SÁM DOMA X - čištění vstřiků

vše ohledně modelové řady Avensis
extremehany
Věčnej rejpal

Příspěvek od extremehany »

to jenom zapříčíní to, že se pak na celé DENSO vykašleme a jak skončí životnost našich nafťáků, tak koupíme benzináky na LPG/CNG nebo E85 a bude se jít DENSO moct klouzat...
Toyota Avensis Combi 2,2 D-4D 110 kW 2008
Toyota Auris TS 1,6 VVT-i M/T - 2018
VladoK
Řidič

Příspěvek od VladoK »

varan píše:..Jinak DENSO chce zdražit vstřikovače podle ceny vozu.Takže co stojí teď cca9-10 tisíc bude stát 24 tisíc.To jsou vyhlídky co?
Tomuto nerozumiem, znie to ako zaujimava kacica..
TOYOTA AVENSIS Kombi T27 2.0 D-4D (91kW / 124HP) 2012 - 1AD-FTV
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

varan píše:Jinak DENSO chce zdražit vstřikovače podle ceny vozu.Takže co stojí teď cca9-10 tisíc bude stát 24 tisíc.To jsou vyhlídky co?
A nam to muze byt jedno, protoze novy naftovy motory v Toyote budou BMW;)))
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007 Obrázek
extremehany
Věčnej rejpal

awe_cz píše:
varan píše:Jinak DENSO chce zdražit vstřikovače podle ceny vozu.Takže co stojí teď cca9-10 tisíc bude stát 24 tisíc.To jsou vyhlídky co?
A nam to muze byt jedno, protoze novy naftovy motory v Toyote budou BMW;)))
a to bude masakr :-D už se těším na 3,0 V6 :-D
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

extremehany píše: a to bude masakr :-D už se těším na 3,0 V6 :-D
Kez by, ale to se imho nestane. Ja tak chtel tu V6, co je v LC do Avika...
servis tomas
Manager Týmu

Příspěvek od servis tomas »

to bude fakt husty ale zas takova parada to taky neni vykon urcite,bez problemu to taky neni viz vyrive klapky v sani
servis vozidel toyota tomas ladra adresa ul. ke kablu 378 Praha 10 Hostivar tel.774174445
extremehany
Věčnej rejpal

a slyšel sem že BMW docela odchází turba
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

extremehany píše:a slyšel sem že BMW docela odchází turba
To jsem neslysel.
ToyotaAvensis2006
Člen Týmu

Diagnostika vstřikovačů - protokol

Příspěvek od ToyotaAvensis2006 »

Zdravím,
řeším kovový klepavý zvuk (už to tu zaznělo - něco jako šicí stroj) na ADT251 (Avensis 2006 Facelift 2.2 D-4D 110kW)
Chtěl bych aplikovat nějaké čističe vstřiků, než tak udělám chtěl bych si nechat udělat diagnostiku vstřikovačů a vytisknout protokol ke každému vstřikovači a čerpadlu (zatím vše bez demontáže !!!) a to hlavně:

1.) Serial number vstřikovače a jeho pozici/válec
2.) pracovní tlaky vstřikovače
3.) doby vstřiku
4.) hodnoty korekcí, přepady
5.) otáčky naměřené na každém z válců

a další hodnoty, které pomohou ukázat kondici vstřikovačů a čerpadla.

Chtěl bych poprosit o rady jaké další veličiny by v protokolu měli být,aby bylo poznat jak na tom vstřiky a čerpadlo jsou.

Pozn. Jsem laik, který si něco přečetl v ostatních tématech a snažím se zorientovat.

Dále bych chtěl poprosit, zda někdo ze znalých tady na fóru je schopen je takovou diagnostiku udělat a co za to dám (nejlépe Kolín, Praha a blízké okolí).

Případně nějaký odkaz na spolehlivou firmu, kde se opravdu vyznají (na tlakovou zkoušku s demontáží v TP spol Kladno se chystám až po aplikaci chemie-podle výsledku, kde vyřeším zároveň i případnou repasi/výměnu)

Každá informace se hodí.

Díky.
Dejv

Toyota Avensis Combi 2.2 D-4D 110kW/150HP r.v. 2006
Sejr007
Člen Týmu

Re: Diagnostika vstřikovačů - protokol

Příspěvek od Sejr007 »

ToyotaAvensis2006 píše:Zdravím,
řeším kovový klepavý zvuk (už to tu zaznělo - něco jako šicí stroj) na ADT251 (Avensis 2006 Facelift 2.2 D-4D 110kW)
Chtěl bych aplikovat nějaké čističe vstřiků, než tak udělám chtěl bych si nechat udělat diagnostiku vstřikovačů a vytisknout protokol ke každému vstřikovači a čerpadlu (zatím vše bez demontáže !!!) a to hlavně:

1.) Serial number vstřikovače a jeho pozici/válec
2.) pracovní tlaky vstřikovače
3.) doby vstřiku
4.) hodnoty korekcí, přepady
5.) otáčky naměřené na každém z válců

a další hodnoty, které pomohou ukázat kondici vstřikovačů a čerpadla.

Chtěl bych poprosit o rady jaké další veličiny by v protokolu měli být,aby bylo poznat jak na tom vstřiky a čerpadlo jsou.

Pozn. Jsem laik, který si něco přečetl v ostatních tématech a snažím se zorientovat.

Dále bych chtěl poprosit, zda někdo ze znalých tady na fóru je schopen je takovou diagnostiku udělat a co za to dám (nejlépe Kolín, Praha a blízké okolí).

Případně nějaký odkaz na spolehlivou firmu, kde se opravdu vyznají (na tlakovou zkoušku s demontáží v TP spol Kladno se chystám až po aplikaci chemie-podle výsledku, kde vyřeším zároveň i případnou repasi/výměnu)

Každá informace se hodí.

Díky.
Prosím tě podařilo se ti zjistit něco z toho co jsi tu psal?
Diagnostiku nejprve přes PC? Kdo šikovnej to dělá?
servis tomas
Manager Týmu

Re: SÁM DOMA X - čištění vstřiků

origo diagnostikou zmeris,tlak na čerpadle a na railu při ruzných otáčkách ale duležitý je start měřit,vstřiky změřiš pouze volnoběch a jen přepad,vic nejde ale vubec to nemusi byt rozhodujici muže být fouklá podložka pod vstřikem a jednotka tam přida palivo a při ruzných otáčkách to nejde,dalši mužeš mit ucpané sáni a pak také slyšíš tenklapavý zvuk,ty vstřiky je stejně lepši vyndat a hodnoty uložiš a pak porovnaš s novými daty
servis vozidel toyota tomas ladra adresa ul. ke kablu 378 Praha 10 Hostivar tel.774174445
Sejr007
Člen Týmu

Příspěvek od Sejr007 »

Aha.
Mam avíka 2.0 D-4D najeto 230 tis. Měsíc zpátky jsem pociťoval pokles výkonu, 14 zpátky dokonce vůbec netáhl mezi 1000 a 2000 a studenej kouřil-bíle. Změnil jsem naftu, vzduchovej filtr a zlepšilo se to, ALE pořád při plným výkonu černě čadí. V Toyotě mě děsej, že to sice napíchnou za 2000,- ale že můžu počítat na 100 % s výměnou vstřiku za 70 000,-. Diesel Centrum Úžice zase říká, že ty vstřiky rovnou vyndají a natlakují a pak řeknou... za 3500,- mi řeknou, že jsou buď KO nebo, že ještě něco vydrží ale že brzo budou KO.

Chtěl bych od někoho diagnostiku, kdo mi řekne, že problém je na váze, EGR atd. nebo jsou divný tlaky vstřiků.
Díky za rady.

Loni jsem měl podobnej problém s kouřivostí. Vyměnil jsem všechny filtry a změnil naftu vše bylo najednou OK.
servis tomas
Manager Týmu

občas to byva jen ta podložka pod vstriky ale sada 4 stoji 700kc,je lepši ty vstřiky vyndat a vyčstit je venku,diagnostiko na toyoty mam
Odpovědět

Zpět na „Avensis“