jedine chladič zarastený zvnútra, iné to byť nemôže

Kdepak, všechno je to čistý. Ale vadnej kousek může být všude.
Dej vědět, co Ti to dělá.
Dej vědět, co Ti to dělá.
jimmi, ja mám to isté presne, nad 130 a pri jazde do kopca sa to hreje, z kopca to chladne menej ako pri starom termostate....
takže buď je blbý termostat, alebo ten chladič zvnútra, alebo pretlakový ventil na chladiči, viac možností tam ani nie je. Ja to typujem na ten chladič, i Rampa mal ten istý problém...
takže buď je blbý termostat, alebo ten chladič zvnútra, alebo pretlakový ventil na chladiči, viac možností tam ani nie je. Ja to typujem na ten chladič, i Rampa mal ten istý problém...
Já zkusím asi dodělat lamelky do chladiče. Koukal jsem na to, a je to slušně vyzobaný - víc, než to vypadalo na první pohled. Jenom řeším, kde na to sehnat ten správný matroš. Existují sice opravny chladičů, které toto nabízejí, ale tam se jedná spíš o veterány a podle toho je i cena.
Přetlakovým ventilem myslíš ten ve víčku chladiče? Jiný tam snad není...
Přetlakovým ventilem myslíš ten ve víčku chladiče? Jiný tam snad není...
Nikdy! To radši budu celou zimu vyrábět lamelky 

Jimmi, usetri si namahu, lamelkami to nebude, mam ich tam az-az, problem je vo vnutri toho chladica, je zarasteny zvnutra
Můj zarostlý není. Není totiž původní a kontroloval jsem to při výměně termostatu. Ještě jsem ho propláchnul vodou (máme docela měkkou).