Zdarec
Predtým ako asi budem musiet ist za profíkmi, spýtam sa ešte tu.
Kupil som univerzálne dialkove zamykanie do Yariska 2002, zatial montujem servá postupne, ale už vidím že budem mať problém pripojiť riadiacu jednotku na obvody auta. Vedeli by ste poradiť ako identifikovať jednotlivé káble? Alebo ako to spraviť čo možno najjednoduchšie? Má s tým niekto skúsenosti?
Jedná sa o KEETEC Bene 322. Tu je schéma z podobného zariadenia, mám takú istú.
Konkrétne neviem kde nájsť káble od bŕzd, smeroviek, ACC a výstup na relé kufra.
Nejake farebne znacenie káblov by sa hodilo. Káblov je vsade vela, len netusim čo je čo.
Za každý tip predom dakujem.
Dialkové centrálne zamykanie
Re: Dialkové centrálne zamykanie
Najjednoduchšie je káblik od bŕzd nájsť pri brzdovom spínači, smerovky pri páčke smeroviek (alebo pri prerušovači) a ACC na spínacej skrinke (alebo pri poistkovej skrinke). Na ovládanie kufra musíš natiahnuť nový. Všetky kábliky si preskúšaj multimetrom. Ale keď si na to netrúfaš, požiadaj niekoho, kto tomu rozumie, aby si neurobil viacej škody.
Tak mam ACC, +12V a brzdu. Vsetko pod volantom krasne islo napojit. Blinkre ked som meral tak vo vypnutom stave ukazovalo 12,8V, ked som zapol blinker tak ukazovalo 0V. Cize nejak opacne to tam je, cez relé alebo kieho. Skusil som to aj zapojiť, že čo keď náhodou (sú diody na tej kabelazi od centrálu), ale neblikali blinkre pri odomknuti. Zajtra to skusim priamo od svetiel blinkrových potiahnuť, že čo to spraví. No a kufor ak budem mať čas, to bude pokus omyl. V prahu pri vodicovi ide zvazok kablov dozadu, cize jeden z nich to musi byt, skusim vylucovacou metodou s merákom.
Takze smerovky pohoda, ale ten kufrovy zamok, na to som neprisiel. To bude tvrdsi orech. Aj viem ktore kable k nemu vedu ale nefunguje to. Trebalo by presne podla tej schemy sa na to rele napojit. Lenze to je dost hlboko pod doskou neviem kde by som to tam našiel a kolko z auta musel rozobrat. Neriesil niekto nieco podobne? Nejak elegantne
Takze smerovky pohoda, ale ten kufrovy zamok, na to som neprisiel. To bude tvrdsi orech. Aj viem ktore kable k nemu vedu ale nefunguje to. Trebalo by presne podla tej schemy sa na to rele napojit. Lenze to je dost hlboko pod doskou neviem kde by som to tam našiel a kolko z auta musel rozobrat. Neriesil niekto nieco podobne? Nejak elegantne

Prizivim sa tu
mam taky problém že mi ide zamknúť ale od zamknúť sa nedá. Diaľkové je originál a kontrolka bliká ale nič sa nedeje.
Neviete čo je s tým?

Neviete čo je s tým?
od zamknúť=odomknúť?
skús vymeniť baterku v ovládači.

skús vymeniť baterku v ovládači.
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
Písané z mobilu tak mi to píše sprostosti. Ale keď zamknúť ide tak to nebude baterkou nie?
Mne robilo to isté, že zamykalo ale neodomykalo a bolo to baterkou. Vymenil som ju za novú a všetko funguje ako má. Predpokladám, že máš ešte pôvodnú batériu v ovládači.