Zdravim,
Mam takovy maly dotaz. Nedavno jsem nechal u sve Cariny E 2.0 combi r.v.1994 vymenit loziska u prednich kol. Mechanik nejak odtrhl cidlo ABS (pry byla zrezla nejaka tycinka) a od te doby sviti na palubove desce kontrolka ABS.
Po me vitce mechanikovi auto odvezl zase k jinemu kamaradovi, ktery pry ma diagnostiku na tento tip vozu.
Z pozdejsiho telefonatu jsem se dozvedel, ze tam mam original japonskou koncovku, takze to nenapojil a ikdybych pry zajel do autorizovaneho servisu, nic s tim neudelaji jelikoz z krabicky od diagnostiky byli jiz drive odstrihnute nejake kabely a cela krabicka pry vymazana vazelinou.
Takze ABS mi jiz nikdy nebude fungova nebot se nikdo nedostane aby zavadu smazal, takovy byl zaver.
S Carinou jsem velmi spokojeny, spolehlive auto s velice konfortnim pozitkem z jizdy. Bylo levne, takze jsem ocekaval nejake investice kolem a jsem ochoten ji v pristich letech doprat postupne nove dily a trochu me to ABS mrzi i z toho duvodu, ze mi prijde tato funkce jako smysluplna. Samozrejme pokud pujde o desetitisicove castky na zprovozneni ABS tak na to kaslu.
Otazka zni zda je tato zavada nejak resitelna ci musim ABS opravdu ozelet a smirit se ze stale rozsvicenou kontrolkou.
Jsem bezny uzivatel, zadny mechanik a rada by bodla.
diky vsem
Kontrolka ABS
Re: Kontrolka ABS
tak ho nechaj v tom , ze ti nadobro a navzdy poskodil pri oprave auto a ziadaj riadne odskodne.
Potom si kupis nove cidlo ABS za cca 3000czk a hotovo.
Inak nie je mi jasne aku diagnostiku chceli robit. Ved predsa dobre vie co a kde poskodil.
A uz vobec nerozumiem nazoru podla ktoreho by ABS nemalo fungovat kvoli nemoznosti "smazat " zavadu.
Opravte ma , ale toto auto nema nic podobne a na "mazanie "zavad by malo stacit jednoduche odpojenie baterie na niekolko minut.
No nerozumiem sa toho natolko aby som netrepol nejaku blbost. Ale cele sa mi to nezda. Jedine mi je jasne len tolko ze toto nebol dobrý mechanik.
Kolegovia -odbornici , prosim, poradte mu, mam silny pocit, ze tu niekto chce niekoho dobre o....t.
Potom si kupis nove cidlo ABS za cca 3000czk a hotovo.
Inak nie je mi jasne aku diagnostiku chceli robit. Ved predsa dobre vie co a kde poskodil.
A uz vobec nerozumiem nazoru podla ktoreho by ABS nemalo fungovat kvoli nemoznosti "smazat " zavadu.
Opravte ma , ale toto auto nema nic podobne a na "mazanie "zavad by malo stacit jednoduche odpojenie baterie na niekolko minut.
No nerozumiem sa toho natolko aby som netrepol nejaku blbost. Ale cele sa mi to nezda. Jedine mi je jasne len tolko ze toto nebol dobrý mechanik.
Kolegovia -odbornici , prosim, poradte mu, mam silny pocit, ze tu niekto chce niekoho dobre o....t.
Civic FD7 2006 TR
R18A2
Carina AT190L 1992 JP
4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK

Carina AT190L 1992 JP

ex.Carina AT191L 1996 UK
Re: Kontrolka ABS
Na smazani zavad staci na par vterin vytahnout pojistku ECU z pojistkove skrine.