T-25 tempomat-dodatečná montáž
Re: T-25 tempomat-dodatečná montáž
Tak jsem před chvílí volal do jedné brněnské firmy, která se montáží tempomatů profesionálně zabývá.
Poté co jsme si upřesnili typ a model auta - Avensis 2.0 D-4D, 85kW, r.v. 03/2005 (Model CDT250L-AWMEYW, motor 1CDFTV), mi pán mi velmi ochotně vysvětlil, že montáž tempomatu možná je,
ale není to tak jednoduché, jak se na první pohled zdá. Že se musí pořídit páčka tempomatu, propojovac9 kabeláž, řídící jednotka, kterou je třeba naprogramovat atd. To všechno umí zajistit a namontovat, za odhadem 12tis. Kč, s tím, že veškerý materiál a montáž dodá jejich firma. Dělali to mnohokrát.
Samozřejmě jsem se zeptal i na možnostm že si dodám páčku tempomatu a kabely sám a oni mi to pouze namontují do auta. Práci odhadl na cca 2 tisíce, ale zdůraznil mi, že tento postup nedoporučuje. Jelikož materiál nedodají oni, tak se ani nemůžou zaručit, že bude mnou dodaný tempomat po montáži do auta fungovat. Což, jak zmínil, by byla velmi nepříjemná situace pro obě strany.
Každopádně mi navrhnul k nim zajet podívat se na auto přímo na místě a domluvit se,
což asi udělám jakmile mi objednaná páčka tempomatu dorazí domů, ať se máme o čem konktrétním bavit.
Chápu jeho pohled na věc, že fa nechce ručit za to co nedodají komplet jako celek, a tudíž se jim moc nechce montovat do auta tempomat, co dodám já, ale na druhou stranu si musím stát za mým zájmem nevysolit za dodatečnou montáž tempomatu majlant, když vím ze zde popsaných zkušeností, že to jde a podstatně levně (cca $33 za páčku + 2-3 hod práce).
Poté co jsme si upřesnili typ a model auta - Avensis 2.0 D-4D, 85kW, r.v. 03/2005 (Model CDT250L-AWMEYW, motor 1CDFTV), mi pán mi velmi ochotně vysvětlil, že montáž tempomatu možná je,
ale není to tak jednoduché, jak se na první pohled zdá. Že se musí pořídit páčka tempomatu, propojovac9 kabeláž, řídící jednotka, kterou je třeba naprogramovat atd. To všechno umí zajistit a namontovat, za odhadem 12tis. Kč, s tím, že veškerý materiál a montáž dodá jejich firma. Dělali to mnohokrát.
Samozřejmě jsem se zeptal i na možnostm že si dodám páčku tempomatu a kabely sám a oni mi to pouze namontují do auta. Práci odhadl na cca 2 tisíce, ale zdůraznil mi, že tento postup nedoporučuje. Jelikož materiál nedodají oni, tak se ani nemůžou zaručit, že bude mnou dodaný tempomat po montáži do auta fungovat. Což, jak zmínil, by byla velmi nepříjemná situace pro obě strany.
Každopádně mi navrhnul k nim zajet podívat se na auto přímo na místě a domluvit se,
což asi udělám jakmile mi objednaná páčka tempomatu dorazí domů, ať se máme o čem konktrétním bavit.
Chápu jeho pohled na věc, že fa nechce ručit za to co nedodají komplet jako celek, a tudíž se jim moc nechce montovat do auta tempomat, co dodám já, ale na druhou stranu si musím stát za mým zájmem nevysolit za dodatečnou montáž tempomatu majlant, když vím ze zde popsaných zkušeností, že to jde a podstatně levně (cca $33 za páčku + 2-3 hod práce).
Toyota Avensis 2.0 D-4D, 85kW, r.v. 03/2005 (Model CDT250L-AWMEYW, engine 1CDFTV)
Přesně, jestli jsi trošku zručnější a navíc se budeš držet návodu, tak za 2 či 3hod nemáš už co dělat.
T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
-
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
Promiňte ale jsou to ZLODĚJI. Tempomat v Avensisu už je a stačí nainstalovat pouze ovládací páčku. To si snad dělají prdel. Dnes ty lidi nevědí jak okrást druhého.drdos píše:Tak jsem před chvílí volal do jedné brněnské firmy, která se montáží tempomatů profesionálně zabývá.
ale není to tak jednoduché, jak se na první pohled zdá. Že se musí pořídit páčka tempomatu, propojovac9 kabeláž, řídící jednotka, kterou je třeba naprogramovat atd. To všechno umí zajistit a namontovat, za odhadem 12tis. Kč, s tím, že veškerý materiál a montáž dodá jejich firma. Dělali to mnohokrát....

Si votevru snad nějakou takovou firmu. Za pět to i dojedu udělat.
)))

Back in Czech.
Dvojliter benzin 108kw T25 ma tiez mechanicku skrtiacu klapku?
Alebo staci len packu domontovat ako na naftovych avensisoch.
Alebo staci len packu domontovat ako na naftovych avensisoch.
Naposledy upravil(a) skmaros dne čtv 26.06.2014, 06:55, celkem upraveno 1 x.
Chtěl jsem dát stejnou nabídkuaczasa píše:Si votevru snad nějakou takovou firmu. Za pět to i dojedu udělat.)))

T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Dvoulitr primovstrik ma elektronickou klapku. Mohlo... Jen teoreticky by stačit páčka.
Back in Czech.
-
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
Myslím že to lze vyzkoušet "na sucho" jestli máš odvahuskmaros píše:Dvojliter benzin 108kw T25 ma tiez mechanicku skrtiacu klapku?
Alebo staci len packu domontovat ako na dizlove avensisi.

Rozebrat volant dle předchozích postupů odpojit baterku - stačí oddělat airbag, poté si udělat testovací přípravek - dát dvě dutinky do propojovacího konektoru dají se koupit nabo ze starého konektoru, dráty provizorně vytáhnout mimo volant, vrátit airbag a připojit baterku. Otočit klíčkem a pak těma dvěma drátkama o sebe škrtnout. Simuluješ tím tlačítko ON/OFF Cruise a měla by se rozsvítit kontrolka.
-
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
Tak konečně pořádně vyzkoušeno, zajeto. Tempomat funguje jak z praku, ovládání už jsem dostal pod kůži (snad
).
1. zapnout tempomat tlačítkem na páčce ( mimochodem i na Octávě je vypínač tempomatu ale ten je mechanickej a trvale jsem ho měl ON)
2. v případě prvního použití, páčka dolů, fixuje se aktuální rychlost.
3. páčka k sobě Cancel vypne udržování rychlosti, to samé jako brzda například na dálnici
4. pomine li nebezpečí a můžu zrychlovat na oblíbených 1XX km/hod páčka nahoru
Ve městě nejde tak jednoduše použít, při nízkých otáčkách moc nespolupracuje ale venku je nenahraditelný.
Proč ve městě? Tam kde je měřený úsek je velice pohodlné používat tempomat, aby člověk nedostal uměleckou fotku za moc peněz.
Fakt to funguje. Děkuji vám japonci

1. zapnout tempomat tlačítkem na páčce ( mimochodem i na Octávě je vypínač tempomatu ale ten je mechanickej a trvale jsem ho měl ON)
2. v případě prvního použití, páčka dolů, fixuje se aktuální rychlost.
3. páčka k sobě Cancel vypne udržování rychlosti, to samé jako brzda například na dálnici
4. pomine li nebezpečí a můžu zrychlovat na oblíbených 1XX km/hod páčka nahoru
Ve městě nejde tak jednoduše použít, při nízkých otáčkách moc nespolupracuje ale venku je nenahraditelný.
Proč ve městě? Tam kde je měřený úsek je velice pohodlné používat tempomat, aby člověk nedostal uměleckou fotku za moc peněz.
Fakt to funguje. Děkuji vám japonci

-
- Člen Týmu
Zdravím, potřeboval bych poradit. Domontoval jsem svépomocí originální tempomat na t25 2.0 vvti 108kw, veškerá funkčnost bez problému ale při neutrálu a dojíždění třeba na semafory mě padají otáčky až na 400 za min., po zastavení si řídící jednotka sama přidá, ale i tak je to dost nepříjemné (tuhne servo, blbě se rozjíždí). nemáte někdo podobnou zkušenost a následné odstranění. Díky
Avensis 1.8 (2016)
Corola 1.6 (2013)
Avensis 2.0 D-4,108kW (2006)
Avensis 2.0 D-4,110kW (2001)
Avensis 1.6 (1999)
Carina E 2.0 (1996)
Carina E 2.0 (1995)
Carina E 2.0 (1994)
Celica 2000GT (1989)
Corola 1.6 (2013)
Avensis 1.6 (1999)
Carina E 2.0 (1996)
Carina E 2.0 (1995)
Carina E 2.0 (1994)
Celica 2000GT (1989)
Zdravim,
Odkiali si objednaval tu packu, ak mozes poprosim aj link na eshop.
Mam rovnaky avensis a chcel by som si to objednat a namontovat.
Mozno to zvladnem namontovat
Nefotil si nahodou postup montaze ?
Odkiali si objednaval tu packu, ak mozes poprosim aj link na eshop.
Mam rovnaky avensis a chcel by som si to objednat a namontovat.
Mozno to zvladnem namontovat

Nefotil si nahodou postup montaze ?
-
- Člen Týmu
koupil jsem ho na bazos.cz , asi náhoda. Montáž do dvou hodin nic až tak složitého. Návod je dobře popsaný na některém linku tady na foru.
Avensis 1.8 (2016)
Corola 1.6 (2013)
Avensis 1.6 (1999)
Carina E 2.0 (1996)
Carina E 2.0 (1995)
Carina E 2.0 (1994)
Celica 2000GT (1989)
Corola 1.6 (2013)
Avensis 1.6 (1999)
Carina E 2.0 (1996)
Carina E 2.0 (1995)
Carina E 2.0 (1994)
Celica 2000GT (1989)
Zdravím chcem si taktiež dorobiť tempomat a našiel som túto páčku. Myslíte že by mohla byť ? Je to super cena a z číny tak neviem.
http://www.aliexpress.com/item/Free-Shi ... 22334.html
http://www.aliexpress.com/item/Free-Shi ... 22334.html
Huddan:
Ja som ju dnes objednal, cena je vyborna, podla foto montaze by mala byt dobra na T25.
Dufam ze montaz bude bez komplikacii.
Ja som ju dnes objednal, cena je vyborna, podla foto montaze by mala byt dobra na T25.
Dufam ze montaz bude bez komplikacii.