vydechy klimatizace pro zadní cestující auris hybrid 2013
vydechy klimatizace pro zadní cestující auris hybrid 2013
Ahoj, dneska jsem zjistil šokující věc, ženě byli vzadu bud hodně teplo v létě a v zimě ji tam byla zima a co jsem nezjistil. Pod sedačkami chybí vydechy klimatizace pro zadni cestující, ted nevím co si mám myslet, z jakého důvodu tam nejsou nebo snad chybí jen me? Jak jste nárok vy s normálním aurisem popřípadě hybridem. Pokud jedu delší trasu tak strašně dlouho trvá než se teplota vyrovná jak vzadu tak ve předu. Díky za postrehy
Toyota Rav 4 HSD SELECTION AWD
Toyota auris touring sport hybrid 2013, bílá perleť
Toyota auris 2010, 1,6 LUNA seda metaliza navi
Toyota Avensis 2,2-CAT 177 koní
Re: vydechy klimatizace pro zadní cestující auris hybrid 201
Fuha, no toto som zatial este neskumal, pretoze 99 % casu straveneho v aurise sedim v predu a soferujem. Tu klima chladi poriadne, ale zase na druhej strane zatial sa mi zo zadu nikto nestazoval ze by mu bolo teplo, resp. zima. Kazdopadne sa na to mrknem, ci tam nejake vyduchy su.
Auris Touring Sports 1.6 Valvematic 97kW 6M/T

Jestli jako jinde, tak pod sedadly řidiče a spolujezdce. Ale občas musí být foukání prepnute nanohy, aby ddostatečně foukalo vzadu. Ale u tak malého auta jako auris mit tyto obavy a stav? Zvláštní...
Back in Czech.
Tak pokud tam výdechy nejsou, můžeš ženu posadit dopředu, aby jí nebylo teplo/zima, nebo do kufru, abys neslyšel brblání
Jinak Auris I. gen FL výdechy dozadu asi taky nemá..

Jinak Auris I. gen FL výdechy dozadu asi taky nemá..
Toyota Auris 1.6 Valvematic, 6M/T, white, Terra Cool + tempomat
Auta nizsia stredna trieda malokedy maju vzadu vyustenie klimatizacie.
(setria naklady atd zalezi od velkosti auta-vnutorny objem)
(setria naklady atd zalezi od velkosti auta-vnutorny objem)
- honzakremenek
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Ja mám I. generaci a výdechy mám pod sedačkama. Jinak problemy s chlazením vzadu nemám. Všichni spolujezdci jsou vždy spokojeni 

Auris 1,4 VVTI 71kW 9/2008
Nový krátky Auris 1.6 benzin nemá pod sedačkami výduchy. Dnes som sa prvý krát zviezol vzadu a nemal som problém s teplotou - záleží ale ako máš nastavené ofuky, ja mám krajné doboku na sklá a stredné proti sebe a hore - z tých stredných to ide až dozadu medzi sedačkami.
Taky jsem se teď byl podívat a nejsou tam. Zatím si nikdo nestěžoval, ale to bude možná tím že jezdím sám 

Toyota Auris 1.6l Valvematic Active+Business 2013
Tak tohle je teda hodně zajímavý způsob jak ušetřit.
Nohy mají být v teple! V recenzích jsem cíleně hledal fotky prostoru pro zadní cestující, abych zjistil, že výduchy na konci středového tunelu pro posádku jako u konkurence nejsou, ale že nejsou ani pod sedadly, to mě teda nenapadlo...
Jak je na tom u vás prostor pro nohy zadních cestujících v těchto studenějších dnech? Třeba je z důvodu baterek u tohoto auta lépe odizolovaná podlaha, ale moc se mi tomu nechce věřit.. Každopádně dobrý tip na vyzkoušení, až se dostanu k testovací jízdě...

Jak je na tom u vás prostor pro nohy zadních cestujících v těchto studenějších dnech? Třeba je z důvodu baterek u tohoto auta lépe odizolovaná podlaha, ale moc se mi tomu nechce věřit.. Každopádně dobrý tip na vyzkoušení, až se dostanu k testovací jízdě...
Trochu jsem zapátral, protože mě tahle věc jako zájemce o auto ale opravdu nemile překvapila.
Auris s výdechama topení pod předníma sedačkama počítá, ale na nějakých trzích to do něj prostě nedávají. V severských zemích aurisy toto osazené mají. U nás se zastoupení asi rozhodlo, že zde není taková zima, tak šlo cestou redukce nákladů.
Hodně se o tom diskutuje zde:
http://www.toyotaownersclub.com/forums/ ... id/page-17
Najdete tam i příslušnou stránku z manuálu popisující zadní výdechy - schválně mrkněte do vašich návodů.
Díky tomu se ale nabízí otázka, zda by to do auta po sehnání příslušných dílů nešlo domontovat.. Příští týden už snad pojedu na testovací jízdu, tak se s tímhle ještě vrhnu na prodejce. Předpokládám ale, že na mě bude pouze koukat s otevřenou hubou.
EDIT:
Ještě vyzdvihnu tento příspěvek, ve kterém uživatel píše, že má seznam dílů, které jsou na to potřeba:
http://www.toyotaownersclub.com/forums/ ... try1311857
Auris s výdechama topení pod předníma sedačkama počítá, ale na nějakých trzích to do něj prostě nedávají. V severských zemích aurisy toto osazené mají. U nás se zastoupení asi rozhodlo, že zde není taková zima, tak šlo cestou redukce nákladů.

Hodně se o tom diskutuje zde:
http://www.toyotaownersclub.com/forums/ ... id/page-17
Najdete tam i příslušnou stránku z manuálu popisující zadní výdechy - schválně mrkněte do vašich návodů.
Díky tomu se ale nabízí otázka, zda by to do auta po sehnání příslušných dílů nešlo domontovat.. Příští týden už snad pojedu na testovací jízdu, tak se s tímhle ještě vrhnu na prodejce. Předpokládám ale, že na mě bude pouze koukat s otevřenou hubou.
EDIT:
Ještě vyzdvihnu tento příspěvek, ve kterém uživatel píše, že má seznam dílů, které jsou na to potřeba:
http://www.toyotaownersclub.com/forums/ ... try1311857
- Přílohy
-
- IMG_20141216_161514s.jpg
- EDIT2: Stav předváděcího auta - co zde asi tak chybí...
- (139.52 KiB) Staženo 2143 x
Mám od jara kombíka Auris TS 1.6 Valmatic a v chladných dnes zjistil jako zde jiní, že vzadu netopí. Pod sedadly otvory pro výdechy jsou, a to je vše. Servis tvrdí, že to nebylo ve výbavě, a ani jim nevybíhají díly na dodatečnou montáž. Takže abych spolucestujícím vzadu v těchto klimatických podmínkách zajistil teplo, tak vpředu budu jezdit v trenkách. Je to má první zima/nezima s tímto vozem a tak nemám zkušenost, jak spolucestujícím vzadu zajistit tepelnou pohodu, až bude mrznout. Zaráží mne, že o tom Toyota při koupi vozu neinformuje. Lze to vůbec nazvat vadou výrobku?
Auris Touring Sports 1,6 Valvematic 6M/T, Active+Business+Comfort+Desing, 2014
Tak vítej v klubu nevědomých, aneb co ti při koupi auta neřeknouxmirekp píše:Ahoj, dneska jsem zjistil šokující věc, pod sedačkami chybí vydechy klimatizace pro zadni cestující...

Nicméně, já mám Aurise 2.0D4-D, r.v. 2007. Ten má standardně bufík, respektive přihřívač a vedení teplého vzduchu dozadu na nohy cestujících. Je to totiž "severská specifikace" i když je koupená v ČR a určená pro ČR. Měl jsem tu čest vidět stejné auto, dovezené z Itálie a co myslíte? Při stejné výbavě bylo bez bufíku a bez vedení teplého vzduchu dozadu. Nicméně tam by se to mělo dát dodělat, muselo by se kupovat vedení a rozebrat půlku auta, ale výměník topení jako takový má výdechy, jen zaslepené.
U hybridu mě napadá, jestli to nemá souvislost s chlazením baterií, prostě aby se nepřehřívaly, tak tam prostě teplý vzduch nefoukají (a logicky ani studený).
Tady je to krásně vidět u Aurise 2014, to vedení dolů na podlahu: http://www.japan-parts.eu/toyota/eu/201 ... t/2#87212G
A když na to kliknete, je tam Cold area specification

P.S. Tak mě napadá parafráze z Kurva hoši, Guten tag: "jak sa to ty k...y žluté dozvěděli, že tady budou zimy už navždycky jen teplé?"
<b>Toyota Auris 2.0 D4-D</b>
Ahoj tak co jsme se bavil s technikama tak plastove vedeni se da dakoupit, ale jde o to aby to tam pasovalo to se chce podivat jestli je to na usti zatavene nebo je to jen zakrytovane.
Taky by mi to vyhovovalo kdyby to tam bylo, je to blby..
Toyota Rav 4 HSD SELECTION AWD
Takže podle mého by byly potřeba tyto díly:xmirekp píše:Ahoj tak co jsme se bavil s technikama tak plastove vedeni se da dakoupit, ale jde o to aby to tam pasovalo to se chce podivat jestli je to na usti zatavene nebo je to jen zakrytovane.
Rozdvojka vedení vzduchu: 87215-02070
Vedení vzduchu L: 87213-02090
Vedení vzduchu P: 87212-02090
Koberec L: 58512-02070 - tedy on to není koberec, ale filc pod něj, asi by to šlo vyřezat
Koberec P: 58511-02090 - dtto
EDIT:
http://allegro.pl/kanal-dolot-powietrza ... source=mlt
http://allegro.pl/kanal-dolot-powietrza ... 74772.html
http://allegro.pl/rozdzielacz-kanal-pow ... source=mlt
EDIT 2: POZOR, ty ceny jsou ale Allegro (polské Aukro) a je to pravděpodobně z rozebraného auta. Kupte dokud mají, origo nové díly budou určitě dražší.
Doplníte někdo CZ ceny?
Tyto díly jsou všechny pro "Cold area specification". Samotný výměník žádnou specifikaci pro Cold area nemá, takže by tam měla být díra jen zaslepená. Mimochodem to ale bude dost práce, přední sedačky ven, komplet středový tunel ven, koberce snad bude stačit jen přizvednout.
P.S.: Jj, holt se smějeme Peugeotu 308, že jsou to krámy, ty jejich diesely, ale na nohy vzadu jim to topí

P.P.S. A co zadat při objednávání auta výslovně, že si přejeme Cold area specification?

Naposledy upravil(a) cuba66 dne stř 24.12.2014, 10:16, celkem upraveno 3 x.
<b>Toyota Auris 2.0 D4-D</b>
No konečně se chytil někdo, kdo ví, kde je katalog dílů. 
Tohle už vypadá nadějně, kór když xmirkovi říkali, že by se to mělo dát objednat. Pochybuju, že by se při montáži tohoto potrubí při výrobě auta někde něco tavilo, je to většinou jen skládačka. A určitě se mi nezdá, že by za ty plastový odlitky chtěli 15 tisíc! (Stejně pořád nemůžu pochopit, proč šetří zrovna tady.)
Zásadní je, aby to fakt šlo sehnat. Jestli ten filc je to co je vidět na druhé straně té díry na mé fotce, tak odříznutí nebude problém. Otázkou je ta montáž - podle mě přední sedačky nebudou muset jít ven, stejně se to do tý díry musí nasunout zepředu. Problém bude se středovým tunelem u palubky a samotnou palubkou - kvůli tomu nasunutí bude při tom muset být vepředu více prostoru a to může být problém...
Já jsem zájemce a auto bez toho nechci, takže mi prodejce v Modřanech trochu neurčitě slíbil, že to zjistí - v pondělí mu zkusím zavolat.

Tohle už vypadá nadějně, kór když xmirkovi říkali, že by se to mělo dát objednat. Pochybuju, že by se při montáži tohoto potrubí při výrobě auta někde něco tavilo, je to většinou jen skládačka. A určitě se mi nezdá, že by za ty plastový odlitky chtěli 15 tisíc! (Stejně pořád nemůžu pochopit, proč šetří zrovna tady.)
Zásadní je, aby to fakt šlo sehnat. Jestli ten filc je to co je vidět na druhé straně té díry na mé fotce, tak odříznutí nebude problém. Otázkou je ta montáž - podle mě přední sedačky nebudou muset jít ven, stejně se to do tý díry musí nasunout zepředu. Problém bude se středovým tunelem u palubky a samotnou palubkou - kvůli tomu nasunutí bude při tom muset být vepředu více prostoru a to může být problém...

Já jsem zájemce a auto bez toho nechci, takže mi prodejce v Modřanech trochu neurčitě slíbil, že to zjistí - v pondělí mu zkusím zavolat.