Zdravím páni majstri. Mam problem, pred cca mesiacom mi zacalo vyhadzovat piatu rýchlost po dlhsej jazde po dialnici. Dnes som mal zase jazdu cca 100 km , a už to bolo neznesitelne. CCa po každom druhom kilometri vyskocila rýchlost... A pri zapnutom tempomate sa mi otáčky vyštverali do závratných výšok. Cestou domov som páku už radšej pridržal s rukou. Pri pridaní plynu sa páka sama posuva dozadu,a pri ubratí zase dopredu. ZAujímave je to , že pri iných rýchlostiach to nerobí. Paka je pevná , a neprenášaju sa na nu žiadne vybracie z motora...
Prosím o pomoc čo to može byt. Za dva dni idem do tatier,a o mesiac do chorvátska...
Za každý príspevok dakujem
vyhadzuje piatu rýchlost
Re: vyhadzuje piatu rýchlost
Možná by bodlo, kdybys napsal, čím tam chceš jetdaelim píše: ...za dva dni idem do tatier,a o mesiac do chorvátska...

Zabudol som napísat že sa jedná o toyotu corollu verso 2,2 d4d t25 85 kw ročník 2005 ... Prosím poradte mi...Dnes som skrontroloval kulisu radenia . Tam sa zdá byt vsetko v poriadku. Tie lanka sa daju nejak štelovat pri prevodovke ?
-
- Řidič
nuz, asi ta nepotesim.. Mas v prdeli prevodovku.
Do zahranicia by som na tom urcite nesiel.
Mne rovnaky problem robilo na inom aute a skoncilo to opravou nejakych lozisk a synchronov v prevodvke, svojho casu za 8000 CZK. (CCa 4 roky dozadu).
Prejavy som mal nasledovne:
prve 4 rychlosti isli bez problemov, po zaradeni 5teho stupna a nizkej zatazi tiez v pohode, nasledne po zvyseni rychlosti/pridani plynu rychlost vyskocila..
Do zahranicia by som na tom urcite nesiel.
Mne rovnaky problem robilo na inom aute a skoncilo to opravou nejakych lozisk a synchronov v prevodvke, svojho casu za 8000 CZK. (CCa 4 roky dozadu).
Prejavy som mal nasledovne:
prve 4 rychlosti isli bez problemov, po zaradeni 5teho stupna a nizkej zatazi tiez v pohode, nasledne po zvyseni rychlosti/pridani plynu rychlost vyskocila..