Biely dym do zohriatia
Biely dym do zohriatia
Zdravím Ravkári,
Znovu a opäť mám problém s mojou Toyou 2.2 D4D 100kw, 190 000km, 2008r.
Dlhšiu dobu riešim nepravidelný chod motora pri stredných otáčkach. T.j. že ak sa snažím plynom udržať rýchlosť, motor akoby vynechával, alebo dostával slabšiu zmes. Proste sám uberá a pridáva trochu otáčky. Zaslepil som EGR, čo nepomohlo. Takže to riečim dlhšiu dobu, pretože žiaden mechanik, ani origo diagnostika z toho nie sú múdrejšie ako ja.
Včera som si všimol, že ráno do zohriatia dymí na bielo, nie nejak moc, ale keď zošliapnem plyn, tak dymí. Keď sa zohreje, prestane. Neviem či to má vplyv na to, že som zaslepil ten EGR, čo by asi mať nemalo. Inak voda sa nestrácia, olej nežerie. Ak by to bolo turbo, žralo by to olej, nie? Ak byto bola prasknutá hlava, tak vodu... neviem či biely dym majú na starosti aj vstreky, ale na aute, na ktorom je zlý vstrek som už jazdil... a hlavne by mi vyhodil PC, alebo diagnostika chybu... čo nevyhadzuje.
Inak na diagnostike sa merali tlaky motora, ktoré sú v poriadku, keď dali referenčné hodnoty, tak jedine mimo stred bola klapka, ktorá stále vyhadzoval 69-70 či na voľnobeh, či v zábere. Ďalej váha vzduchu mala mať na voľnobeh hodnotu 5 a mala 13. Ďalej čidlo na rampe malo mať 7 a malo 8-9. Podľa mňa to nie sú zlé hodnoty.
Neviem či sa s tým niekto stretol, čím to môže byť... či váha vzduchu, alebo rampa, či klapka môžu mať za následok biely dym za studena. Či je to tým, že som zaslepil EGR. Alebo ma napadol katalyzátor, lenže ten na diagnostike po teste ukazoval, že je OK.
Momentálne viac jazdím na VW golf 1.4 benzín, kde nie sú absolútne žiadne problémy, stále to ide, len sa sviečky menia, oleje a tankuje sa tam... len frajerka mi nadáva... lebo som stále preč na jej aute... už by som si asi klepáča nekúpil... sklamal ma už 3-tí v rade. Predtým som mal 2 benzíny a bolo to super... tento klepáč sa stále len kazí a to mu robím servis ako hovado, dávam najdrahšie oleje, naftu, špeciálne aditíva, filtre mením pri výmene oleja aj palivový a vzduchový... prečistil som palivový systém, trysky... nasávanie... ja už fakt neviem čo to auto odomňa chce...
Znovu a opäť mám problém s mojou Toyou 2.2 D4D 100kw, 190 000km, 2008r.
Dlhšiu dobu riešim nepravidelný chod motora pri stredných otáčkach. T.j. že ak sa snažím plynom udržať rýchlosť, motor akoby vynechával, alebo dostával slabšiu zmes. Proste sám uberá a pridáva trochu otáčky. Zaslepil som EGR, čo nepomohlo. Takže to riečim dlhšiu dobu, pretože žiaden mechanik, ani origo diagnostika z toho nie sú múdrejšie ako ja.
Včera som si všimol, že ráno do zohriatia dymí na bielo, nie nejak moc, ale keď zošliapnem plyn, tak dymí. Keď sa zohreje, prestane. Neviem či to má vplyv na to, že som zaslepil ten EGR, čo by asi mať nemalo. Inak voda sa nestrácia, olej nežerie. Ak by to bolo turbo, žralo by to olej, nie? Ak byto bola prasknutá hlava, tak vodu... neviem či biely dym majú na starosti aj vstreky, ale na aute, na ktorom je zlý vstrek som už jazdil... a hlavne by mi vyhodil PC, alebo diagnostika chybu... čo nevyhadzuje.
Inak na diagnostike sa merali tlaky motora, ktoré sú v poriadku, keď dali referenčné hodnoty, tak jedine mimo stred bola klapka, ktorá stále vyhadzoval 69-70 či na voľnobeh, či v zábere. Ďalej váha vzduchu mala mať na voľnobeh hodnotu 5 a mala 13. Ďalej čidlo na rampe malo mať 7 a malo 8-9. Podľa mňa to nie sú zlé hodnoty.
Neviem či sa s tým niekto stretol, čím to môže byť... či váha vzduchu, alebo rampa, či klapka môžu mať za následok biely dym za studena. Či je to tým, že som zaslepil EGR. Alebo ma napadol katalyzátor, lenže ten na diagnostike po teste ukazoval, že je OK.
Momentálne viac jazdím na VW golf 1.4 benzín, kde nie sú absolútne žiadne problémy, stále to ide, len sa sviečky menia, oleje a tankuje sa tam... len frajerka mi nadáva... lebo som stále preč na jej aute... už by som si asi klepáča nekúpil... sklamal ma už 3-tí v rade. Predtým som mal 2 benzíny a bolo to super... tento klepáč sa stále len kazí a to mu robím servis ako hovado, dávam najdrahšie oleje, naftu, špeciálne aditíva, filtre mením pri výmene oleja aj palivový a vzduchový... prečistil som palivový systém, trysky... nasávanie... ja už fakt neviem čo to auto odomňa chce...
Re: Biely dym do zohriatia
Bankoffky chce a bude to s přibejvajícími kilometry víc a víc. Já sem chrochtáky už taky zavrhnul a mám benzín a jsem nadmíru spokojen a nejvíc se spotřebou, tu mám od dubna 7,8 na 3 nádrže furt stejnou.
A jek ten bílej kouř smrdí??? Jestli po nespálené naftě nebo po něčem jiném???
A jek ten bílej kouř smrdí??? Jestli po nespálené naftě nebo po něčem jiném???
RAV4 HSD AWD 2018
ex-RAV4 4gen 2.0 Multidrive Valvematic 2013
No to je problém zistiť, musel by som pribrať ku sebe niekoho, nech šliape na plyn, pretože to dymí iba v ťahu a len za studena... niekto mi radil, že je to egr, ale ten tam už vlastne ani nie je... teda je zaslepený.
Ako som hore písal, vodu to neberie... a asi nemám verziu s piatym vstrekom... našiel som práve típka, čo má origo diagnostiku toyota, bývalého zamestnanca... idem vyskúšať...
No típek má čas až budúci týždeň... takže nič... nepoznáte niekoho s origo diagnostikou a kopcom skúseností?
Diagnostika je ti k ničemu. Když něco odhalí, tak leda to, že máš zaslepeny EGR ventil. A pak ti ještě řekne, že malinko dýmu je v pohodě... ))
Back in Czech.
S tým piatym vstrekom si mi dal chrobáka do hlavy... to je vlastne vstrek, čo vypaľuje katalyzátor... ak ten vstrek čurá, tak byto kľudne mohlo byť to, ale to by zas nevysvetľovalo ten pohyblivý výkon...
Ale je sranda, že to robí len pri určitých otáčkach a nie v zábere... akonáhle držím plyn, keď si držím určitú rýchlosť, tak to robí... ak však zrýchľujem, alebo idem napr. na 6-tke 100-130 tak absolútne nič, nič tomu nie je... ide ako hodinky... a na voľnobehu s ním netrepe, nebehajú otáčky... proste ide až kupodivu pekne...
Ale je sranda, že to robí len pri určitých otáčkach a nie v zábere... akonáhle držím plyn, keď si držím určitú rýchlosť, tak to robí... ak však zrýchľujem, alebo idem napr. na 6-tke 100-130 tak absolútne nič, nič tomu nie je... ide ako hodinky... a na voľnobehu s ním netrepe, nebehajú otáčky... proste ide až kupodivu pekne...
Ono by to dávalo i smysl. Studená nafta nehoří a projde výfukem.... Takže řešením by bylo i zaizolovat svody, aby se ohraly dřív. Jsem už takový ....
Back in Czech.
Když zaaretuješ 5 dveře a pojedeš s otevřenýma, tak se ti smrad logicky stočí dovnitř a ucítíš to.
RAV4 HSD AWD 2018
-
- Manager Týmu
muzes mit ucpyny dpf filtr a nebo ti proteka 5vstřik,egr zase otevři,řidici jednotka motoru to pozna
servis vozidel toyota tomas ladra adresa ul. ke kablu 378 Praha 10 Hostivar tel.774174445
Práveže riadiačka to nespoznala... nevyhodilo žiadnu chybu... no skúsim dať dole ten filter a kuknúť, vraj bol už opravovaný kedysi dávno... a keby do kaťáka čural piaty vstrek, tak to nemá vplyv na výkon, nie? Skôr si myslím aj ja, že ten dpf... pôjdem tento týždeň na zdvihák, tak dám vedieť...
-
- Manager Týmu
musis vyndat napravu,uplne jednoduse zkus nahodit pres diag.vypalovani dpf,ten filtr za studena dobry a po castecnem zahrati strata vykonu,sundej egr a pod nim mas sani a maji tam byt 3
diry,pokud ne je to ucpany
diry,pokud ne je to ucpany
servis vozidel toyota tomas ladra adresa ul. ke kablu 378 Praha 10 Hostivar tel.774174445
No EGR som mal pred nedávnom otvorený, keď som ho čistil... viem, ako to vyzerá, ale nenapadlo ma teraz pozerať na sanie... akože keď dám vypaľovanie DPF a zadrbe mi sanie, tak je DPF ucpaný? Alebo to uvidím aj teraz pred vypaľovaním?...
-
- Manager Týmu
ale to sani je dulezitejsi,ten dym je spis dpf,zmerit rozdil tlaku dpf