KTO MATE YARIS TRETEJ GENERACIE?
KTO MATE YARIS TRETEJ GENERACIE?
CAUTE,MAM YARIS 1.33 2014,DESAT DNI, 1200 KM. KRASNE , SVIZNE TICHE AUTICKO..IBAZE PRI PRECHODE Z 1.0 TROJVALEC,,POCUJEM VSELIJAKE ZVUKY..STLACIM PEDAL SPOJKY- OZVE SA "PUK" SLTACIM BRZDOVY- OZVE SA " PUK"...TOCIM VOLANTOM NA MIESTE PRI NASTARTOVANOM MOTORE A POCUJEM ZVUK AKO KEBY VOLANT O NIECO SUCHAL..KED OBCAS ROZBEHNEM SA NA JEDNOTKE DO 3000 OTACOK- MOTOR OBCAS AKOBY VYLETI DO OTACOK A NIECO TAM REZONUJE...BADATE AJ VY NIECO TAKE? INAK PARADNY DABEL...SKOR NEZ BY SOM SIEL K PREDAJCOVI POUKAZOVAT NA TIETO ZVUKY, CHCEL BY SOM POCUT VAS NAZOR.
YARIS 1.0 2009-2014, 2014 YARIS 1.33 SUPER DESIGN
Re: KTO MATE YARIS TRETEJ GENERACIE?
Ten šuchot volantom je vporiadku - to pracuje posilňovač-servo(ak som ťa dobre pochopil).
Inak tie "Pukance" nebadám.. Neviem si predstaviť aké by to mohlo byť-zbehni do servisu s tým... takto na dialku si myslím velmi chlapi neporadia-kedže to nepočuť až sem
Poprípade nech Ti dajú v servise porovnať na predvádzačke - či to bude pukať aj v nej. Tie otáčky čo spomínaš-že vyletia- to predpokladám, že bude otázka "zvyku" kde nemáš ešte úplne "zosynchronizovanú" pravú nohu s ľavou. Teda skôr ako uplne dáš dole nohu z plynu už stlačíš spojku . Potom ti samozrejme môžu vyletieť otáčky...
Inak tie "Pukance" nebadám.. Neviem si predstaviť aké by to mohlo byť-zbehni do servisu s tým... takto na dialku si myslím velmi chlapi neporadia-kedže to nepočuť až sem

Poprípade nech Ti dajú v servise porovnať na predvádzačke - či to bude pukať aj v nej. Tie otáčky čo spomínaš-že vyletia- to predpokladám, že bude otázka "zvyku" kde nemáš ešte úplne "zosynchronizovanú" pravú nohu s ľavou. Teda skôr ako uplne dáš dole nohu z plynu už stlačíš spojku . Potom ti samozrejme môžu vyletieť otáčky...
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
Dik teda. Vies presiel som z Yarisa 1.0 trojvalec na 1.33 a rozdiel?? OBROVSKY! Ticho .paradny tah..spotreba ked tak o pol litra viac ako 1.0 a o 30 koni viac! Parada. Ale zrazu pocujem zvuky ake som predtym asi vdaka hrkotu trojvalca nepocul..sko to servo...akoby suchajuci sa volant o nieco..ked vypnem motor zmizne to. Inak kto vahate medzi 1.0 a 1.33 nevahajte! Aj mne sa zdalo vela penazi dat za 1.33 ..ale rozdiel nenormalny..sto koni a sest rychlosti sa da fakt zajazdit o pol litra viac ako s 1.0. Motor v zabehu co mal 350 km a sli sme traja 300 km kopcovitymi ceskymi cestami tam a 300 km spat- dotankovane- 5.55l ! Tocene od 2200 do 3300 otacok , max rychlost 110 ale vkuse kopce.Veelmi dobree. Velmi sa zlepsila presnost palubneho PC .Rozdiel 0.5- 2 dcl oproti tankovaniu. Druha generacia Yarisu mala 0.5-0.6 litra rozdiel.
ak si nahodou nečítal-tu sú postrehy-odlišnosti yarisov (aj moje
)
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 1&start=15
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 1&start=30

http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 1&start=15
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 1&start=30
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
A NEVIES KDE SA NACHADZA MIKROFON NA HANDSFREE TELEFONOVANIE?
K čemu je ta informace? Chceš snad změnit jeho umístění? A proč píšeš velkými?
Back in Czech.
btw: kde je ten mikrofon by mě také zajímalo, nechci měnit JEHO umístění ale případně SVOJE (abych byl buď co nejlépe nebo co nejméně slyšet) 

Je to sirokospektralni mikrofon s potlačením běžných ruchů, takže je dost jedno kam mluvíš. Design je tak, abys řídil, koukal na cestu a mluvil.
))
Pokud ti mohu poradit experiment, tak zavolej manželce a toč se a mluv a ona ti řekne jestli to bylo lepši nebo horší.
))

Pokud ti mohu poradit experiment, tak zavolej manželce a toč se a mluv a ona ti řekne jestli to bylo lepši nebo horší.

Back in Czech.
při vší úctě k experimentu, termín „širokospektrální mikrofon s potlačením běžných ruchů“ je nicneříkající.
Aktivní potlačení ruchů se dělá např. tak, že je další mikrofon nastaven např. na opačnou stranu od mluvícího, na stranu ze které přicházejí pouze ruchy, a to co pak přijde do čipu z obou mikrofonů a je stejné – jsou ruchy, a potlačí se. Zůstane pouze křištálově čistý hlas.
Pak to lze potlačit jednoduše pasivně, že se vybere jen určitá část spektra ve které je dobře rozumět hlasu (např. 1-4 kHz) a ostatní frekvence se potlačí.
Vím, že je to yarisu slyšet docela dobře, i když mluví osoba ze zadního sedadla, ale OK. Kde je mikrofon anebo dokonce ten ruchový, rozdílový, to nevím.
Aktivní potlačení ruchů se dělá např. tak, že je další mikrofon nastaven např. na opačnou stranu od mluvícího, na stranu ze které přicházejí pouze ruchy, a to co pak přijde do čipu z obou mikrofonů a je stejné – jsou ruchy, a potlačí se. Zůstane pouze křištálově čistý hlas.
Pak to lze potlačit jednoduše pasivně, že se vybere jen určitá část spektra ve které je dobře rozumět hlasu (např. 1-4 kHz) a ostatní frekvence se potlačí.
Vím, že je to yarisu slyšet docela dobře, i když mluví osoba ze zadního sedadla, ale OK. Kde je mikrofon anebo dokonce ten ruchový, rozdílový, to nevím.
No chlapci nehádajte sa
josuk pekne popísal ako funguje "prídavný" mikrofon potlačujúci vietor,šum, ruch a pod. zvuky okolo pri telefonovaní, ale nikto ste nezodpovedali na prvotnú otázku.
Ale to nic-ja to skusim upresniť.
Už dávno som si všimol,že sú nejaké mriežky vedla otočného kolieska v plaste - kde sa reguluje teplý a studený vzduch.
Ja hands free nemám,takže nemôžem to na 100% tvrdiť že sa nachádza práve tam, ale nejak logicky sa mi zdá, že tam bude asi umiestnený mikrofon,, či nie???

josuk pekne popísal ako funguje "prídavný" mikrofon potlačujúci vietor,šum, ruch a pod. zvuky okolo pri telefonovaní, ale nikto ste nezodpovedali na prvotnú otázku.

Ale to nic-ja to skusim upresniť.
Už dávno som si všimol,že sú nejaké mriežky vedla otočného kolieska v plaste - kde sa reguluje teplý a studený vzduch.
Ja hands free nemám,takže nemôžem to na 100% tvrdiť že sa nachádza práve tam, ale nejak logicky sa mi zdá, že tam bude asi umiestnený mikrofon,, či nie???

- Přílohy
-
- 1.jpg
- (49.27 KiB) Staženo 3500 x
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
P.S.
All IN ONE ... (mikrofon a repro v jednom)

All IN ONE ... (mikrofon a repro v jednom)

- Přílohy
-
- 2.jpg
- (129.75 KiB) Staženo 3500 x
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
Diik za typy...musim to presmejdit v mojom aute. Ja len ze ked by niekto nepocul- ze kde kricat..
aczasa píše:Je to sirokospektralni mikrofon s potlačením běžných ruchů, takže je dost jedno kam mluvíš. Design je tak, abys řídil, koukal na cestu a mluvil.))
Pokud ti mohu poradit experiment, tak zavolej manželce a toč se a mluv a ona ti řekne jestli to bylo lepši nebo horší.))
Tak vám treba - "neznáte mapu pánové, neznáte mapu..."

Keby ste sa starali o auto, umývali, čistili, leštili - aspoň interier (utierali prach) , tak by ste vedeli, aké diery sa nachádzajú "na palubovke" a na čo by mohli slúžiť podla "výzoru" a pod.

Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
No budeš sa musieť nahnúť potom až k tej mriežkepaloo píše:Diik za typy...musim to presmejdit v mojom aute. Ja len ze ked by niekto nepocul- ze kde kricat..

Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
Ten mikrofón býva väčšinou niekde hore. Na RAV-4 minulej generácie je pri vnútornom spätnom zrkadle medzi lampičkami - je tam taká mriežka. Ale netvrdím, že tam bude aj na Yarisovi, len sa skúste pozrieť.