Toyota Auris Touring Sports Multidrive S

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
mio
Věčnej rejpal

Re: Toyota Auris Touring Sports Multidrive S

Příspěvek od mio »

tak sa smejete, ale nema. mal len 1,6motor v Corolle s automatickou prevodovkou, ale ja som chcel citit Auris TS s manualnou prevodovkou...Udajne mali objednat predvadzacku s tym motorom tak ale to asi objednaju az ked im ja dam zalohu.... :D
no proste ti co mate ten motor a dlhy auris tak mi povedzte .... ja neviem ci to je rovnake Corolla s dlhym Aurisom co sa jazdy tyka... ked viete vy tak si rad precitam vase nazory..
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
marceltokar
Manager Týmu

Příspěvek od marceltokar »

No takto. Ja som spokojný. Za 5000 km ťa auto naučí ako radiť, že semtam podradíš pri 90ke zo šestky do trojky, spojka dostane kopanec ale auto pekne zatiahne. Smrť v očiach sa nekoná. Ja som mal prechod horší z turbodízla do atmobenzínu, chvíľu trvalo kým som sa pred predbiehaním naučil podradzovať. Ty si na to zvyknutý, ťahať Ti to bude pekne, neboj.
Odkiaľ si? Nevieš odbehnúť do iného mesta kde má díler aj tento motor v niektorej predvádzačke?
Inak keby do Coroly montovali poriadny automat v kombinácii s 1,6 Valvematicom a nie variátor ani by som nezaváhal. Šiel by som do neho.
mio
Věčnej rejpal

Příspěvek od mio »

marceltokar píše:.....Odkiaľ si? Nevieš odbehnúť do iného mesta kde má díler aj tento motor v niektorej predvádzačke?
Inak keby do Coroly montovali poriadny automat v kombinácii s 1,6 Valvematicom a nie variátor ani by som nezaváhal. Šiel by som do neho.
ja byvam v Presove. Yarisa som kupoval z KE, lebo som v KE posobil.... tak je mi pohodlnejsie v PO riesit tieto veci...chapes.
Lebo kamos ma Aurisa 1,33, a ako nestazuje sa len presne to ked idu viaceri a ma obehovat tak to je take oci jak sufliky,ticho v kabine, a nakoniec mas zily o 2 cisla vacsie z toho napatia, a to nepekne vyzera na hlave :D
Presne mne radenie vobec nevadi.lne proste aj Oktavia2 1,9diesel krutak ma, ale ten vykon pri obehovani v 100kmh uz nieje az taky posobivy...a nepomaha ani podradzovanie ani kratsie plynove lanko na pedal...
tos tolko som chcel ze asi aj tak musim sa dockat skusobnej jazdy a vydesit zopar predajcov :D
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
marceltokar
Manager Týmu

A nevieš odbehnúť do Košíc? Máš to 25 minút. Nieje problém zistiť akú predvádzačku majú, resp. s akým motorom, ja som z KE a keď som si ja vyberal mali Auris TS v 1,6 aj krátky s týmto motorom. Corollu vtedy nemali, len výstavný kus. Alebo ak chceš Ti dám kontakt a nechám ťa previezť sa vo svojej Corole, rozdiel je čo sa týka jazdných vlastností oproti Aurisu len v zadnej náprave ale to si ani nevšimneš.
mio
Věčnej rejpal

Příspěvek od mio »

marceltokar píše:.... Alebo ak chceš Ti dám kontakt a nechám ťa previezť sa vo svojej Corole, rozdiel je čo sa týka jazdných vlastností oproti Aurisu len v zadnej náprave ale to si ani nevšimneš.
Juj to je od teba velmi mile. JAsne,ak by som bol v KE tak by som zasiel do Autoluxu...ja som tam bol velmi spokojny s nimi...
No zatial mi postaci aj tvoja skusenost ked vravis ze to nieje lenive,alebo slabe...... dik za ponuku :D
David P.
Řidič

Příspěvek od David P. »

JInak s 1.6 mám najeto 22tis a naložený a dlouhé tratě jezdím docela často a (Hory a Chorvatsko) nikdy sem neměl pocit že to vyloženě nejede.. a mimochodem ta CVT je velmi dobrá. Jde vidět že jsi sní asi nejezdit. Není to klasický variator jako dřív ale už řadí 7st. Už sem psal že sem měl DSG za dvojnásobnou cenu a vydrželo 50tis km a pak výměna na záruku... Moje první auto Saxo 1.5D které sem kupoval nové v 98 mělo 40kw a najel sem sním 150tis km :-)
Obrázek
Jinak na střeše plná rakev a sanky a 4 lidi v autě he he
Auris Touring Sportc CVT
recenze: http://moje.auto.cz/David-C3/automat-1.html
marceltokar
Manager Týmu

Verím tomu že sa s tým variátorom jazdí skvelo, ja sa ale obávam jeho vysokého opotrebenia. Nevyznám sa v tom, len otec kedysi robil na konštrukcii a vravel že sa tá prevodovka z princípu veľmi rýchlo opotrebuváva, vravel čosi o trecích kužeľoch či ký fras. A riešiť na 100k novú prevodovku lebo často jazdím mestom a veľa radím, no to moc nechcem.
miziov
Člen Týmu

Příspěvek od miziov »

mio píše:Caute, citam prispevky o Auris TS,hlavne ten motor 1,6Valvematic a nedari sa mi zistit ake su vase pocity, na ten motor. Je to dostatocne silne na to auto,s manualom? myslim ze ked ste 2-3 v aute a potrebujete v 90kmh predbiehat,mysicku, ci to na rovinke je bezpecne alebo strach v ociach ? Neviem to porovnat ja mam 1,0 Yaris a to je fakt nie velmi bezpecne na predbiehanie a so zapnutou klimou uz vobec nie. Ale zase v meste je velmi zivy pri tych rychlostiach do 80Kmh...
Uvazujem tiez ze by som chcel kupit novy Auris TS 1,6 benzin no viezol som sa len na 1,4Diesel(dealer nema 1,6 na predajni)
Já s tím motorem a manuálem nemám problém, najeto mám za rok a čtvrt 32000 km a že bych někdy nepředjel kvůli nedostatku výkonu, to se mi nestalo. Ikdyž jezdím většinou sám. Je pravda že je potřeba si podřadit, po zkušenostech Davida P. bych klidně uvažoval i o automatu. Třeba na dálnici točí automat výrazně méně než manuál.
Toyota Auris 1.6l Valvematic Active+Business 2013
mio
Věčnej rejpal

Příspěvek od mio »

A nahodou nemate info ci sa da kupit aj Black edition co su na nete obrazky s cervenou kombinaciou?
http://commons.wikimedia.org/wiki/File: ... ack%22.jpg
bogin2010
Člen Týmu

Příspěvek od bogin2010 »

mio píše:Caute, citam prispevky o Auris TS,hlavne ten motor 1,6Valvematic a nedari sa mi zistit ake su vase pocity, na ten motor. Je to dostatocne silne na to auto,s manualom? myslim ze ked ste 2-3 v aute a potrebujete v 90kmh predbiehat,mysicku, ci to na rovinke je bezpecne alebo strach v ociach ? Neviem to porovnat ja mam 1,0 Yaris a to je fakt nie velmi bezpecne na predbiehanie a so zapnutou klimou uz vobec nie. Ale zase v meste je velmi zivy pri tych rychlostiach do 80Kmh...
Uvazujem tiez ze by som chcel kupit novy Auris TS 1,6 benzin no viezol som sa len na 1,4Diesel(dealer nema 1,6 na predajni)
Ahoj, když podřadíš, tak s tím není problém, není to žádnej závodník, má to hodně dlouhý převody, ale zatím jsem problémy s předjížděním neměl.
Auris Touring Sports, 1.6 Valvematic
Auris TS 1.8 HSD Selection
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Otázka ale je kolik z těch co s jakýmkoliv predjizdenim měli problém to napisou... ;-))) Otázka je úplně mimo, protože některým při predjizdeni nestačí ani formule... Není to o převodech... Je to o hlavě..
Back in Czech.
mio
Věčnej rejpal

Příspěvek od mio »

aczasa píše:Otázka ale je kolik z těch co s jakýmkoliv predjizdenim měli problém to napisou... ;-))) Otázka je úplně mimo, protože některým při predjizdeni nestačí ani formule... Není to o převodech... Je to o hlavě..
No jasne. to co pises si ja uvedomujem a preto aj cakam ze odpovede budu zrkadlit skutocnost, lebo ten komu nestaci ani formula, si Auris nekupuje :) a ten kto ho ma, cakam ze povie tak ako to citi, ved naco by klamal sam seba... Cize len upravim tvoj zaver vety : Je to o prevodoch v hlave :D
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

;-)))) Jj...
Back in Czech.
David P.
Řidič

Příspěvek od David P. »

Kamarád začínal na 100kw, pak 150kw a 210kw. Už nějakou dobu má S5 co má 275kW a když se ho zeptam jak to jede tak že normálně. Už si na to zvykl :lol: Jak to koupil tak říkal že to jede hrozně a po roce že je to slabé :-)
Auris Touring Sportc CVT
recenze: http://moje.auto.cz/David-C3/automat-1.html
marceltokar
Manager Týmu

Až sa s autom zžiješ a zistíš kde sú jeho hranice, nejaké predbiehanie a nutnosť podradenia ti nemôže vysušiť ústa a narušiť činnosť kardiovaskulárneho systému. Ale to platí aj pri dejve tiko s litrovým motorom. No možno nie celkom.
Horšie to je napríklad vtedy, ako kamarát zažil na svojom asx že keď ho dostal pri predbiehaní na obmedzovač, auto spadlo do núdzáku. Kamion vedľa, kamión oproti, no nic moc.
Odpovědět

Zpět na „Auris“