Avensis - zkroucený blok
Avensis - zkroucený blok
Ahoj pánové, slyšel jsem, že u Avensisu 2,2 D 4 D dochází ke kroucení hliníkového bloku, ve kterém je litinová monovložka. Jedná se o motory z Polska. Co je na tom pravdy a jak moc se to případně vyskytuje?
Pokud se to tu již probíralo, tak se omlouvám. Zkoušel jsem hledat, leč bez úspěchu.
Díky
Pokud se to tu již probíralo, tak se omlouvám. Zkoušel jsem hledat, leč bez úspěchu.
Díky
Toyota Verso 1,8 Valvematic, r. v. 2011
Toyota Corolla Liftback E11, 1,4 16 V, r. v. 1997
Re: Avensis - zkroucený blok
Ahoj. Dle informací, které mám ze servisů Toyoty se to opravdu stává. Častěji u motorů 2.2 D4D, ale také, i když méně u motoru 2.0 D4D.
Problém se vyskytuje údajně tak kolem 120 tis. km a výše a bývá dáván do souvislosti s větším namáháním motoru? Četnost tohoto v podstatě likvidačního problému není nijak vysoká, ale bohužel, ten problém tu opravdu je
Dle neověřených informací pomáhá večer 1x Otčenáš.. a 3x Zdrávas..... 

Toyota Avensis T27 combi 2.0 D-4D 93 kW, 2011
Toyota Avensis T25 combi 2.0 D-4D 93 kW, 2006 ex
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Existuje v Avise vobec naftovy motor co drzi pokope aspon so strednym polcasom rozpadu ???
Toyota asi tiez masivne preziva zmrdizmus. Zakope vyvoj a spoji sa s BMW, ktore ide po podobnej krivke vo vyvoji motorov.
To nam to ta japonska kvalita mizne pred ocami. Vraj tahaju novy trend do popredia - women take the lead.
EDIT: Tak si to zhrnme, naftak nie je vhodny do mesta kvoli DPF, EGR atd. ale ani na dlhe dialnicne presuny. Takze zostavaju okresky ... hmm.
To ja skoro nejazdim. Takze vyber benzinu nebol vobec zly napad.
Toyota asi tiez masivne preziva zmrdizmus. Zakope vyvoj a spoji sa s BMW, ktore ide po podobnej krivke vo vyvoji motorov.
To nam to ta japonska kvalita mizne pred ocami. Vraj tahaju novy trend do popredia - women take the lead.

EDIT: Tak si to zhrnme, naftak nie je vhodny do mesta kvoli DPF, EGR atd. ale ani na dlhe dialnicne presuny. Takze zostavaju okresky ... hmm.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
commonuser> zasa si si tyzden nezajebal?
- CommonUser
- Věčnej rejpal
matus:
Trafena hus zagaga.
awe:
Ak jazdis okolo baraku a tvoje auto nevie co je 1 tkm zahul casto, tak ani nie. Skor mas ine zabavky naplanovane.
Trafena hus zagaga.

awe:
Ak jazdis okolo baraku a tvoje auto nevie co je 1 tkm zahul casto, tak ani nie. Skor mas ine zabavky naplanovane.

Ktere?CommonUser píše:Skor mas ine zabavky naplanovane.
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007 

awe_cz > Pokud budeš odříkávat ty modlitbičky, tak ne
Ale já bych to tak nedramatizoval. O problému vím dost dlouho a přes to jsem si pořídil druhého Avíka opět v dieselu - 93 kW. Jsem blázen? Možná ano. Ale znám několik lidí s těmito motory a žádné problémy nebyly. Všude, v každé automobilce je NĚCO. A když budu ještě pokračovat s těmi informacemi ze servisů Toyoty (viz CommonUser), z těch dieslových čtyřválců BMW jsou také obavy. Tam zase údajně ve snaze co nejvíce tyto motory odlehčit ty hliníkové bloky co nejvíce odlehčili, až poddimenzovali, takže pro změnu zase praskají
Takže benzín? No, uvidíme, až tam nacpou všechny ty vymoženosti jako částicové filtry a spol. 

- CommonUser
- Věčnej rejpal
awe:
Podla tvojej otazky tipujem na Unexpected error.
RIP:
Pekny nick. Vysvetluje urcity postoj.
Benzin nemusi mat DPF (pre Euro6), staci nepriamy vstrek.
Podla tvojej otazky tipujem na Unexpected error.

RIP:
Benzin nemusi mat DPF (pre Euro6), staci nepriamy vstrek.
Meli jsme tu naftu od BMW s prasklinou na bloku, takze vim;)RIP píše:z těch dieslových čtyřválců BMW jsou také obavy.
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007 

Všímavý člověkCommonUser píše: RIP:

Ale pokud máš na mysli R.I.P., jako Rest In Peace, které se vyskytuje na náhrobcích (odpočívej v pokoji), tak to jsi mne opravdu pobavil.

Heh, takže od středočeského kopce... To s tebou je kopec legrace..
))))

Back in Czech.
Díky za reakce. Vidím, že si asi ještě dlouho vystačím se svým starým komůrkovým atmosférákem.
Toyota Verso 1,8 Valvematic, r. v. 2011
Jeej a ja blb litam hlavne po meste a na dalnici... po tehle moudre rade budu jezdit pouze na okreskach!CommonUser píše: EDIT: Tak si to zhrnme, naftak nie je vhodny do mesta kvoli DPF, EGR atd. ale ani na dlhe dialnicne presuny. Takze zostavaju okresky ... hmm.
PS: nevite nekdo, proc jsou pacienti specialnich zarizeni pousteni k internetu?
komonluzr, to je asi nejaka diagnoza, ne?

Prius + 2013
Auris HSD 2015
Ex. Avensis 2.2 D-CAT 2007, Corolla 1,3 1995
Auris HSD 2015
na strach se muze i umrit....Jezevcik píše:Díky za reakce. Vidím, že si asi ještě dlouho vystačím se svým starým komůrkovým atmosférákem.
obcas tu ty kecy, zejmena benzinem zrejme zfetovanych lidi, ctu a nechal jsem se vystrasit... takze jsem se pomalu bal d-cat nastartovat, aby se neco nep... Po temer 90tis. km mohu konstatovat, ze jsem investoval do opravy prevodovky
(nebyl tam olej??) a ted resim uniky chladiva pres vodni pumpu. Mam 228tis.km. zadna jiny problem. A motor bez turba bych uz nechtel, coz zatim u Aviku bez nafty nejde...
Prius + 2013
Auris HSD 2015
Auris HSD 2015