brzdy
-
- Manager Týmu
Re: brzdy
co by si chtel vedet,rady jak to opravis,nebo jak zjistis zavadu,technicke veci,ze avensis je chabrus na to a na to to vis tady se o tom pise dost,vstriky,egr,prevodovka,vodni pumpa,brzdy jsou zrovna dobre a staci ale mas cerne disky
servis vozidel toyota tomas ladra adresa ul. ke kablu 378 Praha 10 Hostivar tel.774174445
Pridam moju cerstvu skusenost a velke sklamanie.
na aute (T27) mi po 47 t km zacal ist nepekny zvuk od kolesa (skripanie, suchanie, piskanie) .
V servis(toyota) mi povedali ze kotuce a platnicky vzadu su uz na konci a treba to vymenit
. ukazali mi to a na kotuci bol vydrety lem a brzda stale suchala o kotuc. Mne sa zdalo ze je asi bol problem s rucnou brzdou ktora dobre neodskakovala a preto sa to zodralo.
Vymienat platnicky po 47 tis/ je velmi skoro a o kotucoch ani nehovorim - je to extrem a podla maa je niekde chyba v konstrukcii (ked tak citam tak nie som jediny). Za vymenu chcu cca 300 EUR - takze kazdy rok dat 300 len na brzdy je dost na prd a velke sklamanie od auta ktore malo byt bezproblemove (+ ked sa pridaju aj predne tak to bude dost drahe vozenie).
Ked som ich na to pytal tak samozrejme tvrdili ze to je v poriadku ze na kombi su brzdy nastavene tak ze je vacsia brzdna sila vzadu a preto sa to derie a ze mozem byt rad lebomaju borcov co to zoderu ovela skor. Mne to ale pripada na problem s rucnou brzdou, ktory ale nechceli priznat lebo auto ma este zaruku.
K stylu jadny - auto ma 3 roky kupene minule leto z nemecka ked malo 30 tis. Kupene od autorizovaneho toyota predajcu po dochodcovi z maleho mesta, auto bolo ako nove , ziadny skrabanec ani naznak po opotrebenia (pravy, potahy, kufor) takze tam asi problem so stylom jazdy nebol (a kilometre urcite sedia), ja som tiez jazdil ako dochodca, vychutnaval si pohodlnu a pomalu jazdnu a so snahou o dobru spotrebu, ziadne pretekanie, brzda plyn, mysicky a podobne. Takze podla mna ma toyota s brzdami jednoznacen problem.
Neskusal to niekto reklamovat ako chybu rucnej brzdy pripadne inu chybu???
na aute (T27) mi po 47 t km zacal ist nepekny zvuk od kolesa (skripanie, suchanie, piskanie) .
V servis(toyota) mi povedali ze kotuce a platnicky vzadu su uz na konci a treba to vymenit

Vymienat platnicky po 47 tis/ je velmi skoro a o kotucoch ani nehovorim - je to extrem a podla maa je niekde chyba v konstrukcii (ked tak citam tak nie som jediny). Za vymenu chcu cca 300 EUR - takze kazdy rok dat 300 len na brzdy je dost na prd a velke sklamanie od auta ktore malo byt bezproblemove (+ ked sa pridaju aj predne tak to bude dost drahe vozenie).
Ked som ich na to pytal tak samozrejme tvrdili ze to je v poriadku ze na kombi su brzdy nastavene tak ze je vacsia brzdna sila vzadu a preto sa to derie a ze mozem byt rad lebomaju borcov co to zoderu ovela skor. Mne to ale pripada na problem s rucnou brzdou, ktory ale nechceli priznat lebo auto ma este zaruku.
K stylu jadny - auto ma 3 roky kupene minule leto z nemecka ked malo 30 tis. Kupene od autorizovaneho toyota predajcu po dochodcovi z maleho mesta, auto bolo ako nove , ziadny skrabanec ani naznak po opotrebenia (pravy, potahy, kufor) takze tam asi problem so stylom jazdy nebol (a kilometre urcite sedia), ja som tiez jazdil ako dochodca, vychutnaval si pohodlnu a pomalu jazdnu a so snahou o dobru spotrebu, ziadne pretekanie, brzda plyn, mysicky a podobne. Takze podla mna ma toyota s brzdami jednoznacen problem.
2 skovi
brzdy je vhodné čistit jednou ročně. Nechat vyčistit v servise (v jarní akci to příde na 500,- kč komplet brzdy) nebo vlastními silami. Ja osobně nechávám jednou ročně v servise a nemám s brzdama problém.
brzdy je vhodné čistit jednou ročně. Nechat vyčistit v servise (v jarní akci to příde na 500,- kč komplet brzdy) nebo vlastními silami. Ja osobně nechávám jednou ročně v servise a nemám s brzdama problém.
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
to skovi - k Tvému problému pouze tolik: Rovněž T27 kombi, vzpomínám si, že při téměř stejném nájezdu km jsem měnil rovněž zadní desky. Auto bylo také v záruce. Ale u mne to bylo způsobeno tím, že jedna zadní deska byla přidřená, ale já si toho všimnul a když jsem přijel do servisu, zbýval jí méně než 1 mm, takže jsem ještě zachránil kotouče. V servisu mi řekli (byl jsem výměně přitomen) že u T27 jsou zadní brzdy více namáhány a výrazně rychleji odchází než přední, že je to údajně dáno jejich konstrukcí. Já jsem do té doby destičky kontroloval pouze při výměně kol na jaře a na podzim. Dnes to již dělám mnohem častěji. V popisovaném případě, bylo to na jaře tam při výměně kol bylo ještě cca 6 mm, vše vypadalo v pohodě, ale stačily 2 měsíce při tomto mém problému a málem jsem měnil i kotouče. Takže, jakýsi problém se zadními brzdami u T27 bude a jak píše Čepo, jednou ročně je vyčistit rovněž velmi doporučuji. I přes to se mi jedna destička přidřela, ale prevence bývá levnější, než případné následky. A stav brzd, to je základ.
Toyota Avensis T27 combi 2.0 D-4D 93 kW, 2011
Toyota Avensis T25 combi 2.0 D-4D 93 kW, 2006 ex
Toyota Avensis T25 combi 2.0 D-4D 93 kW, 2006 ex
Nejdříve si ujasni, jestli u Tvého modelu působí ruční brzda přímo na kotouč, nebo má svůj vlastní buben.skovi píše: ...mne sa zdalo ze je asi bol problem s rucnou brzdou ktora dobre neodskakovala a preto sa to zodralo....
V prvním případě bych zkontroloval samoštel pod prasátkem.
Celkově si brzdy po určitých zkušenostech dělám raději sám.
Dakujem za rady na kontorlu a cistenie si dam pozor, cele to nakoniec stalo 350 EUR (v orig toyota servise), co by som nerad daval kazdy rok za vymenu kotucov(i ked do toyoty to uz nedal za tie prachy). Ked som preberal auto tak som este trochu podpichoval servisaka ze je to nejake divne aby takto skoro odisli kotuce a on stale dokola ze je to teraz bezne a odchadzaju aj ovela skor ale nakoniec uznal ze teraz 10 rocne auta ten problem nemaju a vydrzali daleko nad 100 tisic km a urcite su teraz nejake ine materialy lebo to nic nevydrzi. On v tom videl ekologiu a obmedzenie skodlivych primesi, ja si skor myslim ze setria.
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Mal si to nechat urobit niekde inde. Platnicky a asi aj kotuce su Boschacke hovna (Cina). Tu nejde len o setrenie, ale aby si menil cim castejsie. Ja planujem skor ATE (skusenosti z ineho auta).
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
Zdravim,skovi píše:Pridam moju cerstvu skusenost a velke sklamanie.
V servis(toyota) mi povedali ze kotuce a platnicky vzadu su uz na konci a treba to vymenit. ukazali mi to a na kotuci bol vydrety lem a brzda stale suchala o kotuc. Mne sa zdalo ze je asi bol problem s rucnou brzdou ktora dobre neodskakovala a preto sa to zodralo.
take jezdim Avensis T27 a rovnez me na garancni prohlice prekvapilo, jak rychle se zadni brzdy sjely. Ja jsem auto koupil v Nemecku jakou funglovku a taky jsem ho tam (az do posledni navstevy) servisoval.
Za vymenu zadnich brzd kotouce+desticky+prace a ja nevim co jeste si rekli bezmala 800Euro. Takze jsem se jim podekoval a odjel. Shanim ted nejaky zpusob, jak to udelat levneji a pritom, abych neztratil garanci na voze. Jo, tim se mi vyhrzovali, ze jestli si to necham udelat nekde "v garazi" a pak ze kdyz se neco stane, tak ze mi nemusi platit garance. No proste me nasrali a vubec i cela Toyota. Rikali, ze to musi udelat odbornici, pac mam elektronickou parkovaci brzdu, ktera se musi kalibrovat, ci co ... no nevim, moc tomu nerozumim. Ale mam kamose, ktery jezdi Ford S-Max, ma tam rovnez el. park. brzdu a desticky si vymenil sam ... brzdy se mu pak samy nakalibrovaly.
Panove, vedeli by jste mi poradit potazmo pomoci?
Desticky jsem jiz koupil predni i zadni set (TRW). U tech zadnich je to ted asi nejkritictejsi.
Dekuju predem
... myslim, ze jde spis o vymenu tech brzd, nez-li jen o samotny material. Koupil jsem TRW desticky (prej je pouziva Toyota jako originalni, no nemi to overena informace). Kotouce bych vedel sehnat ATE.aczasa píše:Kup originál Toyota (ale ne v servisu s takovou cenou) a o žádnou záruku neprijdes.
ale jak jsem jiz napsal, jde spis o tu vymenu. Ja si na to netroufnu (nemam na to naradi, prax ani dilnu). A pokud bude neco pravdy na tom, ze ta el. park brzda potrebuje kalibrovat (pravdepodovne po nejake zbernici pres diagnostiku), tak to uz vubec ne a nemam ani chut to kupovat ...
- CommonUser
- Věčnej rejpal
... co teda odporucas?CommonUser píše:Este raz, pre Avensis T270 su tam BOSCH (DE trh).
Cez znameho som nasiel chlapika co ma diagnostiku na Toyoty a bol by ochotny tie brzdy odblokovat a potom nakalibrovat. Teraz uz len premyslam, ci vymenim rovno aj kotuce na oboch napravach, alebo iba platnicky? Lebo tie kotuce pojdu coskoro aj tak do haja ... (sudiac podla reakcii ostatnych uzivatelov tohto vozu). Dal by som tam uz nieco kvalitne, nemam chut toto riesit kazdy 2. rok!!!
prd se kalibruje nebo jsem mel stesti, ze vsechno sedlo. delal mi to garaznik a parkovacka brzdi. koupil jsem ATE, tak jsem zvedavej, co vydrzi. jinak s tou zarukou, i v servisni knizce neni primo napsano, ze musis do original servisu.
podle meho bude na parkovacce nejakej momentovej koncak. vzdyt by se to muselo kalibrovat v zavislosti na opotrebeni desticek.
podle meho bude na parkovacce nejakej momentovej koncak. vzdyt by se to muselo kalibrovat v zavislosti na opotrebeni desticek.
RAV4 HSD FWD
Nie je to tema uplne o tom co potrebujem,ale nic pribuznejsie som nenasiel a nove zakladat nechcem ...
Trapi ma hluk od zadnej bubnovej pocutlny iba pri brzdeni.
- ide o hluk trenia- take hucanie
-pocut iba pri brzdeni
-oblozenie kashyama ,asi 20tis km - doteraz ticho
-bubny povodne, stale v norme, bez vyrazneho falcu medzi pracovnou plochou a okrajom
-valcek vymeneny asi pred 85tis km - pri vymene kvapaliny v servise povodny odrovnali - klasika odvzdusnovak
-v normalnom stave - ak nebrzdim - sa koleso otaca volne,nic nedrhne
Co som zatial urobil:
-kontrola a vycistenie - vsetko ako ma byt: celuste, pruziny,samostav,bubon su v poriadku
-valcek - podozrieval som ho ,ze tecie -bolo to mokre. Avsak po odhrnuti prachoviek je tam sucho. Teda zrejme pojde o iny povod vlhkosti. Skontrolujem opakovane po par dnoch.
Pre porovnanie som zhodil bubon aj na druhom kolese - oproti tomuto tam bolo vsetko vyrazne cistejsie.
Tak a teraz co dalej?
Radili mi:
-vymenit bubny
-vymenit pruziny
-zrazit hrany na oblozeni
Moj nazor:
-stale mam v hlave ten valcek .Cele je to totiz vyrazne spinavsie nez druha strana. Znacka valceka je neznama,a aj sa mi zda nejak viac vysunuty ako na drhej strane-celuste sa o vytlacne piestiky neopieraju zdaleka v strede - ale to je aj nadruhom kolese, kde je valcek urcite original. Ajntak si myslim,ze pravdepodobne tam dali nie ten co patri, alebo ide o nie celkom presnu nahradu. Kazdopadne zvazujem vymenu ,najlepsie za original radsej.
Ak nepomoze mozno skusim bubny . Predtym mam ale v umysle ako pokus ich na kolesach zamenit , co to urobi.
Dakujem
Trapi ma hluk od zadnej bubnovej pocutlny iba pri brzdeni.
- ide o hluk trenia- take hucanie
-pocut iba pri brzdeni
-oblozenie kashyama ,asi 20tis km - doteraz ticho
-bubny povodne, stale v norme, bez vyrazneho falcu medzi pracovnou plochou a okrajom
-valcek vymeneny asi pred 85tis km - pri vymene kvapaliny v servise povodny odrovnali - klasika odvzdusnovak
-v normalnom stave - ak nebrzdim - sa koleso otaca volne,nic nedrhne
Co som zatial urobil:
-kontrola a vycistenie - vsetko ako ma byt: celuste, pruziny,samostav,bubon su v poriadku
-valcek - podozrieval som ho ,ze tecie -bolo to mokre. Avsak po odhrnuti prachoviek je tam sucho. Teda zrejme pojde o iny povod vlhkosti. Skontrolujem opakovane po par dnoch.
Pre porovnanie som zhodil bubon aj na druhom kolese - oproti tomuto tam bolo vsetko vyrazne cistejsie.
Tak a teraz co dalej?
Radili mi:
-vymenit bubny
-vymenit pruziny
-zrazit hrany na oblozeni
Moj nazor:
-stale mam v hlave ten valcek .Cele je to totiz vyrazne spinavsie nez druha strana. Znacka valceka je neznama,a aj sa mi zda nejak viac vysunuty ako na drhej strane-celuste sa o vytlacne piestiky neopieraju zdaleka v strede - ale to je aj nadruhom kolese, kde je valcek urcite original. Ajntak si myslim,ze pravdepodobne tam dali nie ten co patri, alebo ide o nie celkom presnu nahradu. Kazdopadne zvazujem vymenu ,najlepsie za original radsej.
Ak nepomoze mozno skusim bubny . Predtym mam ale v umysle ako pokus ich na kolesach zamenit , co to urobi.
Dakujem
Civic FD7 2006 TR
R18A2
Carina AT190L 1992 JP
4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK

Carina AT190L 1992 JP

ex.Carina AT191L 1996 UK