"nove "kontrolky

vše ohledně modelové řady Carina
Odpovědět
jarson
Věčnej rejpal

"nove "kontrolky

Příspěvek od jarson »

zdravim,
mam taku divnu otazku:
pred par dnami mi skoro naraz ( behom 48 hodin) odisli sucasne dve ziarovky podsvietenia pristrojovky a ziarovka kontrolky ECONOMY.
OK, toto beriem, auto ma uz svoje za sebou a denne svietenie si vybralo svoju dan. Vymenil som to ( podsvietenie som musel vsetky 4 , nakolko aj tie co stale svietili uz boli cierne a v kombinacii s novými to vyzeralo dost naprd, kedze podsvietenie nebolo rovnomerne) a svieti sa dalej .
co ma ale zaujma je to, ze som popri tom ako som sa s tymi ziarovkami bavkal , dal jednu ziarovku omylom do inej dierky, ktora bola predtym neobsadena a nahle mi pribudla kontrolka nizkej hladiny oleja. Otazka teda je - bude tato kontrolka aj funkcna , alebo nie? nechce sa mi teraz kvoli "testu"vypustat olej. Chcem len vediet ci sa v buducnosti naprilkad mozem spoliehat na to , ze mi tato kontrola povie kedy treba doliat olej, alebo nie. Totiz netusim , ci tam povodne takato funkcia mala byt alebo nie. Ked som potom pokusne skusal dalsie neobsadene dierky , a ine kontrolky mi už nepribudli, mam za to, že tam iba chýbala žiarovka a funkcia ako taka v aute je (mala by byt).
teda co vy na to? ako to mate na svojich Carinkach?
Civic FD7 2006 TRObrázek R18A2
Carina AT190L 1992 JPObrázek 4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK
Stan
Carina crusader
Kontaktovat uživatele:

Re: "nove "kontrolky

Příspěvek od Stan »

Zajímavý. Zkusím mrknout 8)
Napadá mě mrknout do hayness manuálu na schémata. Kdybych to věděl před třema týdnama, když jsem měnil olej, moh jsem to vyzkoušet :-)
Celica 5G gti 11/89 2.0 115kw 3S-GE (věčný ladění)
Carina E 92 liftback 2,0 16v 98kW 3S-FE (daily car)
EX Carina E 93 liftback 1,6 16V 85kW 4A-FE (5x vymazleno/5x rozbito/na díly)
zvady2
Věčnej rejpal

Příspěvek od zvady2 »

Na druhý strane musí byť čidlo a je otázka zdá ho tam máš.
Inak samotny káblový zväzok bude asi komplet.
Aj mne sa pri prednom svetle kulisu dva konektory a neviem na co sú (asi mlhovky).
Koľko ti trvalo rozobrať tie budíky? Je to jednoduché, žeby som si dokupil žiarovky :)
Kameraman a videoprodukce
http://www.adamvideo.cz
KLIKNI NA ODKAZ
-------------------
Toyota Pravia 2001,2.4b,automat,106 tis Km při koupě
Toyota Camry,3.0 V6,automat,167tis km při koupě,LPG
TOYOTA CARINA E Sedan,1997,1.6.,78kW 107tis km při koupě, Moje první Toyota
maxwell
Manager Týmu

Příspěvek od maxwell »

Sundáš kryt kolem budíku, pak jen několik šroubů...dával jsem místo žárovek modré LED.... svítí to hezky, akorát pak nejde regulace jasu...
Auris Touring Sport Hybrid, Style
Avensis 2,2 110kw Combi ex
Avensis D4 110kw Liftback ex
Carina E 2.0 93kw Liftback ex
zvady2
Věčnej rejpal

Příspěvek od zvady2 »

napíšte mi aké tam idú = označenie.
Keď to už budem mať rozobrate nech nemusím ísť kupovať, ale len vložím.
maxwell
Manager Týmu

Příspěvek od maxwell »

myslím, že je to T5.. takový ty s tím placatým koncem...
Auris Touring Sport Hybrid, Style
Avensis 2,2 110kw Combi ex
Avensis D4 110kw Liftback ex
Carina E 2.0 93kw Liftback ex
jarson
Věčnej rejpal

Příspěvek od jarson »

rozobratie je malina. 2x srubka drzi kryt budikov hore, zdola len vytiahnes ( zacvaknute na dvoch "oblubených" kovových sponach - detto co stredový panel). Potom 4xsrubka drzi budiky o pristrojovku. Samozrejme sklopit volant do najnizsej polohy. S trochou logiky pekne vytiahnes bokom von, ani nemusis odpojovat nijake kable a nic neposkodis , ani neposkriabes. Hlavne nech ti nespadne daktora srubka kamsi do utrob....
Ziarovky su tam na podsvietenie celosklenky ako napr.do parkovacky, alebo osvetlenia SPZ ale pozor 3W nie 5W - tie by ti svietili prilis silno. Co sa tyka kontroliek tiez celosklenky ale tie mini, verzia bez drotikov, len na zasunutie- tiez 3W.
Problem ziskania novych kontroliek ale je v tom, ze neobsadeným miestom myslim holu dieru, nie prazdnu objimku. Totiz naprd kupis ziarovky naviac , ked ich nemas do coho zasunut. Ja par takych objimiek mam , ovsem su zo stredoveho panela a nemaju ontakty na dosadacej ploche , ale vyvedene drotiky zozadu. Teda velmi neviem pouzit.
Ja som si zatial tu novo ziskanu nizku hladinu oleja nechal na ukor kontrolky výstrazných svetiel - nemusim to mat , ved ak su zapnute predsa vidim , ze mi blikaju sipky na pristrojovke a navyse aj kontrolka vo vypinaci. Treti indikator fakt nepotrebujem.
Keby sa dalo zistit ci tie objimky pasuju z inych toyot, stacilo by na vrakac dakde nabrat si za hrsť a svietis jak las vegas :D
PS: nema niekto foto alebo popis kontroliek komplet pristrojovky z Cariny?
V prirucke je to tak nesikovne , ze nevies ktora ma kde byt.
Civic FD7 2006 TRObrázek R18A2
Carina AT190L 1992 JPObrázek 4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK
Odpovědět

Zpět na „Carina“