Ucpaný cladič??

vše ohledně modelové řady Celica
Odpovědět
saus
Řidič

Ucpaný cladič??

Příspěvek od saus »

Teplota mi na volnoběh strašně rychle vyleze až k červenýmu a přitom se nespustí ani ventilátor. Za jízdy je všechno OK ale jakmile zastavím na křižovatce tak musím držet otáčky na cca 2 tisíce jinak vařím. Ventilátor je v pohodě, když ho odpojím od čidla tak jede. Před dvouma dnama jsem měnil nemrznoucí směs. Před tím jsem tam měl obyčejnou vodu (nedestilovanou). Mám takový podezření že se tam udělal vodní kámen který teď díky nemrznoucí směsi povolil a zacpává chladič. Jaký je váš názor? Že by to dělal termostat se mi moc věřit nechce.
Celica 4WD turbo 5.gen
ja_ma
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ja_ma »

Tak to ti reknu jak to mas! Proste uz je ten chladic jako emental a ta nemrznoucka tomu moc nepomohla, spis rozezrala! Takze to vypada na novy chladic. Zkus se podivat kolik vody ti ubylo, pripadne zkus koupit na benzince tu sracku co se naliva do chladice na zalepeni :wink:
Obrázek
sold..TOYOTA CELICA turbo4wd
sold..SUBARU IMPREZA WRX
GOLF V TDI no smoke no power...
ombre
Věčnej rejpal

Re: Ucpaný cladič??

Příspěvek od ombre »

saus píše:Teplota mi na volnoběh strašně rychle vyleze až k červenýmu a přitom se nespustí ani ventilátor. Za jízdy je všechno OK ale jakmile zastavím na křižovatce tak musím držet otáčky na cca 2 tisíce jinak vařím. Ventilátor je v pohodě, když ho odpojím od čidla tak jede. Před dvouma dnama jsem měnil nemrznoucí směs. Před tím jsem tam měl obyčejnou vodu (nedestilovanou). Mám takový podezření že se tam udělal vodní kámen který teď díky nemrznoucí směsi povolil a zacpává chladič. Jaký je váš názor? Že by to dělal termostat se mi moc věřit nechce.
2 saus: Nic na opravu chladiče tam (zatím) nelej, nebo ten chladič bude už úplně neprůchozí.

Takže Zkontroluj hladinu, jak píše ja_ma, pokud bude OK, tak vymontuj spodní hadici z chladiče, a podívej se, zda odtud nevyteče spousta zoxidovaného bordelu. Pokud ano, propláchni hadicí chladič i motor (s vyndaným termostatem) a nalij nemrznoucí směs a začni se ohlížet po novém chladiči.

Nevím, jak to má řešeno tvůj motor, ale ještě je možné, že pokud má pumpa svou řemenici, tak může být volný řemen nebo je mastný a klouže (pokud řemenicí netočí rozvodový řemen).
Obrázek
saus
Řidič

Příspěvek od saus »

Chladič je jako novej. Je z hliníku a ne z mědi jako na klasickejch celicách. Hladina je uplně v pohodě, nikde nic neteče ani neprosakuje. Prostě mi připadne jako by pumpa nestačila kolovat tu vodu na volnoběh. Každopádně to budu muset o výkendu rozdělat.
Celica 4WD turbo 5.gen
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

Chemická odolnost hliníku je ještě horší než mědi. Z venku může vypadat jako novej, ale to nesouvisí s tím, jak vypadá uvnitř.

Na vnitřku víčka pro dolévání oleje se ti pěna neusazuje? Nebo naopak, netvoří se ti v nádobce tmavý šlem?

Ještě může být zavzdušněný okruh, ale je to nepravděpodobné.
Obrázek
saus
Řidič

Příspěvek od saus »

ombre píše:Chemická odolnost hliníku je ještě horší než mědi. Z venku může vypadat jako novej, ale to nesouvisí s tím, jak vypadá uvnitř.

Na vnitřku víčka pro dolévání oleje se ti pěna neusazuje? Nebo naopak, netvoří se ti v nádobce tmavý šlem?

Ještě může být zavzdušněný okruh, ale je to nepravděpodobné.
Ne, těsnění pod hlavou to taky nebude. Teplota by spíše rostla s otáčkama a navíc by muselo být ruplý mezi válcem a vodou a ne mezi vodou a olejem. Samozřejmě že dovnitř chladiče nevidím ale jeho případné velké poškození by se jistě už projevilo i na jeho povrchu.
Celica 4WD turbo 5.gen
mison
Manager Týmu

Příspěvek od mison »

termostat si menil? nieco to musi mat spolocne s vodnou pumpou ked vravis ze ked to mas cez 2tis tak to chladi.. keby sa to prehrievalo v chladici tak sa zapne ventilator. mozno nestiha termostat prepustat dost vody na volnobeh a ked pridas tak tade tlakom pretecie viac a dokaze to ochladit. pozri sa na termostat. alebo na vodnu pumpu
Celica All-trac
saus
Řidič

Příspěvek od saus »

mison píše:termostat si menil? nieco to musi mat spolocne s vodnou pumpou ked vravis ze ked to mas cez 2tis tak to chladi.. keby sa to prehrievalo v chladici tak sa zapne ventilator. mozno nestiha termostat prepustat dost vody na volnobeh a ked pridas tak tade tlakom pretecie viac a dokaze to ochladit. pozri sa na termostat. alebo na vodnu pumpu
Chápu, taky jsem uvažoval o termostatu a vodní pumpě. Čidlo od ventilátoru je dole na chladiču u hadice a tam je teplota na omak celkem normální, ale horní hadice je pořádně natlakovaná a pekelně horká, proto jsem myslel jestly není ten chladič ucpanej.
Celica 4WD turbo 5.gen
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

saus píše: Ne, těsnění pod hlavou to taky nebude. Teplota by spíše rostla s otáčkama a navíc by muselo být ruplý mezi válcem a vodou a ne mezi vodou a olejem. Samozřejmě že dovnitř chladiče nevidím ale jeho případné velké poškození by se jistě už projevilo i na jeho povrchu.
Právě že by to bylo ruplý mezi vodou a olejem. Šlem v chladicím okruhu pokryje jeho stěny a motor se špatně chladí.

CHladič, který se ucpal zoxidovanými částečkamu může vypadat jako nový, na vnějšek to vliv vůbec mít nemusí.

Abychom to nemlátili prázdnou slámu, bylo by dobré zkontrolovat uvedené věci a pak postupovat dál.
Obrázek
saus
Řidič

Příspěvek od saus »

ombre píše:
saus píše: Ne, těsnění pod hlavou to taky nebude. Teplota by spíše rostla s otáčkama a navíc by muselo být ruplý mezi válcem a vodou a ne mezi vodou a olejem. Samozřejmě že dovnitř chladiče nevidím ale jeho případné velké poškození by se jistě už projevilo i na jeho povrchu.
Právě že by to bylo ruplý mezi vodou a olejem. Šlem v chladicím okruhu pokryje jeho stěny a motor se špatně chladí.

CHladič, který se ucpal zoxidovanými částečkamu může vypadat jako nový, na vnějšek to vliv vůbec mít nemusí.

Abychom to nemlátili prázdnou slámu, bylo by dobré zkontrolovat uvedené věci a pak postupovat dál.
Jasně, v sobotu na to vlítnu a uvidím co a jak. Každopádně díky za rady.
Celica 4WD turbo 5.gen
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Víčko chladiče funguje správně ? Pokud je špatný, nemusí přepouštět a auto vaří i s chladičem a vodní pumpou v bezvadným stavu.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Odpovědět

Zpět na „Celica“