Převodový olej do Corolly

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
Jimmi
Věčnej rejpal

Převodový olej do Corolly

Příspěvek od Jimmi »

Pár lidí tady řešilo, co dát do převodovky. Zvláště u starších Coroll.
Já tam nakonec dal tohle:
http://www.olejservis.cz/omv-gear-oil-s ... t/d-70681/
Nakonec, už se mi to skoro čtyři roky válelo v garáži, bylo načase provést akci 8)

Tenhle olej je jeden z mála čistých GL4 a jediný, který se kromě evropských značek odkazuje i na Toyotu. Nicméně špatně se shání (u benzínek ÖMV ani náhodou), takže jedině do Rakous nebo po netu.
Po krátké zkušební jízdě 100km a pak asi dvacet po městě se to zatím jeví velmi dobře. Budu dále sledovat.

Jinak ta původní náplň zdaleka nevypadala nijak špatně, ani po těch mnoha letech provozu. Skoro začínám věřit na tu celoživotní náplň. Tomu odpovídá i to, že v "moudré knize" Jak na to vůbec není výměna oleje v převodovce uvedena. Pouze kontrola hladiny, dolévání a demontáž celé převodovky.
Na výměnu oleje je potřeba jenom pořádný ořech tuším číslo 24 a trochu je problém to utrhnout - je třeba větší páka.
Zátka sice není magnetická, ale ani tak jsem nezaznamenal žádné střepiny a kousky kovu.
Náplň do E10 4E-FE bylo necelých 2,5 litru po okraj otvoru.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Rampa89
Věčnej rejpal

Re: Převodový olej do Corolly

Příspěvek od Rampa89 »

Hier, liji do všech a nepostřehnul jsem problém.

Jo a jinak výměna je předepsána, ale v nějakém tom továrním bulletinu, hledat se mi to teď nechce, ale bylo to myslím 100 tkm při běžném užívání, 50 při zhoršených podmínkách (provoz po městě, tahání přívěsů).
Holomek!
alex 008
Člen Týmu

Příspěvek od alex 008 »

náplň do 4EFE je 1,9l, a ja tak v živote nevitečie všetko z pôvodnej náplne...inak ja som tiež nalial čo uvádza rampa, und kein problem
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Jasně, to je taky GL4. Někdo tady uváděl, že jak se tam dá GL4-5 (což by ryze ťějoreťycki mělo být v pohodě), tak to začne blbě řadit.
1,9 litru to tedy nebylo, asi jsou i u 4E-FE různé převodovky. Tohle je ten úplně první v pořadí a nechal jsem to vykapat fakt všechno. Šroub je navíc prakticky u dna.

Tu výměnu jsem už asi několikrát prošvihnul, teda :wink:
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Odpovědět

Zpět na „Corolla“