poděkování Všem toyoťakům
poděkování Všem toyoťakům
Děkuji všem co zde dají své zkušenosti se svépomocnými opravami u vozu Toyota. Mám již druhého avensise(první r.v.1998 a druhý nyní koupený 2007 1,8 vvvti) a díky Vašich osobních zkušeností jsem si své pomocí dokázal opravit spínací skříňku tzv.oříšek u r.v.1998 a seřízení ruční brzdy u 2007. Díky a pište své poznatky a né, jak někteří jen úrážky a nemistné připomínky, vždyť jde o naše vozy Toyota a ve značkovém servisu nám to též opraví a doufám, že kvalitně, ale co můžeme udělat sami, tak si pomocí svých zkušeností udělejme radost opravme to a podělme se o své znalosti a zkušenosti. Díky Vám všem, jste super.
Re: poděkování Všem toyoťakům
toto je po dlouhe dobe smyslu plnej text jak by forum melo fungovat a ne si hojit ego nad ostatnimi, nechci rict vsech ale je tu par jedincu velmi aktivnich kteri to delaj radi.
Toyota Celica 2.0 GT
Toyota Celica 2.0 GT na dily - http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 21&t=33639
Toyota Corolla 1.3 16V na dily - http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 21&t=35106
Toyota Celica 2.0 GT na dily - http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 21&t=33639
Toyota Corolla 1.3 16V na dily - http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 21&t=35106
Byl jsem členem dosti autoklubů a všude se najdou nějací experti co si honí ego na nováčcích a moc neznalých lidech o autech. Ti totiž tyto kluby vyhledávají právě proto,že tu chtějí najít pomoc. Odpověď typu - "projdi si toto a toto téma ať tu nemusíš zbytečně vypisovat" - se mě dostávalo docela dost. Až v Passatklubu jsem poznal,že existují férový lidi a nejde jim jen o auta,ale i člověka a kamarádství. Tady jsem se zaregistroval,protože jsem si pořídil Avensise a chtěl jsem zjistit o autě co nejvíc. Ostatně se mi toho dostalo a sehnal jsem renovaci xenonů za velmi výhodných podmínek. Ale těch chytráků co tu je.....................je to docela škoda,pro takovou značku. 

Toyota Avensis 2.2 D4D 110kw Executive wagon 2006
Naprosty souhlas, nekde jsem videl, ze kazda reakce ci odpoved se dala ctenari vyhodnotit a kdyz prevazily negativni hodnoceni, prispevek zmizel... uz jsem to tu kdysi psal, ale jeden casty prispsvovatel... ze pry cenzura... ja si proste myslim, ze kdyby nebylo par provokativnich prispevku a nasledneho dohadovani mezi dvema/trema "chytroliny" dalo by se snaz najit neco uzitecneho a uroven fora by se znasobila. Snazim se chapat, ze lide, co maji tisice prispevku se jaksi na tomto foru dobre vyznaji a casto i dobre poradi, nicmene my "vikendaci" co si sem obcas zaskocime, tak opravdu nemame cas projizdet stovky temat a prispevku... a kdyz se pak opakovane doctu, jak jsem koupil blbe, misto rady jak z problemu, (vid komonluzr), cloveka to akorat znechuti. Diky za kazdy pozitivni prispevek a napomocnou radu vsem diskuterum!
Prius + 2013
Auris HSD 2015
Ex. Avensis 2.2 D-CAT 2007, Corolla 1,3 1995
Auris HSD 2015
Ex. Avensis 2.2 D-CAT 2007, Corolla 1,3 1995
Ale na takovouto onanii máme pavlacovou panelarnu.
Neb popisována jest praktika ne jedinečná pro avensis...

Back in Czech.
- CommonUser
- Věčnej rejpal
karelIV:
Kaspirovsky ... Anatolij ... si to ty ? Ozvi sa.
...
Asi tolko k tomu budovaniu "priatelstva" cez net na zaklade znacky auta. Aj zlodeji su kamosi nie ?
karlos76:
Ze si kupil blbo si priznal sam. Len to nerad pocujes od inych. Vies co, ja mam tiez vazne pripomienky ku svojej kare, len to prehliadas a riesis reakcie na naftu ako osobny utok. Nafta = diagnoza ? Asi. Nikto ta nenuti postovat voloviny s fakt "zabavnym" animovanym GIFom. Alebo je to taka reakcia ako nas osrala toyota.
Kaspirovsky ... Anatolij ... si to ty ? Ozvi sa.
...
Asi tolko k tomu budovaniu "priatelstva" cez net na zaklade znacky auta. Aj zlodeji su kamosi nie ?
karlos76:
Ze si kupil blbo si priznal sam. Len to nerad pocujes od inych. Vies co, ja mam tiez vazne pripomienky ku svojej kare, len to prehliadas a riesis reakcie na naftu ako osobny utok. Nafta = diagnoza ? Asi. Nikto ta nenuti postovat voloviny s fakt "zabavnym" animovanym GIFom. Alebo je to taka reakcia ako nas osrala toyota.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
- hanz
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
clovece, Ty mas fakt problem..
ex avensis T25 2AD-FTV 2008
ex avensis T25 2AD-FTV 2006
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
ako symbol spoluprace a trvaleho mieru medzi benzinom a naftou vymysleli nasi sovietski bratia uz pred casom velmi popularne a takmer neznicitelne vozidlo DT75.
Odporucam ako liecebnu pomocku pre obcanov tak ci onak zaujatych
Odporucam ako liecebnu pomocku pre obcanov tak ci onak zaujatych

Civic FD7 2006 TR
R18A2
Carina AT190L 1992 JP
4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK

Carina AT190L 1992 JP

ex.Carina AT191L 1996 UK
Nemci proste stale su nacionalisti a hoci su spravidla velmi slusni, oni ti daju pocitit, ze nie si ich. Ak si v takomto prostredi skoro cely rok, to da psychike zabrat.
Kazdy to riesi inak, niekto napr dokazovanim si niecoho na internete.
- hanz
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
v nemecky hovoriacich krajinach zijem skoro nepretrzite 14 rokov ale dokazovat si nic nemusimmatus69 píše:Nemci proste stale su nacionalisti a hoci su spravidla velmi slusni, oni ti daju pocitit, ze nie si ich. Ak si v takomto prostredi skoro cely rok, to da psychike zabrat.

@jarson - tu predsa nejde o vojnu medzi benzinom a naftou ale o nevyziadane osobne invektivy namiesto normalnej vecnej a hlavne konstruktivnej diskusie. na vsetko ostatne tu mame vselijake pofiderne chat portaly, kde si kazdy naozaj pride na vsetko
ex avensis T25 2AD-FTV 2008
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
hanz :
ale samozrejme, chapem, len obcas tu ( ale aj inde - je to ako sa zda globalna epidemia) niektori pacienti vyzeraju ako bojovnici za "vysvetenie" toho ktoreho paliva a uz mi to
naozaj pride smiesne. Jasne ze sa za nieco snazia iba schovat iny ( mozno osobny?) handicap.
Chcel som to len odlahcit. Pocitam , ze je toto forum prevazne pre dospelákov a teda invektivy tohoto typu v zmysle podla paliva sudim cloveka by sme mohli konecne nechat za dverami. Keby neslo o naftu vs.benzin naslo by sa nieco ine ... napriklad H4 vs.H7
....to je jedno...
(Zaujmave , napriklad palici LPG ? Tych som nikde hadat sa s ostatnymi nepristihol...To budu asi pacifisti
)
Ale ked uz k teme :
Osobne som kupil Toyotu bez vedomia existencie nejakeho fora. Nikdy som k takymto veciam neinklinoval a je pravda , ze auto bolo pre mna vzdy iba stroj , ktory ma sluzit, aj ked som sa do kazdeho svojim sposobom nakoniec zamiloval. No nikdy som neprekypoval nadmernou starostlivostou.
Ale v tomto pripade je to ine a je to podla mna zasluha prave tohoto ( a aj SK a PL - aby som bol spravodlivy) fora.
Vela som sa naucil, viac ludi mi pomohlo, dufam , ze niekolkym som pomohol aj ja.
V podstate sem chodim takmer denne , aspon pozriet co je nove , pisem len zriedka - ked mam co povedat.
Da sa povedat, ze som sa aj zasluhou ludi tu, stal ( aj ked velmi umiernenym ) skoro fanusikom znacky.
Takze , co dodat.
Aj ja dakujem.
ale samozrejme, chapem, len obcas tu ( ale aj inde - je to ako sa zda globalna epidemia) niektori pacienti vyzeraju ako bojovnici za "vysvetenie" toho ktoreho paliva a uz mi to
naozaj pride smiesne. Jasne ze sa za nieco snazia iba schovat iny ( mozno osobny?) handicap.
Chcel som to len odlahcit. Pocitam , ze je toto forum prevazne pre dospelákov a teda invektivy tohoto typu v zmysle podla paliva sudim cloveka by sme mohli konecne nechat za dverami. Keby neslo o naftu vs.benzin naslo by sa nieco ine ... napriklad H4 vs.H7

(Zaujmave , napriklad palici LPG ? Tych som nikde hadat sa s ostatnymi nepristihol...To budu asi pacifisti

Ale ked uz k teme :
Osobne som kupil Toyotu bez vedomia existencie nejakeho fora. Nikdy som k takymto veciam neinklinoval a je pravda , ze auto bolo pre mna vzdy iba stroj , ktory ma sluzit, aj ked som sa do kazdeho svojim sposobom nakoniec zamiloval. No nikdy som neprekypoval nadmernou starostlivostou.
Ale v tomto pripade je to ine a je to podla mna zasluha prave tohoto ( a aj SK a PL - aby som bol spravodlivy) fora.
Vela som sa naucil, viac ludi mi pomohlo, dufam , ze niekolkym som pomohol aj ja.
V podstate sem chodim takmer denne , aspon pozriet co je nove , pisem len zriedka - ked mam co povedat.
Da sa povedat, ze som sa aj zasluhou ludi tu, stal ( aj ked velmi umiernenym ) skoro fanusikom znacky.
Takze , co dodat.
Aj ja dakujem.

Naposledy upravil(a) jarson dne pon 14.07.2014, 17:40, celkem upraveno 4 x.
Civic FD7 2006 TR
R18A2
Carina AT190L 1992 JP
4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK

Carina AT190L 1992 JP

ex.Carina AT191L 1996 UK
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Presne som to cakal. Nepochopenie, slaba logicka dedukcia a poukazovanie na nieco neuchopitelne ako hlavny argument.hanz píše:clovece, Ty mas fakt problem..
Osobne invektivy tu vytvaras hlavne ty s Matusom. Ak sa KarolIV ozve, ze mu nieco vadi, bude to OK, ale od teba to smrdi.
Ak nevies kto bol Kaspirovsky, pohladaj, hadam ti to docvakne.
Kludne napis ako si prisiel na tvoj postulat, mozes vyuzit Booleovu logiku ci fuzzy logiku (potom ale aj s nejakym rozptylovymi hodnotami).

Alebo mozme rozobrat co si sem ty pisal.

Matusko:
Uz sa rozhodni co za problem vidis - nezajebal som si alebo to cestovanie kazde 2 tyzdne ma ubija ci teraz teda to nemecke prostredie.
Generujes to podla nejakeho kluca, ci vylucovacou logikou ? Ak ti vylucim aj tento prvok, co tam mas dalsie ? Fakt ma to zaujima.

Sranda, ze sa zasa ozivaju urazeni naftaci. Stale to iste dookola. Predikovatelni jak svina. Staci v spravnom vlakne podtrhnut dany problem.
So it is ... only Avensis thread is alive ... by the village people.
Robis tu hanbu Slovakom - tym ako sa prezentujes. To ma sere. To ze si chuj ma netrapi.
Ja len dufam, ze raz tu bude nejaky moderator a dostanes trvaly ban.
Ja len dufam, ze raz tu bude nejaky moderator a dostanes trvaly ban.
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Matusko, chapem tvoju potrebu skatulkovat a patrit k nejakej grupe (podla narodnosti ci auta ...), ale o tom to nie. Kazdy tu kope za seba. Aspon nemam ten pocit - to je teraz pochvala pre ceskych diskuterov
Paradoxne ty prvy narazas na narodnost.
Neviem ako zahanbujem Slovakov, je to moje triko, zatial tu nadavas len ty
Ver ci never, IQ a EQ nejak nesuvisi s narodnostou. Je tu ista suvislost s prostredim (casopriestor - po lopate historia, vyvoj, vonkajsie vplyvy) a velkosotou meranej grupy, ale tak nejak je to stale minoritne za zrovnatelnych podmienok.
Diskusia s niekym ma proste obohacuje a s niekym zasa nie. Iny level no. A niekedy je to fakt zabava. Tak je Aczasa ?
Jarson:
Mas pravdu. Ale ja som priamo na palivo nikdy nenarazal. Aj ked by sa dalo oponovat poslednym smogovym alarmom v Anglicku, kde sa preukazuje nieco ... no nepredbiehajme, uvidime ako to dopadne.
Pozri, RIP ma naftu a nemal problem zalozit vlakno o skrutenom bloku naftovych motorov. Keby to robil benzin, tak je to OK ?
Takisto tu najdes cloveka s 2.0 Valve, ktory uz investoval do opravy Valvematicu. Vsetko ta kritika je na adresu vyrobcu a nie majitela. Niektori to proste ...
Toyota sa vzdy spajala so spolahlivostou a myslim, ze pri kupe auta na to dost ludi vsadzalo, ale akosi pri nafte to uz moc neplati. Na druhej strane chvalim TTT za prvy seriovy NOx filter. To je vacsie svinstvo ako "rozbijat" pevne castice cez DPF.
BTW Vsetko so vsetkym suvisi, cim skor to pochopis, tym lepsie pre vsetkych.

Neviem ako zahanbujem Slovakov, je to moje triko, zatial tu nadavas len ty

Ver ci never, IQ a EQ nejak nesuvisi s narodnostou. Je tu ista suvislost s prostredim (casopriestor - po lopate historia, vyvoj, vonkajsie vplyvy) a velkosotou meranej grupy, ale tak nejak je to stale minoritne za zrovnatelnych podmienok.
Diskusia s niekym ma proste obohacuje a s niekym zasa nie. Iny level no. A niekedy je to fakt zabava. Tak je Aczasa ?
Jarson:
Mas pravdu. Ale ja som priamo na palivo nikdy nenarazal. Aj ked by sa dalo oponovat poslednym smogovym alarmom v Anglicku, kde sa preukazuje nieco ... no nepredbiehajme, uvidime ako to dopadne.
Pozri, RIP ma naftu a nemal problem zalozit vlakno o skrutenom bloku naftovych motorov. Keby to robil benzin, tak je to OK ?
Takisto tu najdes cloveka s 2.0 Valve, ktory uz investoval do opravy Valvematicu. Vsetko ta kritika je na adresu vyrobcu a nie majitela. Niektori to proste ...
Toyota sa vzdy spajala so spolahlivostou a myslim, ze pri kupe auta na to dost ludi vsadzalo, ale akosi pri nafte to uz moc neplati. Na druhej strane chvalim TTT za prvy seriovy NOx filter. To je vacsie svinstvo ako "rozbijat" pevne castice cez DPF.
BTW Vsetko so vsetkym suvisi, cim skor to pochopis, tym lepsie pre vsetkych.