Vymena brzd
- Pavo.B.
- Věčnej rejpal
Vymena brzd
Menil jste nekdo brzdy na Celice 1,6 z bubnu na kotouce- myslim samozrejme originalni z 2.0 ? zajima me jestli tam neni nejakej hacek. Dekuji 

Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
- garfielld
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vymena brzd
časem se na to chystám taky, já budu ale měnit komplet zadní nápravu, všechny ramena atd... jinak de i přehodit prostě jen ten náboj s bubnem za náboj s kotoučema, pasuje to na 100%Pavo.B. píše:Menil jste nekdo brzdy na Celice 1,6 z bubnu na kotouce- myslim samozrejme originalni z 2.0 ? zajima me jestli tam neni nejakej hacek. Dekuji

Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
- garfielld
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
když máš cit v noze tak cejtíš kdy se to chce zablokovat, BTW aspoň s tim autem bude větší zábava:)saus píše:Přesně tak. Aby se náhodou nezablokovala zadní náprava dříve než přední. Čelisti na kotouč budou vyvíjet mnohem větší sílu než máš teď.garfielld píše:myslíš jako že to pojede smykem?saus píše:A nemáš strach že se ti to bude při brzdění kousat?
jinak bubny sou účinější než kotouče(neřikám že zrovna bubny ty z 1,6 sou účinější než kotouče z 2,0) jejich problém ja v přehřívání

Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
Jak to myslíš že bubny jsou účinější než kotouče? To jako že brzdí líp?garfielld píše:když máš cit v noze tak cejtíš kdy se to chce zablokovat, BTW aspoň s tim autem bude větší zábava:)saus píše:Přesně tak. Aby se náhodou nezablokovala zadní náprava dříve než přední. Čelisti na kotouč budou vyvíjet mnohem větší sílu než máš teď.garfielld píše: myslíš jako že to pojede smykem?
jinak bubny sou účinější než kotouče(neřikám že zrovna bubny ty z 1,6 sou účinější než kotouče z 2,0) jejich problém ja v přehřívání
Celica 4WD turbo 5.gen
- garfielld
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
jjj maj větší účinnost, aspoň tak nás to učili ve škole a v auto škole když sem mu řekl že kotouč je lepší tak na mě taky vejral, ale zase kotouč jako kotouč, že:) dnešní kotouše už asi budou lepší, zvlášť karbonový nebo keramický:)saus píše:Jak to myslíš že bubny jsou účinější než kotouče? To jako že brzdí líp?garfielld píše:když máš cit v noze tak cejtíš kdy se to chce zablokovat, BTW aspoň s tim autem bude větší zábava:)saus píše: Přesně tak. Aby se náhodou nezablokovala zadní náprava dříve než přední. Čelisti na kotouč budou vyvíjet mnohem větší sílu než máš teď.
btw kamióny maj ještě do tedka vzadu bubnový brzdy a některý autobusy taky(i vepředu), ale možná to maj z jinýho důvodu

-
- Věčnej rejpal
Kousat by se to nemělo, dozadu jde 20, max. 30 % brzdné síly. Jen nevím, zda se nemusí měnit hlavní brzdový válec.saus píše:A nemáš strach že se ti to bude při brzdění kousat?
Bubny mají (mohou mít) větší činnou plochu, takže po prohození auto nebude brzdit více, ale... ale mají rychlejší nástup, proto se dávají hlavně dopředu.
IMHO, pokud nemáte vyloženě sporťák, tak jsou vzadu lepší bubny. Brzdí dobře, ale hlavně nevyžadují skoro žádnou údržbu. Já mám najeto 155 000 km stále na původní obložení i bubny. Kdežto zadní brzdové desky a kotouče jsou konstruovány na 60 000 km. Čímž neříkám, že na ně nenajedete více, ale dle mých zkušeností se na ně dá najet i pouhých 20 000 km.

To je jasný že dozadu jde mnohem méně brzdné síly než dopředu. Proti zablokování zadních kol je tam mechanicko-hydraulický zátěžový regulátor který je nastaven právě na ty bubnové brzdy. Jak se ale bude chovat s kotoučama je ve hvězdách.ombre píše:Kousat by se to nemělo, dozadu jde 20, max. 30 % brzdné síly. Jen nevím, zda se nemusí měnit hlavní brzdový válec.saus píše:A nemáš strach že se ti to bude při brzdění kousat?
Bubny mají (mohou mít) větší činnou plochu, takže po prohození auto nebude brzdit více, ale... ale mají rychlejší nástup, proto se dávají hlavně dopředu.
IMHO, pokud nemáte vyloženě sporťák, tak jsou vzadu lepší bubny. Brzdí dobře, ale hlavně nevyžadují skoro žádnou údržbu. Já mám najeto 155 000 km stále na původní obložení i bubny. Kdežto zadní brzdové desky a kotouče jsou konstruovány na 60 000 km. Čímž neříkám, že na ně nenajedete více, ale dle mých zkušeností se na ně dá najet i pouhých 20 000 km.

Celica 4WD turbo 5.gen
- Petr
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
tak všechny celici 5.g neměly ABS myslím 2.0.zaleželo to na výbavě
jako např. ostřikovače světel nastavení výšky světel vyhřívany sedačky tempomat atd. pořád je to stejný jak dnes zaleží kdo si co zaplatí když to kupuje nový a nebo to bere v základu i za ty roky se to nezměnilo takže se není čemu divit
ja osobně z toho nemám ani jedno ani tu klimu ne ale šíbr jo a na 4x4 a carlos saint jsem viděl ostřikovače a nastavení výšky světel jinak nikde
a k těm brzdám uřčitě bych tam vyměnil i ten rozdělovač brzdnýho tlaku a možná i hlavní brzdový válec kdybych v zadu měnil koutoče jinak bych to neriskoval 100% by tě zadek předběhl na to vem jed
jako např. ostřikovače světel nastavení výšky světel vyhřívany sedačky tempomat atd. pořád je to stejný jak dnes zaleží kdo si co zaplatí když to kupuje nový a nebo to bere v základu i za ty roky se to nezměnilo takže se není čemu divit
ja osobně z toho nemám ani jedno ani tu klimu ne ale šíbr jo a na 4x4 a carlos saint jsem viděl ostřikovače a nastavení výšky světel jinak nikde
a k těm brzdám uřčitě bych tam vyměnil i ten rozdělovač brzdnýho tlaku a možná i hlavní brzdový válec kdybych v zadu měnil koutoče jinak bych to neriskoval 100% by tě zadek předběhl na to vem jed