E85 do Avensise 98
E85 do Avensise 98
Zdravím všechny-Avensis 1.6....81kw rok 98 takže ještě nemá wwti......kdo má opravdovou zkušenost s palivem E85 do tohoto motoru-zjistil jsem teprv te´d že kousek od nás ho mají v nabídce a stojí 26kč litr---prej se to míchá s naturalem půl na půl.........ale rád bych někoho osobní zkušenost s tímto abych nezkurvil motor-šlape jak hodinky...................děkuju jinak klidně mi napište na mail....tonicek68@seznam.cz
Re: E85 do Avensise 98
taky mě minulý týden napadlo se tímto zabývat,máme uplně stejné auto,v mém okolí je člověk který E85 tankuje do BMW 740 E38,zkusím výhledově zjistit kdo mu upravoval řídící jednotku a jaký to má dopad na motor.
Corolla 1.6 G6 již prodaná , Supra MKIV TT Targa, Avensis T22 1.6, Avensis T22 2,0 D4D, BMW E60 530d, Land Cruiser HZJ78
Jistě tam dal univerzální piggy bag a dopad to nemá "žádný". Dokonce u jeho motoru to mohlo vést k oživení výkonu. Ale nejsem si jist, jestli německy velkoobjemovy mnohovalec je dobra reference pro 4A-FE.
))))))

Back in Czech.
Uz sa tu písalo, ze to robí Toyota Zlín, treba si tam zavolať..
Podľa mňa to zničí palivové hadice= obrázok sem dával libor12, asi v sekcii Carina
Podľa mňa to zničí palivové hadice= obrázok sem dával libor12, asi v sekcii Carina
Kameraman a videoprodukce
http://www.adamvideo.cz
KLIKNI NA ODKAZ
-------------------
Toyota Pravia 2001,2.4b,automat,106 tis Km při koupě
Toyota Camry,3.0 V6,automat,167tis km při koupě,LPG
TOYOTA CARINA E Sedan,1997,1.6.,78kW 107tis km při koupě, Moje první Toyota
http://www.adamvideo.cz
KLIKNI NA ODKAZ
-------------------
Toyota Pravia 2001,2.4b,automat,106 tis Km při koupě
Toyota Camry,3.0 V6,automat,167tis km při koupě,LPG
TOYOTA CARINA E Sedan,1997,1.6.,78kW 107tis km při koupě, Moje první Toyota
Neznici. Jen to asi vyplaví nepořádek a vnuti systému technologickou vodu... ;-(
Back in Czech.
libor12 sem dával obrázok rozpadajucej sa hadice, tak neviem.
Ale keďže asi vieš o koho ide tak nás nechcel napáliť
a E85 to urobila.
Inak ja som uvažoval o miešaný s N95 50:50 napr. v lete tak som zistil, že úspora 2kc na liter mi za to riziko nestoja
Ale keďže asi vieš o koho ide tak nás nechcel napáliť

Inak ja som uvažoval o miešaný s N95 50:50 napr. v lete tak som zistil, že úspora 2kc na liter mi za to riziko nestoja
Vykašli se na jednotku pro E85, jezdí v pohodě i bez ní v poměru 50:50 nebo i více. Nikdy se nerozsvítila kontrolka motoru a emisí, na emisích sem prošel v pohodě, motor šlape pořád stejně. Hadice a těsnění nerozežírá, to je zase nějaká kachna, to možná u aut před rokem 80´.
Další věcí je úspora paliva, která není nijak markantní a výkon se pocitově nijak nezvýší, takže to tankuju spíše příležitostně.
Další věcí je úspora paliva, která není nijak markantní a výkon se pocitově nijak nezvýší, takže to tankuju spíše příležitostně.
Avensis T25 2.0 vvti liftback
EX: Ave Kombi 1.8 T22, Ave sedan 1.6 T22 , Mondeo 2.0 TDDI, Octavia 1.6 MPI, Fiat Croma 2.0,
EX: Ave Kombi 1.8 T22, Ave sedan 1.6 T22 , Mondeo 2.0 TDDI, Octavia 1.6 MPI, Fiat Croma 2.0,
Ještě bych bejt tebou zapřemýšlel, jaký přínos od toho čekat. Nebudu se rozepisovat, raději to řeknu přehledně stručně:tonicek píše:Zdravím všechny-Avensis 1.6....81kw rok 98 takže ještě nemá wwti......kdo má opravdovou zkušenost s palivem E85 do tohoto motoru-zjistil jsem teprv te´d že kousek od nás ho mají v nabídce a stojí 26kč litr---prej se to míchá s naturalem půl na půl.........ale rád bych někoho osobní zkušenost s tímto abych nezkurvil motor-šlape jak hodinky...................děkuju jinak klidně mi napište na mail....tonicek68@seznam.cz
Ekonomická stránka
1. Prospěch E85 v ceně za litr paliva: 26Kč/l vs 36Kč/l = 28% úspora na litr paliva
2. Neprospěch E85 ve spotřebě: 24MJ/l (85% etanol + 15% benzin) vs 34MJ/l = 30% navýšení litrové spotřeby paliva
Výkonová stránka
1. Větší obsah kyslíku v palivu (o 25%) může vést k vyššímu dostupnému výkonu (teoreticky až o 25%). Píšu může, protože aby se to stalo, musela by řídící jednotka řídit lambdu na 9.7, namísto 14.7. No a to normálně ŘJ aut na Evropském trhu neumí. Snad nějaké sportovní vozy, kde se může s provozem na etanol počítat. Tudíž do válce se nevstříkne tolik etanolu, kolik by se mohlo, kyslík na prohoření tam na to je již obsažen v etanolu. Ale protože to Řj neví, tak to neudělá, a bohužel vyšší výkon z auta E85 nevydoluje. Je to vlastně takové přeplňování motoru bez turbodmychadla. Druhá věc je nechat si auto (ŘJ) upravit na spalování E85 - to pak jo. Enjoy.
Když to shrnu:
Po stránce peněz se žádná úspora nekoná: +28% -30% = cca 0
Po stránce výkonu se rovněž žádné významné navýšení výkonu nekoná, protože ŘJ evropského vozu vstřikuje jen tolik paliva, kolik odpovídá lambda=1 pro benzin.
Čili - když to nemá žádný přínos, stojí za to riskovat, že se něco z nějakého důvodu může podělat? (přece jenom to hoření neprobíhá tak, jak plánoval výrobce s N95). Taky se mi nechce testovat chemickou odolnost mého palivového systému. Stačilo mi, co mi provedlo 5% etanolu v dnešním N95 v mém veteránském moto.
Můj názor - etanol patří do lihovin pro pražáky (na Moravě takové sračky nepijem), a ne na čerpací pumpy.
Toyota Avensis T27 combi, 2.2 D-4D 150, Premium
Děkuju všem za příspěvky-podstatné je těch -28 a +30 čili NEJDU DO TOHO.-)) je pravda-že když jedu rozumně vejdu se do 6.2litru.........ovšem zajel jsem si i po dálnici slušnou štreku na limitu 180-200km/h to pak bylo 8 litrů............čili je to o NOZE:-)
pro démona
no vidíš, ja jezdil cca jeden rok s corollou trasu břeclav -plzen a zpět. na benzín jsem projel 1500kč na e85 1000kč takže rozdíl 500kč každou jízdu,vždy jsem projel asi 40 litrů paliva takže spotřeba byla cca stejná na n95 i na e85.
jsou to moje osobní zkušenosti,ne jedna bába povídala
no vidíš, ja jezdil cca jeden rok s corollou trasu břeclav -plzen a zpět. na benzín jsem projel 1500kč na e85 1000kč takže rozdíl 500kč každou jízdu,vždy jsem projel asi 40 litrů paliva takže spotřeba byla cca stejná na n95 i na e85.
jsou to moje osobní zkušenosti,ne jedna bába povídala
T25 85kw
ex.corolla ts 141kw
ex.corolla ts 141kw
fyziku neošidíš. Nějakou úsporu jsi dosáhnout mohl (nebudu se rozepisovat proč), ale kdyby bylo pravda co píšeš, jezdí na to celá republika.... Co republika. Celý svět!
Toyota Avensis T27 combi, 2.2 D-4D 150, Premium
jak říkám cesta tam a zpět cca 40 litrů benzinu za 1500 kč,nasledující týden stejná trasa cca 43 litrů e85 za 1000kč takže kolik kč je rozdíl?
T25 85kw
ex.corolla ts 141kw
ex.corolla ts 141kw
Pro zájemce to montuje autorizovaný servis Toyota http://toyota-zliner.cz/servis-vozidel-vsech-znacek/ , nicméně jsem do toho taky nešel,protože úspora je 0 Kč. LPG je LPG . :->
Avensis T-27,1.8- 108kw,combi,LPG, 2012.
S avensisem T22 jezdím 6 let z toho s E 85 2 roky. Na začátku byl test ve světě motorů(je pro zájemce přiložen). Od té doby jezdím na různou směs (v létě až 1:5 v zimě kvůli startům 4:2 B95 : E85) paliva. Výkon těžko hodnotit je to subjektivní a já si myslím že to je stejné. Ale spotřebu mám zaznamenanou od koupě a první 4 roky jsem jezdil v průměru 8,38, poslední 2 roky jezdím 8,6 L. Před tím než jsem se rozhodl tak jsem pročetl dost diskusí až mě přesvědčil jeden co napsal a s tím musím souhlasit do dnes „všichni píší že může poškodit gumové palivové těsnění, ale ještě žádný nenapsal, že mu etanol těsnění poškodil“
Osobně si myslím že nejvíc záleží na motoru a řídí jednotce a já jsem zatím spokojen.
http://uloz.to/xioArFDp/sm-e85-recenze-01-jpg
http://uloz.to/xtiEFncE/sm-e85-recenze-02-jpg

http://uloz.to/xioArFDp/sm-e85-recenze-01-jpg
http://uloz.to/xtiEFncE/sm-e85-recenze-02-jpg
Toyota Avensis Combi AT220 4AFF 1,6-81 kw r.v.1999