Pozdrav a postřehy z koupě ojeté T25 D-CAT 130kW

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
hanz
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Re: Pozdrav a postřehy z koupě ojeté T25 D-CAT 130kW

Příspěvek od hanz »

aczasa píše:Sedani motoru je blbost jako prase.. :-) Motor si neseda.....
motor si neseda, motor bezi :)
ex avensis T25 2AD-FTV 2008
ex avensis T25 2AD-FTV 2006
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
Roman Jašek
Věčnej rejpal

Příspěvek od Roman Jašek »

Chlapi, za tu dobu už mě snad znáte. Takže doufám, že moje některé příspěvky někoho neurazí a bere to s nadhledem. A jestli se mně něco stane s autem, tak asi budu muset napsat na slovenské Toyota fórum, tady bych to asi pěkně slíznul :wink: :biggrin:
Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

nez hladat pochopenie u nas by si v prvom rade mal v sebe najst nejaku sebareflexiu - jednoducho nie si vtipny.
hanz
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

Roman Jašek píše:Chlapi, za tu dobu už mě snad znáte. Takže doufám, že moje některé příspěvky někoho neurazí a bere to s nadhledem. A jestli se mně něco stane s autem, tak asi budu muset napsat na slovenské Toyota fórum, tady bych to asi pěkně slíznul :wink: :biggrin:
kludne napis aj na slovenske forum, my sa budeme tvarit, ze Ta tam nepozname :)
ex avensis T25 2AD-FTV 2008
ex avensis T25 2AD-FTV 2006
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
Jan Marjo
Člen Týmu

Příspěvek od Jan Marjo »

[/list]
Honza K. píše:V prvé řadě zdravím všechny na tomto fóru a chtěl bych poděkovat všem, kteří tu věcně přispívají, řadu věcí člověk zjistí až takto na základě zkušeností jiných. Právě si kupuju ojetou Avensisku, měl bych jí mít cca v úterý připravenou, přehlášenou atd. Šel jsem do ní navzdory častým varovánín před 130kW verzí možná je to i trochu takový hec z mé strany, nicméně jízda s ní mě naprosto přesvědčila, že tohle je prostě paráda.
Měl jsem předtím 2 toyoty, první jsem koupil někdy koncem 90 let Corollu 1.6 benzín, v bazaru, peněz nebylo nazbyt a na tohle ještě zbylo, cena trochu vyšší než koncern nebo francouz ale chtěl jsem si koupit spíše něco, co bude spolehlivé než "cool". A asi jsem udělal dobře, protože mi věrně sloužila přes 5 let, sjezdil jsem s ní řadu zemí a nikdy neodmlouvala. Prakticky jenom měnit olej, filtry a klasická běžná údržba.
Pak přišlo mimčo a najednou mi přestala stačit a tak jsem se rozhodl, že upgraduju na Avensisku :) Koncem roku 2003 jsem si tedy koupil v bazaru toyoty na Praze 5 opět ojetou Avensisku kombík 2.0 benzín ve výbavě Sol s klimatizací, najeto 120tisíc. A zase - ta "potvora" sloužila do dneška, kdy jsem jí střelil, najeto 320 tisíc a přestože silnice u nás jeden velký tankodrom, tak krom běžné údržby vydržela všechno a věrně sloužila a věřím, že ještě nějaký rok poslouží. Důvod, proč jsem jí prodal je, že přeci jenom je to starší dáma a měla před sebou technickou, u Toyoty mi řekli, že už by bylo třeba vyměnit přední kotouče, tyčku stabilizátoru a nedá se nic dělat, už začla trochu kvést. Nechtělo se mi do ní dál investovat a tak jsem jí prodal mechanikovi v toyotě, ten si jí dá do kupy a předpokládám prodá výhodně do Afriky :-) Ale to mě je už jedno, já jsem rád, že není sešrotovaná a žije :)
Shodou okolností mají v toyotě novější Avensisku po pánovi, který si koupil novou, RV 2006 takže taky už má něco za sebou, nicméně mám kompletní servisní historii, všechno dělané a servisované u nich, zkrátka hned přiznali barvu o co jde, nebyl ani problém mi vytisknout seznam položek z jejich systému. Po prostudování 9 stránek přišlo trochu rozčarování - nejdřív šťouchanec do zadku, muselo se vyrovnávat, měnily se lišty atd. a potom za rok už asi horší věc - náraz do levého boku u řidiče. To jsem si už říkal, že to hodím do koše a jdu rovnou hledat něco jiného. Jenomže mi furt vrtalo v hlavě, že na druhou stranu vidím, že ten toyoťácký servis nepoužívá moc kreativitu a pokud je nějaký díl už špatný, tak ho zkrátka vymění a dají nový a udělají kolem toho kompletní ověření funkčnosti atd. V servisovaných položkách je navíc - výměna xenonů (zřejmě zde popisovaný problém se svítivostí) za nové, servisky dělané u nich, takže olej OMV 5W-30, filtry, takové to adivitum na pročištění atd. teď na podzim nově vyměněný filtr pevných částic (po 138 tis km). Asi chápete jak mi to v hlavě šrotovalo. Je lepší vědět, že auto mělo bouračku, ale bylo dobře spraveno výměnou za nové originál díly v servisu toyoty nebo radši vzít něco jiného, co je sice deklarováno jako nebourané, ale známe to že... Podle bazarů jsou všechna auta nebouraná, zaručeně mají všechna najeto mezi 100 - 150 tisíci bez ohledu na stáří a všechny mají pravou servisní knížku... Asi už nebude moc lidí, co tomu věří. Takže loterie.
No abych to zkrátil - auto jsem dvakrát projížděl i s manželkou (bude ho taky používat a nehodlám mít denně na talíři, že nedokáže zmáčknout těžkou spojku), ochotně mi ho zvedli na zvedáku, koukal jsem s 2 mechanikama a oba mi řekli, že tohle je profi práce a že by se toho nebáli. Takže spolu s tím, že zdejší toyota má velmi dobrou pověst (i já, jezdil jsem k nim taky), to zkrátka rozhodlo - půjdu do ní, má najeto 147 tisíc a děj se vůle boží.
Je to pro mě trochu neznámá, přesedlat z benzínu na diesel, sice cca rok jezdím i Hondou Civic 1.7 diesel po tátovi, jezdíval jsem nějakou dobu i Passatovi 1.9 Tdi či kýho čerta, ale nemůžu si pomoct, tahle Avensiska 2.2 je prostě jinde, komfort, tichoučko a jestli to někomu přijde líný, tak mě tedy rozhodně ne :) Nehodlám s tím řezat všechny zatáčky co potkám, ale chci to, co mi poskytly obě předchozí Toyoty - spolehlivého přítele, který možná nenadchne ukrutnou dynamikou, ale který mi neukáže při první příležitosti prostředníček.
Jsem na to fakt zvědavý po tom, co si člověk přečte na webu 8) Zatím najeto nula nula nic, ale i po těch pár km zkušebních jízd mě překvapila - rozjedy naprosto v pohodě, spojka ideál, i manželka neměla problém, když prostě chcete mít krotkého beránka, tak poslouchá na slovo a když tomu chcete trochu naložit, tak není problém. Jestli má někdo problémy s trakcí, tuhostí spojky apod., tak já jsem si tedy ničeho takového nevšiml.
Roman Jašek
Věčnej rejpal

Nechápu že po předchozích kladných zkušenostech jdeš do dieselu.... Tak asi máš v záloze balík peněz kdyby se něco podělalo a není toho málo... Takže hodně štěstí...
Honza K.
Manager Týmu

Příspěvek od Honza K. »

Já jsem s dieselem spokojenej :)
TOYOTA AVENSIS COMBI 2,2 D-CAT 130 kW (12/2006)Obrázek
extremehany
Věčnej rejpal

Příspěvek od extremehany »

kažfé má svoje a proto kdyby byla T25 v hybridu mám i tu :D pak se nejlíp srovnává :D
Toyota Avensis Combi 2,2 D-4D 110 kW 2008
Toyota Auris TS 1,6 VVT-i M/T - 2018
Honza K.
Manager Týmu

Příspěvek od Honza K. »

Mydlím si to z Prahy domů a řekl jsem si tak, mám za sebou výměnu oleje, nový motor má přes 10 tisíc, technická za mnou s počtem závad 0, maník na emisích říká, že mu to hází akorát samé nuly, takže už bych mu mohl zkusit pořádně zatopit :) Od Mladé Boleslavi valím něco mezi 160 - 220 km/h a koukám, že se na mě lepí nějaký nový Yeti či Roomster, nevím nepoznám to, se značkou F, asi testovali hranice možností. No vcelku jsme se pohonili, docela jsem se divil, jak mu to jede, u odbočky na Liberec před Turnovem mě ujel, páč jsem nechtěl do zatáčky rvát asfalt, do paceřáku jsem ho teda doháněl ale byl jsem překvapený, jak takové "rodinné" auto uhání. Před vrškem jsem měl reálných 198km/h, on mohl tipuju tak 190. Tak jsem se chtěl zeptat - tam se montujou i ty jejich nejsilnější diesely co maj tuším 125kW? Nebo že by to zvládl i s tím horším motorem?
Jinak mě překvapilo, že se mi za těch cca 40km palby zvýšila spotřeba jenom o 0.3 l/100km, čekal bych víc, na numera aktuální spotřeby jsem radši moc nekoukal, ale všiml jsem si, že tam lítaj hodnoty mezi 10 - 25 l :twisted:
TOYOTA AVENSIS COMBI 2,2 D-CAT 130 kW (12/2006)Obrázek
extremehany
Věčnej rejpal

do Yeti se hlavně dává 2,0 TDi se 125kW a 1,8 TSI se 118 kW
Yxo
Člen Týmu

Příspěvek od Yxo »

Roman Jašek píše:Nechápu že po předchozích kladných zkušenostech jdeš do dieselu.... Tak asi máš v záloze balík peněz kdyby se něco podělalo a není toho málo... Takže hodně štěstí...
Podla mna Honza spravil dobre rozhodnutie.
Staci tankovat kvalitnu naftu a nepodtacat motor.
Toyota Avensis Sedan 2008 2,2 D-CAT 130 kW
Maghreb
Věčnej rejpal

Příspěvek od Maghreb »

Honza K. píše:Jinak mě překvapilo, že se mi za těch cca 40km palby zvýšila spotřeba jenom o 0.3 l/100km, čekal bych víc, na numera aktuální spotřeby jsem radši moc nekoukal, ale všiml jsem si, že tam lítaj hodnoty mezi 10 - 25 l :twisted:
Moj D-CAT na +- rovine pri 200kmh skakalo medzi 12-14. Takze az take strasne to nie je :)
Avensis Kombi 6/2006 D-CAT 130kW facelift - ukradnuty
Roman Jašek
Věčnej rejpal

Yxo píše:
Roman Jašek píše:Nechápu že po předchozích kladných zkušenostech jdeš do dieselu.... Tak asi máš v záloze balík peněz kdyby se něco podělalo a není toho málo... Takže hodně štěstí...
Podla mna Honza spravil dobre rozhodnutie.
Staci tankovat kvalitnu naftu a nepodtacat motor.
Aha... A co třeba čerstvé vlákno voda z expanzky. Já nevím co to pořád obhajujete. Vždyť se tady řeší jenom problémy s dehtovými motory... Pane bože.....
vandal
Manager Týmu

Příspěvek od vandal »

...vzdy budu obhajovat aj keby neviem co bolo, mozno na to existuje aj diagnoza :D

Ja som mal vraj jeden z poslednych spolahlivych naftakov (rotacka 1,9 81kW) a po vsetkom tom co som s tym zazil problemov, naftu nechcem uz v zivote vidiet, dokonca zacinam byt alergicky na ten klepot ked pocujem v noci na ulici :D
AVE 2l 1AZ-FSE AuTomat
Obrázek
extremehany
Věčnej rejpal

to je věc názoru, nafta když je nová tak není špatná do těch řekněme 200 000 km, pak to rychle prodat a jak je v česku zvykem stočené na 80...
Odpovědět

Zpět na „Avensis“