brzdy

vše ohledně modelové řady Avensis
Roman Jašek
Věčnej rejpal

Re: brzdy

Příspěvek od Roman Jašek »

PaJaSoft píše:A nejaky tip na keramicke desky, ktere by pasovaly na T27 dvoulitr benzin, by nebyl? Keramik jsem nasel dost, ale na tuto motorizaci ne... a klidne i patricne kotouce k tomu, za cca 10k km mne to ceka taky... (okolo cca 50kkm).
To s tím jezdíš na okruhu nebo co? Jak psal kolega, pokud nemají správnou teplotu tak to budeš dodržďovat ruční brzdou.
Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006
PaJaSoft
Navigátor

Příspěvek od PaJaSoft »

Ale panove, kdyz uz chcete necim prispet, tak prosim se znalosti veci a ne teoretickych dohadu. Ja samozrejme vim, ze formule nejprve musi brzdy i gumy radne zahrat, aby podavaly odpovidajici vykon, ale tohle tady snad vubec neresime.

Naopak napr. na ATE Ceramic mam velmi dobre reference i od ceskych uzivatelu (bohuzel ne pro Avensis, coz je to oc tu bezi a proc se ptam), ktere osobne znam.
Toyota Avensis T27 2.0 VVT-i kombi, 112 kW, r.v. 2011
Toyota Yaris HSD Style, r.v. 2013
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Hm. Výborně. A jsme u toho, že někdo vymyslel pro bezazbestove desky název ceramic.. Ale to se bavíme zase o jiném...
Back in Czech.
servis tomas
Manager Týmu

Příspěvek od servis tomas »

chces destičky ceramic tak si je kup,muj nazor je to jen tahani penez z kapsy,mas to na normalni jezdeni tak kup trw,bosch a nebo origo,auto brzdi vzakladu dobre,brzdy pri dlouhem brzdeni vadnou postupne,chces lepe brzdit desticky to jen zacina
servis vozidel toyota tomas ladra adresa ul. ke kablu 378 Praha 10 Hostivar tel.774174445
PaJaSoft
Navigátor

Příspěvek od PaJaSoft »

servis tomas píše:chces destičky ceramic tak si je kup,muj nazor je to jen tahani penez z kapsy,mas to na normalni jezdeni tak kup trw,bosch a nebo origo,auto brzdi vzakladu dobre,brzdy pri dlouhem brzdeni vadnou postupne,chces lepe brzdit desticky to jen zacina
Prima az na to ze disky jsou zasrany v podstate sotva vyjedu, proto se rozhlizim po jine alternative. Problem je, ze dle vyrobce ATE Ceramic pro T27 2.0L benal nedela - aspon se mi to nepodarilo nikde na svete najit, natoz v CR. Ackoli loni tam byla informace o tom, ze "T27 soon", ted ticho...:-(.
Toyota Avensis T27 2.0 VVT-i kombi, 112 kW, r.v. 2011
Toyota Yaris HSD Style, r.v. 2013
servis tomas
Manager Týmu

Příspěvek od servis tomas »

uz tomu rozumim,ty potrebujes neco co nedela bordel na kolech a ty to desticky meli byt super,tak ty kola umyj vapem i brzdy a chvily to bude dobre,nejsou desticky ktere neprasi protoze pak nebrzdi jsou tvrde a zerou kotouce
servis vozidel toyota tomas ladra adresa ul. ke kablu 378 Praha 10 Hostivar tel.774174445
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

PaJaSoft píše:..Prima az na to ze disky jsou zasrany v podstate sotva vyjedu, ....
..tak přestaň brzdit :mrgreen: nebo si pořiď černé liťáky. Co čekáš od keramických - místo černého zasrání bílé zasrání :roll:
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

Kolko by mala mat hrubku nova platnicka vzadu ? Mam zatial povodne 65tkm a dovolim si tvrdit, ze s vacsou zatazou (naloz+rychlost).
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
tabika
Manager Týmu

Příspěvek od tabika »

Je fakt že dvakrát zabrzdím a jsou černé jak bota :D ,ale aspoň to brzdí
avensis T27 1.8 valvematic
Kubais
Navigátor

Příspěvek od Kubais »

Zeptám se tady, byl jsem na kurzu bezpečné jízdy kde dostaly brzdy trochu na frak a po cestě domů se mi stávalo že třeba po třetím sešlápnutí brzdy za sebou pedál ztvrdne, auto nebrzdí a rozsvítí se kontrolka vykřičníku jako při ruční brzdě. Nyní už se tohle děje i při prvním sešlápnutí. Kapaliny dostatek, nevím teda ještě jaké kvality. Nemá s tímto někdo zkušenosti? Ještě když stojím na brzdě tak pedál pomalinku klesá.
Obrázek
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Já vím... Já vím... Je to rozbitý...
Back in Czech.
Kubais
Navigátor

Příspěvek od Kubais »

Aha, aha, někdo s další nápovědou? :)
Obrázek
Honza K.
Manager Týmu

Příspěvek od Honza K. »

Taky vím, něco je špatně a nemělo by se s tím jezdit, dokud se to v servisu nespraví :)
TOYOTA AVENSIS COMBI 2,2 D-CAT 130 kW (12/2006)Obrázek
Kubais
Navigátor

Příspěvek od Kubais »

Divné forum totok, nikdo se v tom nehrabe, nikdo nemá toyo rozebranou do šroubku, tu se těžko hledají rady :) Sem na více forech různých značek a tu sem se co po technické stránce dozvěděl nejmíň :)
Obrázek
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Protože vysostnym znakem Toyoty je to, že když nemáš opravdu smůlu a nechovas se jako denge, tak Toyota nemá technické problémy. ;-)))
Back in Czech.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“