Točí, točí a nenaskočí - prosím pomoc

vše ohledně modelové řady MR2
LukuL
Člen Týmu

Točí, točí a nenaskočí - prosím pomoc

Příspěvek od LukuL »

Zdravím chalani
Mám tu Toyotu MR2 W3 Cabrio 1.8L 16V 103kW rv.2000 1ZZFE
A nestartuje :) začnu úplně od začátku, dovezl jsem ji na přání zákazníka z jiného malého servisu kde MR2 dal na výměnu Z tlumičů. A tam na druhý den mechanik už nenastartoval a nevěděl co s tím, v Origo Toyotě mu řekli že ŘJ motoru je KO. Tak jsem to tu zkoušel...k ŘJ se normálně připojím a je bez závad a všechno normálně ukazuje, jako je např. teplota vody, vzduchu pak váhu vzduchu atd...aji když odpojím nějakej snímač tak ukáže chybu. A já jsem zjistil že se válce úplně zaplavují benzínem, ale hodně! Jiskru to háže na všech svíčkách krásnou aji jsem měnil svíčky a nic. Vstřiky jsem měl venku a napojené na liště a startoval...všechny těsní, žadnej nekape akorát stříkají benzín jak střelené a to všechny a aji se stejným úhlem. Měřil jsem tlak benzínu, měřil jsem to hned u čerpadla...do lišty jde jen jeden přívod takže regulátor tlaku je v nádrži spolu s filtrem a čerpadlem, naměřil jsem 3,1barů. V ESI(tronicu) mi to ukazuje že tam má být 3,0-3,4barů ale je tam napsané "Regulační tlak - s podlatkem"
a to podtlak nema na regulátoru, takže nevím jestli je to správně. Měl jsem aji celé to čerpadlo rozdělané aji ten regulátor a všechno vypadalo čistě a v pořádku. Zkoušel jsem to nastartovat na startovací sprej, odpojil jsem vstřiky a stříkal do sání a motor běžel. Vytáhl jsem snímač chladící kapaliny a zahřál ho na 80stupňů a motor nechytl se vstřikama. Tlaky ve válcích to má všechny dobré. Měnil jsem olej a bylo tam o tři litry více, takže tam byl benzín. Měl jsem to u profesionála na ŘJ v polsku, kde mu dávám už mnoho let ŘJ a nikdy žádnej problém a všechno v poho. Měnily jsme v MR2 ŘJ motoru, sehnal jsem úplně stejnou se stejnými čísli on to předělal a nic.
Mě tak napadá že ŘJ dlouho otvírá vstřiky a tím se zaplaví válce ale nejsem si jistej a nevím jak to otestovat, teda vím jak ale nemám na to ten přístroj a nevím kdo by ho měl. Jsem z Ostravy :)
Tak máte někdo nějakej nápad? Jinač předem děkuji za odpovědi...S pozdravem Lukas
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Re: Točí, točí a nenaskočí - prosím pomoc

Příspěvek od libor12 »

LukuL píše:Tlaky ve válcích to má všechny dobré.
A tomu nevěřím,pokud je pravda že byl benzín v oleji a bylo ho tam o 3l více.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
LukuL
Člen Týmu

Příspěvek od LukuL »

libor12 píše:
LukuL píše:Tlaky ve válcích to má všechny dobré.
A tomu nevěřím,pokud je pravda že byl benzín v oleji a bylo ho tam o 3l více.
Klidně ti dovolím aby sis je u mě sám změřil ;) Jen dodávám v tom prvním servisu kde to přijelo na ty tlumiče tak to tam stálo dva roky (bůh ví kolikrát to on startoval) a pak ještě u mě jsem startoval a točil :) Logicky, všechen ten benzín ti nejde do výfuku...tak kam by jinam šel když píst dělá kompres
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

LukuL
Člen Týmu

Příspěvek od LukuL »

libor12 píše:hele a není to tohle auto? http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... =8&t=22761
Už sem se na to kukal předtím a řekl bych že není...ono to má trošku odlišnou závadu ale bůh ví co je mezi nebem a zemí ;) :D
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

časově by to odpovídalo. :lol: není náhodou v kombinaci bílá/červená? :)
LukuL
Člen Týmu

Příspěvek od LukuL »

Je celá stříbrná a je to cabrio ;)
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

třetí generace je roadster ale to je fuk. Kolik jsou ty tlaky na válcích?
LukuL
Člen Týmu

Příspěvek od LukuL »

ve třech je 12barů a v jednom 11barů, myslím ve třetím je tech 11barů
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Žádná sláva,minimum je 10.3 - 145psi a běžně po go a zajetí měřím 200psi a víc. Setkal jsem se s tím,že při 150psi už měl motor problém nastartovat. Kolik ti ukazuje napětí váha vzduchu při startu?
LukuL
Člen Týmu

Příspěvek od LukuL »

Co mám v ESi(tronic) tak primo tento model má mít 10,0 - 12,7 barů a ja si myslím že 12 barů na 1,8 benzín je dost...20barů sem se setkal tak na V6 3,0litr benzín jinak jeste u benálu takovej kompres som nevidel teda rikam tady ty obsahy kolem dvou litrů ;) tlaky bych neřešil ;) no právě už jeden se me na to ptal na tu vahu a auto mam jeste v polsku...pristi tyden pro to jedu tak hned dam vedet co dělá ta váha, ale vim že jsem zkoušel startovat aji s odpojenou a zapojenou a zadnej rozdíl ;)
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

nekoukej do esi (bosch možná uvádí správné informace u koncernu,ale u japonců veliká bída) ale do manualu k danému motoru nebo autu. http://madstyle1972.com/Repair/14/200f0c04/i740001.pdf kompresní tlak udává kompresní poměr. Zklamu tě ale šesti válec 3.0 má stejný objem válce jako 2.0 čtyřválec tedy přibližně 500 cm3. Ono při větších objemech jednotlivých válců nad 500cm3 dochází ke špatnému plnění směsí,ale to jsme jinde. No situace pokud je váha vzduchu vadná a je odpojená situaci neovlivní. A MAP je ok? Jinak já bych se vysral na všechny esi a obd2 diagnostiky,vzal dvoukanálový osciloskop a začal u snímání polohy kliky a vačky a pokračoval dál přes teplotní senzory,váhy vzduchu,cívky a vstřiky. Že ti někdo kontroloval ecu,tomu moc nevěřím,protože tyhle motory mají ecu která ještě není tak uplně kompatibilní s obd2 i když se tak tváří a třeba bez emulátoru se nedá ani standartně provést reflash. A že by nekdo vlastnil diagnostiku se kterou se do ecu dostane tak aby mohl jednotlivé funkce vypínat a zapínat se mi moc věřit nechce,protože i toyota motor czech prodala do servisu pouze 10ks které si ty autorizáky mezi sebou půjčují. Ono se to moc nevyplatí kupovat protože je to za prvé drahé (80000czk) za druhé jednoučelové (funguje pouze na ecu 2000-2004) potom už klasické OBD2 nebo CAN-BUS.
LukuL
Člen Týmu

Příspěvek od LukuL »

Jasný chlape, chápu tě ;) seš dobrej :) přesně jak říkáš! Vykašlat se na diagnostiky atd...všechno změřit osciloskopem, to bych už dávno udělal kdybych ho tu měl :( právě si musím udělat čas a zajet pro to auto k tomu borcovi co mi dělá ty ŘJ a pak se do toho pustím a dám vědět. Kukej tady http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?t=133951 tady to taky řeším s jedním co ten osciloskop asi má a dá se sním domluvit v pohodě a navíc je z Ostravy. Určo dám pak vědět jak s tím pohnu ;) Zatím dík chlape, jsi dobrej! ;)
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Jen doufám,že to nemáš u digitun :mrgreen: :lol: ecu obsahuje immobilizer a opět bez toho toyotího přístroje nelze "jen tak" ecu vyměnit. Nicméně podívej ještě na map hlavně připojení. Můžu kdyžtak nabídnout i programovatelnou ecu.
LukuL
Člen Týmu

Příspěvek od LukuL »

Ne je to u "Tomka" jmenuje se tak a tady kolem OV mu tak všichni říkaj :D ani nevím jestli ma nějaké stránky ale asi jo...on je dobrej ale moc se sním nepobavím, furt tam pájí ŘJ a když nepájí tak nastavuje soft a to on pomalu ani neodpovídá jak na něho mluvím ale vždy všechno v poho s ŘJ až teď ale on říkal že to nebude v ŘJ ale ja jsem na tom trval ať se vymění tak on to překopal a stejně nejede :mrgreen: tak to asi tou ŘJ nebude no :mrgreen: MAP senzor myslis tu váhu nebo ten snímač co ti snímá podtlak v sání? :)
Odpovědět

Zpět na „MR2“